• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

Binance

Binance

Wie op zoek is naar een platform waarop gehandeld kan worden in crypto, is ongetwijfeld het platform Binance tegengekomen. Wil je weten of Binance betrouwbaar is, of het platform een groot aanbod heeft en hoe het zit met de kosten en veiligheid? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Enorm aanbod
 • Lage tarieven
 • Wereldwijd actief platform
 • Voor alle beleggers
 • Mobiele app

Nadelen:
 • Platform kan wat ingewikkeld zijn voor beginners
 • Extra kosten
 • Geen telefonische klantenservice
 • Engelstalige website

terug naar menu ↑

Over Binance

Binance is een van de grootste en meest populaire crypto brokers ter wereld. Het bedrijf is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao en Yi He en staat geregistreerd op de Kaaimaneilanden.

Binance is groot. Heel groot. Want niet alleen is het platform wereldwijd actief, maar het verwerkt ook nog eens meer dan 1,4 miljoen transacties per seconde en biedt meer dan 600 soorten cryptovaluta aan. In totaal heeft het platform maar liefst 90 miljoen klanten. Dat zijn cijfers die je bij weinig andere platformen terugziet.

terug naar menu ↑

Een account openen bij Binance

Om te kunnen handelen in crypto bij Binance, dien je eerst een account aan te maken. Dit kun je zelf regelen via de website. Registreren kan via je telefoonnummer, e-mail of je Google- of Apple-account. Om het aanmaken van je account te voltooien dien je onder andere je identiteit te verifiëren door middel van een geldig identiteitsbewijs.

Verschillende soorten accounts

Bij Binance kun je slechts een soort account aanmaken, waarmee je een regular user bent. Het is mogelijk om je VIP level te verhogen. Op die manier kun je bijvoorbeeld profiteren van goedkopere transacties en kortingen.

terug naar menu ↑

Kosten

Het aanmaken van een account op Binance is gratis. Ook aan het storten van geld zijn geen kosten verbonden. Er zijn bepaalde zaken waar je wel voor moet betalen. Hieronder bespreken we een aantal van de kosten waar je mee te maken kunt krijgen.

Alle tarieven

De meeste kosten die je bij Binance maakt, maak je door te handelen. In principe geldt dat hoe meer je handelt, hoe lager de transactiekosten zijn. Op het platform kun je gebruikmaken van de Binance Coin. Door gebruik te maken van de eigen cryptomunt van Binance krijg je (flinke) korting op elke trade. 

Aan het opnemen van geld zijn ook kosten verbonden. Deze kosten verschillen per crypto en kunnen fluctueren.

Wil je weten met welke kosten je precies te maken zult krijgen als je gebruikmaakt van dit platform? Een overzicht van alle kosten vind je op de website.

terug naar menu ↑

Aanbod

Bij Binance kun je enkel en alleen handelen in crypto. Wie op zoek is naar een platform waar bijvoorbeeld ook in aandelen gehandeld kan worden, kan daarom beter op zoek gaan naar een andere online broker. Het aanbod qua crypto is bij Binance ontzettend groot. Zo kun je er meer dan 600 cryptovaluta kopen, verkopen en bewaren.

terug naar menu ↑

Is Binance betrouwbaar?

Binance is het grootste crypto platform ter wereld en is absoluut een betrouwbare broker. Om jouw account zo veilig mogelijk te houden, kun je gebruikmaken van 2FA (tweefactorauthenticatie) om zo te voorkomen dat mensen toegang tot jouw account krijgen. Op het platform vind je daarnaast een uitgebreide privacyverklaring, waarin je precies kunt lezen welke gegevens van klanten worden verzameld en wat daarmee gedaan wordt. Ook kun je op de website alles lezen over de mogelijke risico’s die je loopt als je gaat handelen in crypto.

terug naar menu ↑

Veiligheid

Binance heeft te maken gehad met meerdere aanvallen van hackers, waarna hun beveiliging dusdanig versterkt is dat het nu absoluut veilig blijkt. Het platform stort periodiek een bepaald deel van de winst in een speciaal SAFU fonds. Mocht het platform onverhoopt toch succesvol gehackt worden, dan zal het fonds gebruikt worden om de tegoeden van klanten weer aan te vullen. Zo loop je als klant dus nauwelijks risico dat je door dat soort omstandigheden je geld verliest.

terug naar menu ↑

Binance App

Wie altijd en overal toegang wil tot de meer dan 600 beschikbare cryptovaluta die je bij Binance kunt kopen, kan de Binance app downloaden. Met de app kun je inloggen in jouw account en crypto kopen of verkopen. De app heeft zeer uitgebreide functies en is te downloaden op toestellen met Android of iOS. Voor mensen die liever handelen vanachter hun PC is er ook een app voor op je desktop/laptop beschikbaar.

terug naar menu ↑

Service

Ben je een beginnende trader? Dan biedt Binance je de mogelijkheid om via de website kennis op te doen over crypto en het handelen daarin. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van hoe het platform werkt en waar je rekening mee moet houden bij het kopen van crypto. Ook krijg je informatie over wat bepaalde termen inhouden. Mede hierdoor is het platform ook zeer geschikt voor beginnende handelaren.

Klantenservice

Heb je een vraag of een probleem? Dan kun je in het Help Center op de website het antwoord op de meestgestelde vragen over accounts, veiligheid en crypto vinden. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice via de chat op de website of door een request in te dienen. Ook is het mogelijk om contact op te nemen via een van de social media kanalen van het platform. Helaas is het niet mogelijk om telefonisch contact met Binance op te nemen.

terug naar menu ↑

Conclusie

Wil je gaan handelen in crypto en zoek je een platform met een groot aanbod? Dan is Binance een heel goede keuze. Dit platform biedt toegang tot meer dan 600 cryptovaluta en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Voor onervaren handelaars is er zelfs een omgeving waarin je alles kunt leren over het handelen in crypto. De handige app geeft je daarnaast altijd en overal toegang tot je account. Helaas is de website volledig Engelstalig en is de klantenservice niet bereikbaar per telefoon. Ondanks dat staat de app van Binance op de 4e plek in de top 10 beste crypto apps, waaruit wel blijkt hoe goed dit platform scoort.

Heb je ervaring met Binance?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl