• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 161 artikelen
Klusjes doen voor geld – Heitje voor een karweitje

Klusjes doen voor geld – Heitje voor een karweitje

Als kind deed je waarschijnlijk al klusjes voor geld, oftewel: een heitje voor een kwarweitje. Die klusjes konden variëren van de auto wassen tot helpen met onkruid wieden, en van helpen met de was doen tot de hond uitlaten. Heb je nu zelf een kind en wil die graag klusjes doen voor geld in huis? Of ben je zelf op zoek naar manieren om extra geld te verdienen met het doen van klusjes? In dit artikel lees je alles over klusjes doen voor geld.

Kinderen klusjes laten doen voor geld

Kinderen klusjes laten doen voor geld is een goede manier om ze iets bij te brengen over de waarde van geld. Een leuke manier ook, want ze worden beloond voor hun inzet. Als je jouw kinderen klusjes wilt laten doen voor geld, dan zijn er een hoop dingen die ze zouden kunnen doen. Welke klusjes wel of niet geschikt zijn, hangt onder andere van de leeftijd van het kind af. Ook is het belangrijk om te kijken naar wat jouw kind wel en niet zou kunnen doen.

terug naar menu ↑

Wat is een heitje voor een karwijtje?

Een heitje voor een karwijtje is een oude uitdrukking. Een ‘heitje’ is een kwartje, oftewel 25 guldencent. De uitdrukking betekende vroeger dus dat je een klusje (karweitje) uitvoerde voor 25 guldencent (nu zo’n 10 eurocent). Tegenwoordig wordt met de uitdrukking het krijgen van geld voor het uitvoeren van een klusje bedoeld.

terug naar menu ↑

Welke klusjes kun je doen in huis?

Als jouw kind graag klusjes wil doen voor geld, dan kun je op zoek gaan naar klusjes die daarvoor geschikt zijn. Zoals we hierboven al even aangaven, heeft dat voor een deel te maken met de leeftijd van het kind. Kinderen van 6 tot 8 jaar zouden bijvoorbeeld kunnen helpen bij het sorteren, opvouwen of verzamelen van de was. Ook kunnen ze helpen in de tuin, bijvoorbeeld met het wieden van onkruid. Daarnaast kunnen ze helpen tafeldekken, afwassen of afdrogen en het vuilnis in de container gooien.

Kinderen van 8 tot 11 jaar kunnen wat grotere klusjes doen. Denk bijvoorbeeld aan het in- en uitruimen van de vaatwasser, het helpen met de boodschappen opruimen en hun kamer opruimen. Ook kun je ze laten stofzuigen of laten helpen met grasmaaien.

Zijn je kinderen 12 jaar of ouder? Dan kunnen ze aan de slag met het wassen van de auto, het doen van de was en het uitlaten van de hond. Op deze leeftijd kun je ze ook wat boodschappen laten halen en laten helpen in de keuken, bijvoorbeeld met koken.

terug naar menu ↑

Wat betaal je je kind voor klusjes?

Hoeveel betaal je je kind eigenlijk voor een klusje? Dat is een vraag die veel ouders hebben. In principe mag je natuurlijk helemaal zelf weten hoeveel geld jouw kind voor een klusje krijgt, maar omdat je het misschien wel fijn vindt om een richtlijn te hebben, hebben we hieronder een aantal voorbeelden voor je verzameld:

6 tot 8 jaar: €0,50 – €1,00 per klusje.
9 tot 12 jaar: €1,00 – €2,00 per klusje.
12 jaar en ouder: €2,00 – €3,00 per klusje.

Natuurlijk hoef je niet voor elk klusje hetzelfde te betalen. Kijk vooral naar hoeveel tijd en moeite een klusje kost om tot een schappelijke vergoeding te komen.

terug naar menu ↑

Welke klusjes kan ik doen om geld te verdienen?

Als kind kun je geld verdienen met het doen van klusjes als stofzuigen, de auto schoonmaken, opruimen, in de tuin werken of helpen met koken. Maar ook als puber of volwassene is het heel goed mogelijk om extra geld te verdienen met het doen van klusjes. 

terug naar menu ↑

Klusjes doen voor geld in huis voor volwassenen

Wil je als puber of volwassene geld verdienen met het doen van klusjes? Dat is heel goed mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan het oppassen op of uitlaten van huisdieren, het oppassen op kinderen of het schoffelen van een tuin. Dit soort klusjes kun je vinden door in je omgeving rond te vragen of mensen hulp kunnen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld laten vallen dat je graag honden wilt uitlaten voor geld of dat je beschikbaar bent als (huisdier)oppas. Op die manier kun je via via aan werk komen.

terug naar menu ↑

Websites om geld te verdienen met klusjes

Gelukkig zijn er ook andere manieren om aan klusjes voor geld te komen. Tegenwoordig zijn er websites die zich hierop richten. Zo kun je bijvoorbeeld op Marktplaats zoeken naar mensen die hulp nodig hebben bij het uitvoeren van klusjes. Maar er zijn ook platformen zoals Hulpstudent.nl, waar je je kunt inschrijven om geld te verdienen met het doen van boodschappen, helpen in het huishouden of het geven van bijles. Hoewel de naam anders doet vermoeden, ben je bij Hulpstudent.nl ook welkom als je geen student (meer) bent. Ook Care.com is een website waarop je terechtkunt voor dit soort klusjes.

terug naar menu ↑

Apps om geld te verdienen met klusjes

Er zijn ook apps waarmee je geld kunt verdienen met klusjes, zoals Bebop. Als je je aanmeldt bij Bebop kun je in het dashboard in je account zien welke opdrachten er op dit moment beschikbaar zijn en bepalen of je die wilt aannemen. Zo kun je bijvoorbeeld geld verdienen met het lappen van ramen, auto’s wassen of boodschappen doen.

terug naar menu ↑

Geld verdienen met klusjes voor professionals

Ben jij een vakman of freelancer? Ook dan kun je extra geld verdienen met het doen van klusjes. Zo kun je bijvoorbeeld op Werkspot.nl zoeken naar klussen of je aanmelden bij Klusup. Ook zou je je kunnen inschrijven bij websites als Freelancer.nl.

terug naar menu ↑

Karwijtjes doen voor geld

Willen jouw kinderen graag geld verdienen met het doen van karwijtjes? Dan heb je in dit artikel tips kunnen vinden om ze aan het werk te zetten. Daarbij heb je ook een idee gekregen van de bedragen die je ze zou kunnen betalen. Wil je zelf klusjes doen voor geld? Dan kun je die vaak gemakkelijk vinden via internet of de speciaal hiervoor ontworpen apps, waarvan we er hierboven een aantal hebben genoemd. Ook social media is erg geschikt voor het vinden van betaalde klusjes.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat betaal je je kind voor klusjes?

Hoeveel je je kind betaalt voor klusjes hangt onder andere van het klusje en de leeftijd van het kind af. Kinderen van 6 tot 8 jaar betaal je tussen de €0,50 en €1,00 per klus. Voor kinderen van 9 tot 12 jaar is dit €1,00 – €2,00 en voor kinderen ouder dan 12 jaar is dit €2,00 – €3,00.

Hoe kun je makkelijk en snel geld verdienen?

Makkelijk en snel geld verdienen kun je doen door klusjes te doen als schoonmaken, grasmaaien, oppassen of honden uitlaten. Ook online kun je makkelijk en snel geld verdienen, bijvoorbeeld door enquêtes in te vullen, een webwinkel te starten of online klusjes uit te voeren.

Welke klusjes kun je doen in huis?

Kinderen kunnen verschillende klusjes doen in huis, waaronder de tafel dekken, hun kamer opruimen, helpen met afwassen of koken, of de hond uitlaten. Ook werken in de tuin of helpen met het doen van de was zijn geschikte klusjes.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl