• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

BUX Zero

BUX Zero

Wil je gaan handelen in aandelen, ETF’s of cryptomunten? Dan ben je BUX Zero ongetwijfeld tegengekomen tijdens je zoektocht naar een goede online broker. Wil je weten of BUX Zero een betrouwbaar platform is, of deze online broker biedt wat jij zoekt en of dit platform de beste keuze voor jou is? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • De beste aandelen app voor beginners
 • Handelen in o.a. aandelen en cryptomunten
 • Beleggen tegen 0% commissie
 • Nederlandse aanbieder met AFM licentie
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Gratis aandeel na eerste storting

Nadelen:
 • Alleen via app (geen desktop)
 • Geen uitgebreide analysemogelijkheden
 • Beperkt aanbod
 • Beperkte mogelijkheden voor contact met klantenservice

terug naar menu ↑

Over BUX Zero

BUX is een Nederlandse online broker waar je sinds 2014 terechtkunt om eenvoudig en tegen lage tarieven te beleggen. Deze broker vindt het belangrijk dat beleggen laagdrempelig is en dat iedereen de mogelijkheid heeft om de financiële markten zonder barrières te ontdekken. Hierbij richten ze zich vooral ook op jongere (beginnende) beleggers.

BUX Zero is opgericht in 2019 en is het bekendste platform van BUX. Hier kun je commissievrij beleggen en investeren in bedrijven waarin jij vertrouwt. Naast BUX Zero is BUX ook eigenaar van BUX Crypto en BUX X. BUX is actief in 10 Europese landen. BUX Zero is beschikbaar in 8 daarvan.

terug naar menu ↑

Een account openen bij BUX Zero

Wie wil handelen bij BUX Zero heeft een account op het platform nodig. Een account maak je gemakkelijk aan via de website. Dit neemt slechts een paar minuten in beslag. Het aanmaken van een account is gratis. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je daar alleen gebruik van maken via de mobiele app. Nadat je je eerste storting hebt gedaan, ontvang je een gratis aandeel. Nodig je vrienden uit voor BUX Zero met jouw unieke link? Dan kun je nog eens 10 gratis aandelen ontvangen.

Verschillende soorten accounts

BUX Zero biedt slechts een account aan. Hierdoor hoef je niet, zoals bij sommige andere aanbieders, te betalen voor een account met extra opties.

terug naar menu ↑

Kosten

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het aanmaken van een account bij BUX Zero gratis. Ook beleg je commissievrij en is het storten en opnemen van geld gratis. Daarnaast maakt BUX Zero geen gebruik van een zogenaamd bewaarloon. 

Alle tarieven

Aan het handelen in sommige beleggingsproducten zijn wel kosten verbonden. Deze kosten zijn relatief laag en in veel gevallen erg gunstig. Hieronder zetten we een aantal van de tarieven voor je op een rijtje.

Marketorders:

EU aandelen – €1,50

US aandelen – €0

ETF’s – €1,50

Limietorders

EU aandelen – €1,50

US aandelen – €0

ETF’s – €1,50

Wil je meer weten over de tarieven? Op de website vind je een duidelijk en transparant overzicht van alle tarieven die BUX Zero hanteert. Daarnaast heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de calculator op de website, waarmee je de kosten kunt berekenen als je zou beleggen met BUX Zero.

terug naar menu ↑

Aanbod

Bij BUX Zero kun je beleggen in aandelen en ETF’s op de Europese en Amerikaanse markt. Zo kun je onder andere investeren in aandelen zoals Apple, Tesla en Alphabet. Daarnaast is het mogelijk om te handelen in crypto’s. Op dit moment kun je op het platform meer dan 40 cryptomunten kopen en verkopen, waaronder Bitcoin, Ethereum en Cardano. BUX zal het aanbod qua crypto in de toekomst zeker nog gaan vergroten.

terug naar menu ↑

Is BUX Zero betrouwbaar?

Geld beleggen wil je natuurlijk alleen doen bij een broker die betrouwbaar is. BUX Zero is absoluut een betrouwbaar platform. Het platform heeft meer dan 700.000 klanten en er zijn maar weinig negatieve reviews over dit bedrijf te vinden. De broker werkt samen met ABN AMRO en staat onder toezicht van de AFM. BUX Zero doet er daarnaast alles aan om jouw account te beveiligen. Wil je weten welke gegevens het platform precies verzamelt en wat ze daarmee doen? Dan kun je daar alles over lezen in de privacyverklaring op de website.

terug naar menu ↑

Veiligheid

BUX Zero staat onder toezicht van de AFM. Dit houdt in dat het platform aan bepaalde eisen moet voldoen, waardoor het veilig door klanten gebruikt kan worden. Daarnaast is het geld dat je op je ABN AMRO Clearing rekening hebt staan, beschermd onder de voorwaarden van het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Mocht ABN AMRO onverhoopt failliet gaan, dan is jouw geld tot €100.000 beschermd. 

terug naar menu ↑

BUX Zero App

BUX Zero is alleen beschikbaar via de mobiele app. De app is gratis te downloaden op toestellen met Android of iOS en zeer gemakkelijk te gebruiken. Hierdoor is de app ook zeer geschikt voor beginnende beleggers. De app van BUX Zero staat dan ook op plek 2 in de top 10 aandelen apps.

terug naar menu ↑

Service

Beginnende beleggers zitten niet alleen goed bij BUX Zero vanwege de gebruiksvriendelijke app, maar zeker ook vanwege het kenniscentrum dat het platform biedt. Hier kun je alles lezen over wat je moet weten voordat je begint met beleggen. Je vindt er handige tips, kunt er leren van experts en kunt er gebruikmaken van allerlei handige tools, waaronder een beleggingsplan.

Klantenservice

Heb je problemen met je account of vragen over orders of betalingen? Op de pagina met veelgestelde vragen kun je het antwoord op de meeste van jouw vragen vinden. Staat jouw vraag daar niet tussen? Dan is het mogelijk om via de app te chatten met iemand van de klantenservice. Ook is het mogelijk om contact op te nemen via e-mail. De klantenservice is helaas niet telefonisch bereikbaar.

terug naar menu ↑

Conclusie

Wie graag wil beginnen met beleggen en een laagdrempelig én goedkoop platform zoekt, is bij BUX Zero absoluut aan het juiste adres. Via de app kun je gemakkelijk de eerste stappen zetten als het gaat om beleggen in aandelen of ETF’s of handelen in crypto. Het kenniscentrum biedt je daarnaast informatie die je kan helpen om slimme keuzes te maken. BUX Zero staat dan ook niet voor niets op nummer 2 in de lijst met de beste brokers van Nederland.

Heb je ervaring met BUX Zero?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door HugoBoss

  Bux bevalt mij al jaren prima. Dat van die service kosten doet mij eigenlijk vrij weinig. Voor niets gaat de zon op toch. Ik snap niet waarom het alleen oké is als alles gratis is. Dit is alsnog veel goedkoper dan vrij wel alle degelijke concurrentie. Ik maak gebruik van het spaarplan, dat is nu gratis geworden naast de service fee. top dus!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Roxy

  Bux Zero gekozen onder andere omdat deze staat voor zero kosten. Je bepaalt aan de hand van waar je in belegt en hoe of je wel of geen (transactie)kosten betaalt. Hoewel ik de app alles behalve handig vind werken, was het oké. Bux heeft echter na enige maanden een account te hebben de voorwaarden verandert en is 2,99 per maand aan kosten gaan rekenen. Niet netjes en puur misleidend dus, want ze lokken je binnen met gratis beleggen; ze heten dan ook niet voor niets bux ZERO. Ik ga hier dus weg, want deze. manier van handelen is niet oké.

  Nuttig(0) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Jn

  Van 0 naar €3 per maand servicekosten. Ook de andere prijzen enorm verhoogd. Klanten eerst lokken dan prijzen verhogen als voldongen feit. Weg gaan kost ook geld en je bent alle aandelen kwijt, want overstappen is eenzijdig natuurlijk. Je kunt wel overstappen met je portefeuille maar niet weg gaan. Bux is NO…. Veel te duur voor de kleine belegger

  Nuttig(0) Niet nuttig(2)U hebt al gestemd

  3 ervaringen BUX Zero

  2.3 uit 5
  1
  0
  0
  0
  2
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl