• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 158 artikelen

Bitvavo

Bitvavo

Wil je graag crypto kopen en ben je op zoek naar een goede online broker om dat te kunnen doen? Dan is de kans groot dat je Bitvavo online bent tegengekomen. Wil je weten of Bitvavo een goed platform is, hoe het zit met het aanbod en met welke kosten je rekening moet houden? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
  • Zeer uitgebreid aanbod
  • Lage tarieven
  • Verschillende interfaces voor beginners en gevorderden
  • Handige mobiele app

Nadelen:
  • Alleen crypto
  • Klantenservice is niet telefonisch bereikbaar

terug naar menu ↑

Over Bitvavo

Bitvavo werd in 2018 gelanceerd. Het doel van de mensen achter het platform is om de kloof tussen de traditionele en digitale valuta te overbruggen. Hierbij wordt continu gewerkt aan het verbeteren en uitbreiden van dit populaire platform.

In de eerste instantie was Bitvavo alleen actief in Nederland. Nadat het platform hier enorm groeide, werd het ook in andere landen gelanceerd. Inmiddels is Bitvavo actief binnen de landen in de SEPA zone, inclusief Zwitserland, Gibraltar en het Verenigd Koninkrijk. Je kunt er handelen in meer dan 175 cryptovaluta.

terug naar menu ↑

Een account openen bij Bitvavo

Wil je handelen in crypto bij Bitvavo? Dan dien je eerst een account te openen op het platform. Dit kun je zelf via de website regelen. Nadat je je naam, e-mailadres en een wachtwoord hebt gekozen, moet je eerst je e-mailadres verifiëren. Hierna vul je de gevraagde persoonsgegevens in en dien je vervolgens je identiteit te verifiëren door middel van een geldig identiteitsbewijs. De laatste stap is het storten van geld op je account. Hierna kun je beginnen met het kopen van crypto.

Verschillende soorten accounts

Bitvavo biedt een type account aan voor particulieren, namelijk een standaard account. In je account is het mogelijk om aan te geven of je een beginner bent of al ervaring hebt. Zo kun je gebruikmaken van de interface die het beste bij jouw niveau past.

Bitvavo biedt klanten ook de mogelijkheid om een zakelijk account aan te maken.

terug naar menu ↑

Kosten

Bitvavo staat bekend om de transparante en lage kosten. Zo betaal je bijvoorbeeld geen geld voor het aanmaken van een account en zijn SEPA-overschrijvingen gratis. Aan andere zaken zijn wel kosten verbonden. Een aantal daarvan bespreken we hieronder.

Alle tarieven

Als je bij Bitvavo handelt in crypto, dan krijg je te maken met handelskosten. Die kosten liggen ergens tussen de 0.03% en 0.25%. Hoe hoog de commissie is, is afhankelijk van het volume van je transactie. Hoe hoger het volume, hoe lager de commissie in procenten.

Andere kosten waar je mee te maken kunt krijgen, zijn kosten voor stortingen. SEPA-overschrijvingen, iDEAL en Bancontact zijn bijvoorbeeld gratis, maar voor betalen via Giropay, MyBank of Sofort dien je te betalen. Aan het opnemen van geld zijn ook kosten verbonden. Hoe hoog die kosten zijn, is afhankelijk van de cryptovaluta.

Alle kosten waar je bij Bitvavo mee te maken kunt krijgen, kun je vinden op de website. 

terug naar menu ↑

Aanbod

Bij Bitvavo kun je enkel en alleen handelen in cryptovaluta. In totaal kun je op dit moment meer dan 175 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren. Dit maakt Bitvavo een van de grootste aanbieders als het gaat om het handelen in crypto.

terug naar menu ↑

Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is al een aantal jaar actief en staat bekend als een populair en betrouwbaar platform. Het platform is actief in meerdere landen en er zijn nauwelijks negatieve reviews over deze aanbieder te vinden. Daarnaast maakt het platform gebruik van 2FA (tweefactorauthenticatie) en werkt het met een software om jouw IP te herkennen. Op het moment dat er op jouw account wordt ingelogd via een ander IP-adres dan die op jouw IP-whitelist staan, krijg je daar een melding van. Ook kun je op de website precies lezen welke gegevens van klanten worden verzameld en wat daarmee gedaan wordt.

terug naar menu ↑

Veiligheid

Ook qua veiligheid zit je bij Bitvavo goed. Jouw geld wordt op een aparte rekening bewaard, waardoor het niet verloren gaat als het bedrijf onverhoopt failliet gaat. Daarnaast is jouw geld tot 250 miljoen dollar beschermd tegen bijvoorbeeld aanvallen van hackers. Omdat Bitvavo in Nederland gevestigd is, dient het bedrijf zich aan allerlei strenge richtlijnen te houden. Zo is het platform onder andere geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

terug naar menu ↑

Bitvavo App

Wil je graag altijd en overal toegang tot jouw account, zodat je altijd crypto kan kopen of verkopen? Dan kun je de Bitvavo App installeren op jouw smartphone (Android of iOS). De app is zeer gebruiksvriendelijk en daardoor ook erg geschikt voor beginnende beleggers.

terug naar menu ↑

Service

Wat erg fijn is aan Bitvavo is dat dit platform gebruikmaakt van verschillende interfaces. Als je aangeeft dat je een beginner bent, krijg je uitleg over hoe het platform werkt, waardoor je wegwijs gemaakt wordt als het gaat om het handelen in crypto en het platform zelf. Ben je een ervaren trader? Dan kun je voor die interface kiezen en krijg je niet te maken met overbodige tips.

Klantenservice

Heb je vragen over je account, het platform of het storten of opnemen van geld? Dan kun je het antwoord op je vraag in de meeste gevallen wel vinden op de pagina met veelgestelde vragen. Staat jouw vraag daar niet tussen? Dan kun je contact opnemen met de support afdeling van Bitvavo via chat of e-mail. De LiveChat is op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Via e-mail is de klantenservice op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur bereikbaar en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

terug naar menu ↑

Conclusie

Wie wil handelen in crypto zit absoluut goed bij Bitvavo. Dit platform is zeer populair en heeft een erg uitgebreid aanbod. Door de verschillende interfaces is het platform daarnaast geschikt voor alle soorten beleggers. De handige mobiele app van Bitvavo staat op de tweede plek in de top 10 beste crypto apps, wat wel aangeeft hoe goed dit platform scoort als er naar de beste crypto aanbieders gekeken wordt. Een nadeel van Bitvavo is dat de klantenservice niet telefonisch bereikbaar is en dat er geen demo-account beschikbaar is.

Heb je ervaring met Bitvavo?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl