• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 156 artikelen

Interactive Brokers

Interactive Brokers

Wil je graag investeren in aandelen, handelen in ETF’s of beleggen in futures? Dan kan het zijn dat je Interactive Brokers bent tegengekomen in je zoektocht naar een betrouwbare en goede online broker. Wil je weten of beleggen bij Interactive Brokers een goede zet is, of deze online broker betrouwbaar is en hoe het zit met het aanbod en de kosten? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Gratis demo-account
 • Uitgebreid platform
 • Geschikt voor beginners
 • Educatie via de website

Nadelen:
 • Hoge minimale inleg
 • Platform is Engelstalig
 • Beperkte betaalopties

terug naar menu ↑

Over Interactive Brokers

Interactive Brokers is een Amerikaanse broker die gevestigd is in Connecticut. Het bedrijf is opgericht in 1977 onder de naam Timber Hill. Die naam is in 2001 veranderd in de huidige naam. Interactive Brokers zet zich vandaag de dag in voor uitgebreide handelsmogelijkheden en scherpe tarieven als het gaat om beleggen en handelen.

Interactive Brokers stelt klanten van over de hele wereld in staat om op effectenbeurzen te handelen. De Europese markt wordt door een dochterbedrijf van Interactive Brokers bediend. In Nederland zijn er verschillende onderaannemers actief van dit dochterbedrijf, waaronder Lynx.

terug naar menu ↑

Een account openen bij Interactive Brokers

Wie wil beleggen of handelen bij Interactive Brokers heeft daar een account voor nodig. Een account is gemakkelijk via de website te openen. Om dit te kunnen doen dien je eerst een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Daarna ontvang je een mail om jouw e-mailadres te bevestigen. Vervolgens dien je de benodigde gegevens in te vullen en aan te leveren om jouw aanvraag te voltooien.

Verschillende soorten accounts

Interactive Brokers biedt verschillende soorten accounts aan. Voor particulieren zijn er individuele en gezamenlijke accounts beschikbaar. Ook zijn er accounts te openen door familie adviseurs en niet-professionele adviseurs.

Daarnaast heb je ook nog de keuze uit verschillende ‘plans’, waaronder IBKR Lite en IBKR Pro.

Ook zakelijke klanten kunnen bij Interactive Brokers terecht. Zo kunnen onder andere kleine bedrijven, professionele adviseurs en hedgefondsen een account openen.

Het gratis demo-account is ideaal voor wie graag zonder risico kennis wil maken met beleggen en het platform.

terug naar menu ↑

Kosten

De kosten waar je als klant mee te maken krijgt als je gaat beleggen of handelen bij Interactive Brokers verschillen sterk per accounttype en product. Over het algemeen is het zo dat je met een IBKR Lite-account te maken krijgt met de laagste kosten.

Alle tarieven

Alle tarieven waar je als klant van Interactive Brokers mee te maken kunt krijgen, kun je op de website van deze online broker vinden. Zo kun je niet alleen zien met welke kosten je rekening dient te houden, maar ook welk account voor jou het meest voordelig is.

terug naar menu ↑

Aanbod

Interactive Brokers staat onder andere bekend om het grote aanbod. Beleggen en handelen kan bij deze online broker onder andere in:

 • ETF’s
 • Opties
 • Futures
 • Crypto
 • Hedgefondsen
terug naar menu ↑

Is Interactive Brokers betrouwbaar?

Interactive Brokers is absoluut een betrouwbare broker. Niet alleen bestaat het platform al jaren en hebben ze veel ervaring, maar de recensies van gebruikers zijn over het algemeen ook positief. Daarnaast wordt er van alles door het platform gedaan om jouw veiligheid te waarborgen. Op de website kun je precies lezen welke gegevens van klanten worden verzameld, wat ermee gedaan wordt en hoe deze beschermd worden.

terug naar menu ↑

Veiligheid

Ook qua veiligheid is het bij Interactive Brokers allemaal goed geregeld. Zo wordt het geld van klanten apart gehouden van het geld van de broker zelf. Hierdoor kan jouw geld niet gebruikt worden door de broker om bepaalde kosten mee te dekken. 

Interactive Brokers is lid van de Financial Services Compensation Scheme. Dit houdt in dat als het bedrijf onverhoopt failliet gaat, dat jij als klant dan recht hebt op een compensatie. Zo verlies je niet al je geld op het moment dat er iets met de broker gebeurt. Deze zekerheid wordt versterkt doordat het bedrijf lid is van de Securities Investor Protection Corporation, waardoor effectenrekeningen van klanten worden beschermd bij een eventueel faillissement. 

terug naar menu ↑

Interactive Brokers App

Interactive Brokers heeft een eigen mobiele app: IBKR Mobile. Met deze app heb je altijd en overal toegang tot meer dan 150 markten via je smartphone. Dit is een groot pluspunt als je graag altijd en overal toegang tot je account en beleggingen wil hebben. De app is te downloaden op toestellen met Android of iOS.

terug naar menu ↑

Service

De service van Interactive Brokers is erg goed. Via de website heb je toegang tot allerlei educatie, waaronder de IBKR Campus, de Traders’ Academy en verschillende podcasts en webinars. Zo kun je alles leren over beleggen en het platform zelf. Dit maakt dat het platform ook geschikt is voor beginnende beleggers of beleggers die zich willen verdiepen in andere vormen van beleggen dan ze gewend zijn.

Klantenservice

Heb je een vraag of een probleem? Dan kun je op de pagina met veelgestelde vragen kijken of je daar het antwoord op jouw vraag kunt vinden. Staat jouw vraag daar niet bij? Dan kun je eventueel de community om hulp vragen of contact opnemen met de klantenservice van Interactive Brokers. Contact opnemen met de klantenservice kan onder andere via e-mail, telefoon of chat. Wil je graag bellen? Dan is de klantenservice op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur bereikbaar. Via de overige contactmanieren kun je 24/7 contact opnemen met het platform. Houd er wel rekening mee dat de klantenservice (en de website) niet beschikbaar is in het Nederlands. 

terug naar menu ↑

Conclusie

Wie wil gaan beleggen of handelen in ETF’s, aandelen of crypto zou dat bij Interactive Brokers kunnen doen. Door de online kennisbank is het platform niet alleen geschikt voor ervaren beleggers, maar ook voor beginners. De mobiele app is erg fijn voor beleggers die graag altijd en overal toegang willen hebben tot hun account of de markt. Een nadeel van deze online broker is dat zowel het platform als de communicatie in het Engels is. Ondanks dat staat Interactive Brokers op nummer 12 in de lijst met de beste brokers van Nederland.

Heb je ervaring met Interactive Brokers?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl