• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 151 artikelen

Greatcontent

Greatcontent

Wil je graag geld verdienen met het schrijven of vertalen van teksten en zoek je een betrouwbare partij waar je dat kunt doen? Dan is de kans groot dat je Greatcontent bent tegengekomen in je zoektocht naar een geschikt platform. Wil je weten hoe dit platform werkt, hoeveel je er kunt verdienen en of Greatcontent betrouwbaar is? In deze review lees je alles over Greatcontent en of het de moeite waard is om voor dit online tekstbureau aan de slag te gaan.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
  • Geld verdienen met teksten schrijven
  • Werken vanuit huis
  • Ervaring opdoen als tekstschrijver of vertaler

Nadelen:
  • Weinig opdrachten beschikbaar
  • Lage verdiensten
  • Lastig om hogere classificatie te krijgen
  • Erg trage uitbetaling
  • Website is Engelstalig

terug naar menu ↑

Over Greatcontent

Greatcontent is een Duits bedrijf dat sinds 2011 bestaat. Het bedrijf is er voor ondernemers die op zoek zijn naar teksten voor hun website of een ander doeleinde. Doordat Greatcontent een eigen database heeft met daarin veel verschillende tekstschrijvers en vertalers, kunnen zij bedrijven de teksten leveren waar ze naar op zoek zijn.

Naast dat Greatcontent zich richt op het leveren van (SEO) teksten, leveren ze ook vertalingen en kun je bij ze terecht voor redactieopdrachten. Hierdoor kun je niet alleen voor Greatcontent werken als tekstschrijver, maar bijvoorbeeld ook als vertaler.

Opdrachtgevers betalen voor een tekst een vast bedrag per woord, afhankelijk van de wensen van de klant. De tekstschrijvers en vertalers schrijven deze teksten vervolgens ook tegen een vast bedrag per woord. Greatcontent verdient geld door klanten (een stuk) meer te laten betalen voor teksten, dan zij hun tekstschrijvers betalen voor het schrijven daarvan.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Greatcontent?

Bedrijven kunnen opdrachten plaatsen op Greatcontent, die vervolgens worden uitgezet onder de schrijvers in de database. Als je als tekstschrijver voor dit platform werkt, kun je zelf bepalen welke voor jou beschikbare opdrachten je wilt aannemen en hoeveel opdrachten je maakt.

Om voor Greatcontent te mogen werken, dien je je via de website aan te melden. Hiervoor moet je onder andere je cv uploaden en voorbeelden van je werk insturen. Op die manier kan het bedrijf namelijk bepalen of jouw werk wel of niet bij ze past.

Jouw sollicitatie en tekst(en) worden beoordeeld door de mensen van Greatcontent. Als ze enthousiast over je zijn, krijg je een bepaalde classificatie toegewezen en word je toegelaten tot het platform. De classificatie die je krijgt, staat voor jouw niveau. Die classificatie bepaalt welke opdrachten je aan kunt nemen en hoeveel je voor die opdrachten betaald krijgt. Hoe hoger je classificatie, hoe hoger de verdiensten.

Elke opdracht heeft een duidelijke deadline. Je moet zorgen dat je de tekst voor die tijd inlevert. Bij elke opdracht staat ook aangegeven hoeveel je verdient. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Zodra je de opdracht hebt ingeleverd, kan het zijn dat je feedback ontvangt. Zo kan een klant jouw tekst beoordelen, maar het kan ook zijn dat iemand van Greatcontent zelf jouw teksten bekijkt en feedback geeft.

De feedback zorgt ervoor dat je kunt groeien en dus eventueel in classificatie kan stijgen. Dit levert je uiteindelijk hogere verdiensten op.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je bij Greatcontent verdient, is voornamelijk afhankelijk van je niveau. De niveaus variëren van 2 tot 6+, waarbij 2 het laagste niveau is en 6+ het hoogste. Greatcontent betaalt je een prijs per woord, die verschilt per niveau. Op de website zelf staat nergens aangegeven hoeveel je kunt verdienen als tekstschrijver of vertaler. Wel zijn er online een hoop reviews te vinden waaruit blijkt dat die verdiensten behoorlijk laag zijn. Zo blijken betalingen van 1 of 2 cent per woord eerder regel dan uitzondering. De hogere niveaus kunnen rekenen op hogere betalingen, al blijkt uit diezelfde reviews dat dat niveau bereiken erg lastig is.

Naast dat je niveau invloed heeft op hoeveel je kunt verdienen, is het ook afhankelijk van de beschikbare opdrachten. Helaas zijn dit er lang niet altijd veel, waardoor je minder kunt verdienen.

terug naar menu ↑

Is Greatcontent betrouwbaar? 

Greatcontent bestaat al sinds 2011 en is een gevestigde naam in de wereld van online tekstbureaus. De website is dus zeker betrouwbaar. De reviews laten zien dat tekstschrijvers die voor het platform werken netjes uitbetaald krijgen, al duurt dat vaak wel lang.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je als tekstschrijver vragen of hulp nodig? Dan kun je op de pagina met veelgestelde vragen een beperkt aantal vragen en antwoorden vinden. Staat jouw vraag daar niet tussen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. De enige manier om contact op te nemen met de klantenservice is via e-mail. De reactie op jouw mail kan enkele dagen (of volgens sommige reviews zelfs weken) op zich laten wachten.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Op de website van Greatcontent kun je in de privacyverklaring precies lezen welke gegevens de website verzamelt en hoe die worden gebruikt. Ook staat er een regelement voor tekstschrijvers op de website. Daarin lees je alles over de regels die gelden en waar jij je als tekstschrijver aan dient te houden. Ook lees je wat absoluut niet toegestaan is en wanneer Greatcontent het recht heeft om jouw account te blokkeren.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je niet langer voor Greatcontent schrijven? Dan is het mogelijk om je account op de website te verwijderen. Je kunt dit zelf regelen door in te loggen op je account of door een mail naar de klantenservice te sturen. Daarnaast heeft Greatcontent zelf het recht om jouw account te verwijderen als je minimaal een jaar niet meer actief bent geweest op het platform.

terug naar menu ↑

Conclusie

Als je als (beginnende) tekstschrijver of vertaler geld wilt verdienen, dan zou je je kunnen inschrijven bij Greatcontent. Via het platform kun je namelijk gemakkelijk beschikbare opdrachten aannemen en zo geld verdienen. Hoeveel je verdient is afhankelijk van jouw niveau en het aantal opdrachten dat beschikbaar is. Dit zijn er niet altijd veel, waardoor je misschien niet zoveel zou kunnen werken en/of verdienen als je wilt. Daarom kan het verstandig zijn om je (ook) aan te melden bij andere online tekstbureaus.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat is Greatcontent?
Greatcontent is een online tekstbureau waar je als tekstschrijver of vertaler geld kunt verdienen door teksten te schrijven of vertalen voor de klanten van het platform.

Is Greatcontent betrouwbaar?
Greatcontent is een betrouwbaar platform waar je geld kunt verdienen met het schrijven of vertalen van teksten.

Hoeveel verdien je bij Greatcontent?
Greatcontent betaalt een prijs per woord die afhankelijk is van jouw niveau. Hoeveel je kunt verdienen hangt dus af van jouw niveau en de hoeveelheid opdrachten die beschikbaar zijn voor jouw niveau.

Heb je ervaring met Greatcontent?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl