• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen

Qlics.nl

Qlics.nl

Qlics.nl is een online cashbackprogramma waar je geld terug kunt krijgen op je online aankopen. Daarnaast bieden ze je de mogelijkheid om extra geld te verdienen door onder andere e-mails te lezen, te klikken op advertenties en nieuwe leden aan te brengen. Ook vind je er dagelijks diverse aanbiedingen en kortingen. Wil je weten of je aanmelden op deze cashback website een goed idee is, hoe het precies werkt en hoeveel je er zou kunnen verdienen? In deze review vertellen we je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Uitbetaling mogelijk vanaf €10,-.

Minpunten:
 • De website werkt met een accountscore. Hierdoor is je lidmaatschap niet vrijblijvend.
 • Bij een te lage accountscore kun je je gespaarde tegoed niet laten uitbetalen.
 • Online zijn veel klachten over de website te vinden.

terug naar menu ↑

Over Qlics.nl

Qlics is een online spaar- en cashbackprogramma. De website is onderdeel van Zaludo BV. gevestigd te Rotterdam. Op de website kun je onder andere cashback shoppen bij de webshops waarmee de website samenwerkt. Daarnaast zijn er diverse andere manieren waarop je geld zou kunnen verdienen, zoals het lezen van e-mails, het klikken op banners en het meedoen aan online onderzoeken.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Als je graag met cashback wilt shoppen of gebruik wilt maken van de andere manieren om geld te verdienen op Qlics.nl, dan dien je eerst lid te worden van de website. Dit is mogelijk als je 16 jaar of ouder bent en in Nederland woont. Voor Belgen is er de Belgische variant van de website Qlics.be.

Om je aan te melden maak je gebruik van het aanmeldformulier op de website. Hier vul je een aantal gegevens in, waarna je een bevestigingsmail krijgt toegestuurd waarmee je je registratie kunt bevestigen.

Na je aanmelding kun je via de website op zoek gaan naar jouw favoriete webshop en de kortingen of aanbiedingen die daarvoor beschikbaar zijn. Via de button op de website klik je vervolgens door naar de webshop. Daar shop je gewoon zoals je dat gewend bent en rond je je aankoop af. De korting die je zult ontvangen, krijg je pas achteraf, waardoor die niet zichtbaar is tijdens het afrekenen.

Nadat je een aankoop hebt voltooid, zal deze zichtbaar worden in je account op Qlics.nl. Op dat moment heb je de vergoeding nog niet gekregen, omdat de aankoop eerst goedgekeurd moet worden. Dit kan een aantal weken tot maanden duren. Hoeveel tijd dat precies in beslag neemt, hangt af van de webshop en de periode waarbinnen een consument een aankoop kan retourneren.

Naast dat je geld kunt verdienen met cashback shoppen, kun je ook andere dingen doen om extra geld te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld klikken op banners, e-mails lezen, nieuwe leden aanbrengen en deelnemen aan diverse acties. De vergoeding die je daarvoor krijgt, krijg je in de vorm van punten die qlics worden genoemd. 

Zodra je 1000 qlics hebt gespaard (€10,-), kun je een uitbetaling aanvragen. Tenminste, als je een accountscore van minimaal 5,5 hebt. In dat geval zal het geld overgemaakt worden naar je bankrekening. 

De accountscore is een groot nadeel. Het zorgt er namelijk voor dat het gebruik van de website niet vrijblijvend is. Op het moment dat je minder actief bent, zal je accountscore namelijk dalen. Zo  verplichten ze je om actief te blijven. Doe je dit niet en daalt je accountscore onder de 5,5? Dan kun je je openstaande tegoed niet laten uitbetalen.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je op Qlics.nl kunt verdienen, hangt onder andere af van hoe vaak je online shopt en van welke andere mogelijkheden je gebruikmaakt. Toch zul je op Qlics.nl niet heel veel geld kunnen verdienen. Onder andere dat zorgt ervoor dat de website niet tot de beste spaarprogramma’s behoort.

Als je graag een leuk zakcentje wilt bijverdienen, dan kun je je beter aanmelden bij een of meer van de 8 beste spaarprogramma’s van Nederland. De websites die je in die lijst tegenkomt, betalen beter, werken samen met meer webshops en maken geen gebruik van een accountscore.

terug naar menu ↑

Is Qlics.nl betrouwbaar?

Er zijn online erg veel klachten te vinden over Qlics.nl. Deze gaan over cashback die niet wordt toegekend of vergoedingen voor andere acties die niet worden bijgeschreven. Dit soort dingen kunnen altijd wel een keer misgaan, maar het moet niet zo zijn dat dat vaak gebeurt. Bij Qlics.nl lijkt dat wel het geval.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Mocht je vragen hebben of tegen problemen aanlopen, dan kun je op de pagina met veelgestelde vragen op Qlics.nl terecht. Daar vind je onder andere antwoord op vragen over je lidmaatschap, over de manieren om geld te verdienen en over hoe een uitbetaling in zijn werk gaat. Mocht je daar geen antwoord kunnen vinden op jouw vraag, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website. Helaas blijkt uit de klachten die online te vinden zijn dat de klantenservice vaak niet reageert op vragen of klachten.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Als je je als lid aanmeldt bij Qlics, dan dien je hier enkele persoonlijke gegevens voor te verstekken. Deze gegevens worden onder andere gebruikt om je mailings en nieuwsbrieven te sturen. Daarnaast worden gegevens als het IP-adres van je computer en algemene bezoekgegevens opgeslagen. Wil je weten welke gegevens de website precies verzamelt en hoe ze deze gebruiken? In de privacyverklaring op de website kun je daar alles over lezen.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account op Qlics verwijderen? Dan kun je dat doen door naar de afmeldpagina op de website te gaan. Ook is het mogelijk om je account te verwijderen via de uitschrijflink die je in mailings van Qlics vindt.

terug naar menu ↑

Advies

Ons advies is om je niet bij Qlics.nl aan te melden. Kies in plaats daarvan liever voor een of meer van de beste spaarprogramma’s. Daar zit je zeker goed.

Heb je ervaring met Qlics.nl?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Hans

  Zeer slecht. Veranderen de regels nadat je iets gekocht hebt. Bij vragen daarover komt er structureel een ontwijkende vraag. Niet doen , het is zonde van je tijd. Eigenlijk pure oplichting. Maar ja voor je verdiende paar euro’s ga je ook weer niet naar de rechter. . Snel verwijderen is mijn advies.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door E. Meijer

  Al jaren aan het sparen. Nu heb ik dus een uitbetaling aangevraagd en moet ik bewijzen dat ik de accountscore verdiend heb. Ik moet dus de mails overleggen van de bedrijven waarbij ik de aankoop heb gedaan. Daar wordt dus niets over vermeld op de site. Hoe kom ik dan aan die vereiste accountscore? Daar hebben zij toch ook bericht van gehad. Ze willen gewoon niet betalen.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Stefan

  Oplichters. Niet meer dan dat. Na een jaar sparen eindelijk een bedragje bij elkaar dat je kan laten uitbetalen. 25 eurootjes na enkele dagen krijg ik een mail met daarin het bericht dat mijn account score te hoog zou zijn. Er werd niets uitbetaald en mijn saldo was aangepast naar 8 euro. Dat betekent dus dat ik nog minstens een jaar moet verder sparen. Regel rechte oplichting. Niet aan meedoen want je krijgt je geld toch niet.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door Hans

  Al jaren “klant ” nu ga ik echt stoppen. Je krijgt je geld niet . Zonde van je tijd

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 5. Review geschreven door :).

  Ze hebben mijn bedrag niet uitbetaald om de reden ‘dat ik er geen recht op heb’ waarop ik zei ‘waarom word het dan bedrag dan wel vergoed en vervolgens niet uitbetaald. Toen kreeg ik dit brutale antwoord. ”We weten allebei dat je donders goed wist dat je geen recht had op al die grote vergoedingen. Er zou een belletje moeten rinkelen lijkt me. Als je per ongeluk een groot geldbedrag op je bankrekening zou krijgen, dan besluit je toch ook niet dat je dat wilt houden? Dat is zelfs strafbaar”. Heb dit gekopieerd en geplakt. Deze toon bevalt mij niet en ik ben hier niet van gediend. Zelfs een ster is teveel.

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 6. Review geschreven door J Hoefnagles

  Pas op, iedereen kan jou inschrijven. Mijn email is ooit eens gehackt van de DIGID site door Russen. Zij verkopen die adressen door. Voor de koop checkt men even met een robot (automatische inschrijvingsprogrammaatje) bij een site als Qlics of mijn mail adres nog bestaat. Qlics kan dat heel eenvoudig beveiligen met een “Ik ben geen robot” vinkje (zoals hieronder), of met een mail met bevestgiingsverzoek. Maar zij doet dat niet. Qlics is daarom netjes gezegd een onfatsoenlike site.

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  6 ervaringen Qlics.nl

  1.0 uit 5
  0
  0
  0
  0
  6
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl