• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen

Peaks

Peaks

Wil je graag gaan beleggen en ben je op zoek naar een goede mobiele app waarmee je dat zou kunnen doen? Dan kan het zijn dat je de beleggingsapp Peaks bent tegengekomen tijdens je zoektocht naar een goed beleggingsplatform. Wil je weten of Peaks betrouwbaar is, wat de voor- en nadelen van dit platform zijn en of er misschien beleggingsapps zijn die beter scoren? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
  • Automatisch wisselgeld beleggen
  • Geschikt voor beginners
  • Zelf een portfolio samenstellen
  • Geen transactiekosten
  • Meerdere rekeningen openen

Nadelen:
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Werkt niet met elke bank samen
  • Minder prettige app voor ervaren beleggers

terug naar menu ↑

Over Peaks

Peaks is een mobiele beleggingsapp, waarmee je gemakkelijk jouw wisselgeld kunt gebruiken om te beleggen. Peaks is in 2016 opgericht met het idee een platform voor beginnende beleggers aan te bieden. De mensen achter Peaks hebben meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector.

Peaks was ooit onderdeel van de Rabobank. De bank heeft in 2021 haar handen van de beleggingsapp afgetrokken, omdat de bank zich meer op Nederlandse betaalklanten wilde richten en Peaks juist plannen had voor heel Europa.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Peaks? 

Met Peaks kun je jouw wisselgeld beleggen. Door de app te koppelen aan je bankrekening, wordt van elke aankoop die je doet het wisselgeld automatisch belegd. De app rond namelijk iedere betaling die je doet omhoog af, waardoor je met relatief lage bedragen kunt beleggen.

Om gebruik te kunnen maken van Peaks download je eerst de app. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Nadat je de app hebt gedownload, maak je een profiel aan. Vervolgens kun je je bankrekening koppelen en beginnen met het beleggen van jouw wisselgeld in indexfondsen en obligaties.

Waarin je wilt beleggen kun je bepalen door voor een van de door Peaks samengestelde portfolio’s te kiezen. Dit maakt de app zeer geschikt voor beginnende beleggers. Ook heb je de mogelijkheid om zelf een portfolio samen te stellen. De app belegt vervolgens automatisch aan de hand van het door jou gekozen portfolio.

Doordat je in indexfondsen en obligaties kunt beleggen, geniet je van een brede spreiding. Dit zorgt voor minder risico en maakt de kans op een hoog rendement groter. Daarnaast kun je ook beleggen in crypto.

terug naar menu ↑

Vanaf welk bedrag kun je beleggen?

Het fijne aan Peaks is dat je geen grote bedragen hoeft in te leggen om te kunnen beleggen. Je hebt verschillende keuzes als het gaat om het beleggen van je wisselgeld. Zo kun je bijvoorbeeld standaard €1 per dag inleggen of er juist voor kiezen om een extra bedrag per maand in te leggen. Wil je graag met hogere bedragen beleggen? Ook dat is mogelijk.

Heb je liever niet dat jouw wisselgeld standaard wordt belegd? Dan heb je de kans om dat tegen te houden. Jouw wisselgeld wordt namelijk gedurende de week opgespaard. Elke week wordt er vervolgens een overzicht voor je klaargezet, waarin je kunt zien hoeveel wisselgeld de app apart heeft gezet. Zodra je dat overzicht hebt ontvangen, heb je 24 uur om te beslissen of je het bedrag wilt inleggen. Het fijne is dat je zo per week kunt bekijken of je jouw wisselgeld wilt beleggen.

Wil je geld opnemen? Dan kun je dat gemakkelijk via de app regelen. In veel gevallen staat het geld dan de volgende werkdag of maximaal twee werkdagen later op je rekening.

terug naar menu ↑

Wat zijn de kosten?

Hoewel je de app van Peaks gratis kunt downloaden, is het gebruik van de app niet vrij van kosten. Om gebruik te maken van de app dien je namelijk voor een van de beschikbare pakketten te kiezen. Hierbij krijg je de eerste drie maanden gratis. Er zijn drie pakketten beschikbaar, namelijk:

Start

Start is het goedkoopste pakket en is de beste keuze voor een inleg van €0 tot €12.000. Met dit pakket kun je onder andere beleggen met je wisselgeld, een vast bedrag per dag of maand beleggen, zelf een portfolio samenstellen en beleggen in crypto.

Start kost €1,99 per maand + 0,5% per jaar.

Compleet

Compleet is de beste keuze voor een inleg van €12.000 tot €16.000. Dit pakket biedt je alles wat je ook in het Start pakket vindt. Daarnaast profiteer je van een lagere jaarlijkse fee, namelijk 0,4% per jaar.

Compleet kost €2,99 per maand + 0,4% per jaar.

Premium

Premium is het pakket voor een inleg van €16.000 of meer. Bij dit pakket krijg je alle voordelen van Start en Compleet. Daarnaast kun je tot 5 rekeningen openen met verschillende portfolio’s en profiteer je van een lage fee van 0,25% per jaar.

Premium kost €4,99 per maand + 0,25% per jaar.

terug naar menu ↑

Is Peaks betrouwbaar?

Ja, Peaks is absoluut een betrouwbare beleggingsapp. Niet alleen was het platform eerder onderdeel van Rabobank, maar het platform is ook transparant over kosten en risico’s. Daarnaast heeft Peaks een vergunning en staat het bedrijf onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je een vraag? Dan kun je naar het antwoord zoeken op de pagina met veelgestelde vragen. Kom je er dan nog niet uit? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice, die elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur bereikbaar is. Er zijn veel verschillende manieren om contact op te nemen, waaronder via Live Chat, telefoon en mail.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Peaks doet er alles aan om jouw geld en gegevens veilig te houden. Je gegevens worden alleen gebruikt voor de doeleinden waar jij als klant mee akkoord gaat. Meer informatie hierover kun je vinden in het privacybeleid op de website.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je jouw account opzeggen? Dan kun je dat zelf via de app regelen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je geen negatief saldo op je account hebt staan. 

terug naar menu ↑

Conclusie

Wie op zoek is naar een betrouwbare beleggingsapp, kan met een gerust hart voor Peaks kiezen. Hoewel Peaks betrouwbaar is, zijn er wel betere apps beschikbaar. Peaks behoort namelijk niet tot de beste aandelen apps of beste crypto apps

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Is Peaks een goede belegging?
Peaks is een betrouwbare beleggingsapp, die vooral erg geschikt is voor beginnende beleggers. Met de app kun je jouw wisselgeld automatisch laten beleggen in indexfondsen, obligaties en crypto. Hierdoor is het mogelijk om met kleine bedragen te beleggen.

Hoeveel kost Peaks per maand?
Om te kunnen beleggen bij Peaks heb je een maandabonnement nodig. De eerste drie maanden zijn gratis, daarna betaal je, afhankelijk van het abonnement, €1,99 tot €4,99 per maand + 0,25% tot 0,5% per jaar.

Hoeveel kan je met Peaks verdienen?
Hoeveel je kunt verdienen met Peaks hangt van verschillende factoren af, waaronder de hoogte van je inleg, het portfolio dat je hebt gekozen en de huidige beurskoersen. Beleggen is altijd een risico. Zo kun je flinke winst maken, maar ook geld verliezen. 

Heb je ervaring met Peaks?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl