• Online geld verdienen
 • 93 reviews
 • 97 artikelen
Snel zwart geld verdienen – Informatie en tips over zwart werken

Snel zwart geld verdienen – Informatie en tips over zwart werken

Ben je op zoek naar extra inkomsten en wil je het liefst snel zwart geld verdienen? Dan zijn er een hoop manieren waarop je dat zou kunnen doen. Ben je benieuwd wat voor werk je zwart kunt doen, hoeveel zwart geld je mag verdienen, wat de voor- en nadelen van zwart werken zijn en hoe je het beste zwart geld kunt verdienen? In dit artikel lees je er alles over.

Wat is zwart geld verdienen?

Als je zwart geld verdient, dan is dat geld waarover je geen belasting betaalt. In bijna alle gevallen houdt dit in dat je het geld contant krijgt van de persoon of werkgever voor wie je werkt. Doordat je vaak direct geld krijgt voor je werk en dat meteen in je broekzak kan stoppen, zonder dat iemand weet dat je dat geld verdiend hebt, kan het erg interessant zijn om op deze manier geld bij te verdienen. Houd er wel rekening mee dat zwart geld verdienen illegaal is en dat er dus zeker ook nadelen aan deze manier van geld bijverdienen kleven.

terug naar menu ↑

Hoe kun je zwart geld verdienen?

Er zijn een hoop manieren waarop je zwart geld kunt verdienen. Dit kan gaan om kleine bedragen of eenmalige werkzaamheden, maar ook over structurele werkzaamheden waarmee je meer geld verdient. Zwart werken werd vroeger vooral in de agrarische sector en in de bouw gedaan. Daar konden mensen dan een paar weken bijklussen voor extra geld. Tegenwoordig zijn er steeds minder bedrijven die mensen zwart voor ze laten werken, omdat daar grote (financiële) risico’s aan kleven.

terug naar menu ↑

Wat voor werk kan je zwart doen?

Er zijn nog steeds een hoop manieren waarop je wél zwart geld kunt verdienen. Hieronder hebben we een aantal van de mogelijkheden die je hebt voor je op een rijtje gezet:

1. Zwart geld verdienen bij mensen thuis

Oppassen op kinderen, helpen in het huishouden, wasgoed strijken, boodschappen doen of de hond uitlaten, zijn een aantal manieren waarop je zwart geld kunt verdienen bij mensen thuis. Ook in de tuin werken of bij mensen thuis schoonmaken zijn goede opties.

2. Online zwart geld verdienen

Er zijn heel veel manieren waarop je online geld kunt verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld enquêtes invullen voor geld, deelnemen aan spaarprogramma’s, affiliate marketing doen of dingen verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Ook kun je aan de slag gaan als tekstschrijver of websites of logo’s maken. Zolang jij die inkomsten niet opgeeft, zijn dit allemaal manieren om online zwart geld te verdienen.

3. Bijles of training geven

Het geven van bijles is ook een manier om zwart geld te verdienen. Dit kun je niet alleen bij mensen thuis doen, maar eventueel ook online. Ook kun je bijvoorbeeld trainingen geven waarvoor je zwart betaald krijgt.

4. Jouw werkzaamheden zwart uitvoeren

Een andere manier om zwart geld te verdienen die veel gezien wordt, is het zwart bijklussen binnen je eigen vakgebied. Zo kunnen kappers, schilders of monteurs bijvoorbeeld heel makkelijk zwart bijklussen in de avonduren of in het weekend.

5. Zwart werken in de horeca

In de horeca is een groot personeelstekort, wat ervoor zorgt dat er verschillende banen binnen de horeca zwart uitgevoerd kunnen worden. Zo kun je vaak delen van het jaar, bijvoorbeeld in vakanties, zwart bijverdienen door te werken in de afwas, keuken of bediening.

terug naar menu ↑

Voordelen en nadelen zwart geld verdienen

Het is gemakkelijk om alleen de voordelen van zwart geld verdienen te zien. Doordat niemand weet wat je precies verdient, kun je het geld gemakkelijk achterhouden. Andere voordelen zijn onder andere:

 • Je hebt meer geld
 • Je betaalt geen belasting over wat je zwart verdient
 • Zwart werk is vaak flexibel

Er zijn uiteraard ook een aantal nadelen te noemen, waaronder:

 • Als je je zwart verdiende inkomsten niet opgeeft, ben je strafbaar
 • Je riskeert boetes
 • Geen recht op een uitkering als je ziek wordt of je baan verliest
 • Geen vakantiegeld

Risico voor werkgevers

Ook werkgevers lopen een groot risico als zij personeel zwart aan het werk zetten. Zo zijn die personeelsleden niet verzekerd en betalen werkgevers geen belasting en premie over die werknemers. Dit is strafbaar.

terug naar menu ↑

Hoeveel zwart geld mag je verdienen? – Belastingvrij bijverdienen

Van de Belastingdienst mag je volgens de ‘belastingvrije voet’ een bepaald bedrag per jaar bijverdienen zonder dat je daar belasting over hoeft te betalen. In 2023 is dit bedrag €8520,-. Verdien jij per jaar dus niet meer dan €8520? Dan mag je eventueel tot dat bedrag bijverdienen zonder dat je daar belasting over moet betalen. Belastingvrij bijverdienen is niet hetzelfde als zwart geld verdienen. Wanneer je belastingvrij bijverdient, is het namelijk wel belangrijk dat je die inkomsten netjes opgeeft bij de belasting.

terug naar menu ↑

Wat is de straf voor zwart werken?

Veel mensen die zwart werken geven hun inkomsten niet op aan de Belastingdienst, zodat ze er geen belasting over hoeven te betalen en hun inkomen op papier lager is dan in werkelijkheid. Dat is waar het probleem zit. Het niet opgeven van de inkomsten die je zwart hebt verdiend, is namelijk strafbaar. Als je die gegevens achterhoudt riskeer je een fikse boete, die kan oplopen tot enkele honderden of zelfs duizenden euro’s.

terug naar menu ↑

Snel geld verdienen met zwart werken

Zwart geld verdienen kan aantrekkelijk zijn als je graag iets wilt bijverdienen, waarbij je direct contant geld in je hand krijgt. Hoewel er niets mis is met deze manier van geld verdienen, is het wel slim om in je achterhoofd te houden dat je wettelijk verplicht bent om die inkomsten op te geven bij de Belastingdienst. Kies je ervoor om dit niet te doen en om die inkomsten achter te houden, zodat je er geen belasting over hoeft te betalen? Dan loop je het risico dat de Belastingdienst erachter komt dat je bepaalde inkomsten verzwegen hebt. In dat geval kan het zijn dat je een boete krijgt, die kan oplopen van een paar honderd tot enkele duizenden euro’s. Overweeg daarom goed of je dat risico wilt nemen of dat je toch liever je inkomsten opgeeft.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe kan je snel zwart geld verdienen?

Snel zwart geld verdienen kan door bij mensen thuis aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door schoonmaken, oppassen of in de tuin werken. Ook is het mogelijk om online snel zwart geld bij te verdienen, bijvoorbeeld door enquêtes in te vullen.

Waar kun je het beste zwart werken?

Zwart werken kun je doen als huishoudelijke hulp of als oppasser. Ook kun je gemakkelijk zwart bijklussen als je kapper, schilder of monteur bent. Daarnaast kun je ook in de horeca, bouw of online vaak gemakkelijk zwart geld verdienen.

Hoeveel zwart geld mag je verdienen?

Volgens de ‘belastingvrije voet’ mag je een bepaald bedrag belastingvrij bijverdienen. In 2023 is dit €8520,-. Verdien jij niet meer dan €8520? Dan mag je tot aan dat bedrag bijverdienen zonder daar belasting over te betalen. Belastingvrij bijverdienen is niet hetzelfde als zwart geld verdienen. Zwart geld verdienen en dit niet opgeven aan de Belastingdienst is namelijk illegaal.

1 Reactie
 1. ik wil geld verdienen

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl