• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen

Brand New Day

Brand New Day

Ben je op zoek naar een broker waar je kunt beleggen en kunt sparen en beleggen voor je pensioen of kind? Dan zou Brand New Day daar eventueel een goede partij voor kunnen zijn. Wil je weten hoe deze broker werkt, wat de voor- en nadelen zijn en of het wel of niet verstandig is om een rekening te openen op dit platform? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Geschikt voor beginnende beleggers
 • Beleggen op de lange termijn
 • Tool om te berekenen wat beleggingen opleveren
 • Relatief weinig risico
 • Beleggen voor je kind of pensioen

Nadelen:
 • Alleen beleggen op de lange termijn
 • Beperkte mogelijkheden
 • Kosten afsluiten bepaalde rekeningen

terug naar menu ↑

Over Brand New Day

Brand New Day is een Nederlandse online bank voor sparen, beleggen en pensioenen. Deze neobank gaat graag de concurrentie aan met grote banken door zowel gunstige prijzen te bieden als een goede service te leveren.

Brand New Day werd in 2010 opgericht door dezelfde oprichters die BinckBank oprichtten in 2000. De mensen achter Brand New Day zijn al meer dan 20 jaar actief in de financiële wereld en weten naar eigen zeggen wat er voor nodig is om goede financiële producten te leveren.

terug naar menu ↑

Een account openen bij Brand New Day

Lijkt het je interessant om te gaan beleggen of sparen bij Brand New Day? Dan dien je eerst een beleggingsrekening te openen bij deze online bank. Dit kun je gemakkelijk zelf regelen via de website. Om een rekening te kunnen openen dien je minimaal 18 jaar oud en woonachtig én belastingplichtig in een EER-lidstaat te zijn.

Verschillende soorten accounts

Bij Brand New Day kun je verschillende soorten rekeningen openen, waaronder een:

 • Vrije beleggingsrekening
 • ZZP-pensioenrekening
 • Hypotheekrekening-beleggen
 • Hypotheekrekening-sparen
 • Kinderrekening-beleggen
 • Kinderrekening-sparen
 • Pensioenrekening-beleggen
 • Pensioenrekening-sparen

Daarnaast heb je de keuze uit verschillende vormen van beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld Modelbeleggen of voor Vrij beleggen kiezen. Ook zijn er verschillende profielen waar je uit kunt kiezen als het gaat om de manier van beleggen. Zo kun je kiezen voor:

 • Zeer offensief
 • Offensief
 • Neutraal
 • Defensief
 • Zeer defensief
terug naar menu ↑

Kosten

Bij Brand New Day worden diverse kosten in rekening gebracht. Hoe hoog die kosten zijn hangt van verschillende factoren af. Allereerst gaan we het hebben over het openen van een rekening. Het openen van een rekening is in sommige gevallen gratis, bijvoorbeeld als je een kinderrekening of een vrije beleggingsrekening opent. In andere gevallen worden er kosten voor het openen van een rekening berekend. Een aantal van die kosten hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • Pensioenrekening-beleggen: €45
 • Pensioenrekening-sparen: €25
 • ZZP-pensioenrekening: €45

Alle tarieven

De tarieven van Brand New Day verschillen per product en het soort rekening. Zo krijg je bijvoorbeeld te maken met servicekosten, fondskosten en worden er in bepaalde gevallen stortingskosten berekend. Gelukkig zijn alle kosten waar je mee te maken kunt krijgen duidelijk op de website van deze online bank weergegeven, zodat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent.

terug naar menu ↑

Aanbod

Bij Brand New Day kun je beleggen of sparen voor je pensioen, voor jezelf of voor je kind. Wanneer je gaat beleggen kies je voor Modelbeleggen of Vrij beleggen en vervolgens uit een van de vijf beschikbare profielen, die van zeer offensief tot zeer defensief lopen. Je geld wordt vervolgens belegd in indexfondsen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, heb je de keuze uit verschillende rekeningen die je kunt openen.

terug naar menu ↑

Is Brand New Day betrouwbaar?

Brand New Day is absoluut een betrouwbare online bank. De mensen achter de bank hebben al meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector en op de website kun je alles lezen over de risico’s die je loopt. Daarnaast kun je op de website ook precies vinden welke persoonlijke gegevens de bank van klanten verzamelt en wat daarmee gedaan wordt.

terug naar menu ↑

Veiligheid

Niet alleen bestaat Brand New Day al jaren, maar ze hebben ook een DNB bankvergunning en een vergunning als beheerder van beleggingsinstellingen. De bank is daarnaast ook geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Beleggingen van klanten worden op een aparte rekening bewaard, waardoor dat vermogen losstaat van de activa van de bank. Hierdoor is jouw geld veilig als de bank onverhoopt failliet gaat.

terug naar menu ↑

Brand New Day App

Helaas biedt Brand New Day (nog) geen mobiele app aan. Dit betekent overigens niet dat je geen gebruik van het platform kunt maken via je smartphone. De mobiele website is namelijk zo aangepast dat deze perfect werkt op smartphones. Je kunt MijnBND vervolgens toevoegen aan je startscherm, zodat je niet elke keer naar de mobiele site hoeft te browsen.

terug naar menu ↑

Service

Brand New Day vindt het leveren van een goede service ontzettend belangrijk. Dit zie je onder andere terug in de transparantie van het bedrijf. Zo kun je via de website onder andere uitzoeken wat bij jou past en heb je toegang tot handige tools om bijvoorbeeld de jaarruimte te berekenen. Via de blog kun je daarnaast van alles lezen over beleggen en sparen.

Klantenservice

Heb je een vraag? Dan kun je het antwoord op die vraag in veel gevallen op de pagina met veelgestelde vragen vinden. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet bij? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Dit kan onder andere via chat, mail of telefoon. De klantenservice is op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur bereikbaar en in het weekend van 10.00 tot 17.30 uur. Op feestdagen is de klantenservice gesloten.

terug naar menu ↑

Conclusie

Brand New Day is een goede aanbieder voor wie graag op de lange termijn wil beleggen. Doordat ze het beleggen grotendeels uit jouw handen kunnen nemen, is hier beleggen ook geschikt voor beginners. Een nadeel van Brand New Day is dat het aanbod relatief beperkt is en dat je bij deze aanbieder niet terechtkunt voor andere beleggingsvormen. Daarnaast is er geen mobiele app. Ondanks dat staat deze online bank op nummer 10 in de lijst met de beste brokers van Nederland.

Heb je ervaring met Brand New Day?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door RO

  Slecht in communicatie en helemaal als je wilt verhuizen naar andere maatschappij, dan worden ze traag en duur!!!Dan worden opeens hoge kosten berekend?Klacht niet behandeld en nu naar de rechter en media!Er zijn partijen die beter presteren!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring Brand New Day

  1.0 uit 5
  0
  0
  0
  0
  1
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl