• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

Saxo Bank

Saxo Bank

Ben je op zoek naar een platform waarop je kunt beleggen in onder andere aandelen en ETF’s? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een account bij Saxo Bank te openen. Wil je weten of dit platform geschikt is voor beginnende beleggers, hoe het zit met het aanbod en de kosten, en of deze online broker betrouwbaar is? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Gratis proefaccount
 • Groot aanbod
 • Geschikt voor alle beleggers
 • Uitgebreide analysemogelijkheden
 • Grote broker
 • Toegang tot webinars en nuttige informatie

Nadelen:
 • Relatief hoge tarieven
 • Beperkte bereikbaarheid klantenservice
 • Uitgebreide opties kunnen ingewikkeld zijn voor beginners

terug naar menu ↑

Over Saxo Bank

Saxo Bank (voorheen BinckBank) is een grote online broker met meer dan 25 jaar ervaring in de beleggingssector. Het platform heeft wereldwijd meer dan 850.000 klanten en verwerkt meer dan 270.000 dagelijkse transacties.

Saxo Bank is in 1992 opgericht in Denemarken en opende in 1998 hun eerste online handelsplatform. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot een van de grootste ter wereld. De missie van Saxo Bank is om ervoor te zorgen dat beleggers de mogelijkheid hebben om hun eigen financiële toekomst te bepalen.

terug naar menu ↑

Een account openen bij Saxo Bank

Voordat je kunt beginnen met beleggen bij Saxo Bank dien je eerst een rekening te openen op het platform. Dit kun je gemakkelijk via de website regelen. Voor het openen van een rekening dien je een aantal vragen te beantwoorden, een wachtwoord in te stellen en je identiteit te verifiëren door middel van een geldig legitimatiebewijs. Zodra de rekening geactiveerd is, ontvang je een e-mail met je inloggegevens. Het activeren van een rekening kan een aantal werkdagen duren, vooral als de vraag naar nieuwe rekeningen groot is.

Verschillende soorten accounts

Saxo Bank biedt verschillende soorten beleggingspakketten voor elke belegger. Het wisselen tussen deze pakketten is kosteloos. De pakketten waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Green – Geschikt voor de allround belegger
 • Blue – Speciaal voor actieve beleggers
 • Black – De beste optie voor daytraders

Ook biedt Saxo Bank twee premium pakketten voor actieve klanten, namelijk:

 • Platinum – Profiteer van lagere transactietarieven
 • VIP – Krijg de beste tarieven en persoonlijke service

Ook is het mogelijk om een gratis demo-account aan te maken. Zo kun je zonder risico uitproberen of dit platform (en beleggen) iets voor jou is.

terug naar menu ↑

Kosten

Als je gaat beleggen bij Saxo Bank, dan betaal je maandelijkse servicekosten. De hoogte van die kosten is afhankelijk van welk pakket je kiest:

Green: €3,50 vast + 0,01% van je portefeuillewaarde (max. €48,50 per maand)
Blue: €8,25 vast + 0,015% van je portefeuillewaarde (max. €68,25 per maand)
Black: €25 vast + 0,015% van je portefeuillewaarde (max. €85 per maand)*

* Voor beleggers die meer dan 75 betaalde transacties of meer dan €500 aan transactiekosten in een betreffende kalendermaand betalen, is Black vrij van de maandelijkse service fee.

Platinum: 0,010% van je portefeuillewaarde (max. €50 per maand)
VIP: 0,010% van je portefeuillewaarde (max. €50 per maand) 

Bij de premium pakketten betaal je geen maandelijkse service fee bij meer dan €500 aan transactiekosten per maand.

Alle tarieven

Naast dat Saxo Bank een maandelijkse service fee rekent, krijg je als klant ook te maken met andere kosten, waaronder transactietarieven. Deze tarieven hangen af van welk pakket je hebt en verschillen per beleggingsproduct. Daarnaast rekent Saxo Bank ook vreemde valuta kosten, kosten voor een telefonische orderuitvoering en kosten voor het overboeken van effecten naar een andere bank. Op de website van Saxo Bank kun je een compleet overzicht van alle tarieven vinden.

terug naar menu ↑

Aanbod

Saxo Bank staat bekend om het uitgebreide aanbod. Zo kun je onder andere beleggen in:

 • Aandelen
 • ETF’s
 • Obligaties
 • Beleggingsfondsen
 • Futures
 • Opties
terug naar menu ↑

Is Saxo Bank betrouwbaar?

Saxo Bank is een van de grootste online brokers. Het bedrijf achter het platform is al meer dan 25 jaar actief en wordt in Nederland gereguleerd door de AFM. Dit in combinatie met de transparantie over tarieven, de risico’s die je als belegger loopt en welke gegevens het platform verzamelt en wat ze daarmee doen, maakt Saxo Bank absoluut een betrouwbare online broker.

terug naar menu ↑

Veiligheid

Het geld dat op jouw rekening bij Saxo Bank staat, valt onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Dit betekent dat als Saxo Bank failliet zou gaan, dat jouw tegoeden dan tot €100.000 worden terugbetaald, waardoor je niet al je geld verliest.

terug naar menu ↑

Saxo Bank App

Wil je graag beleggen via je mobiele telefoon? Dan kun je een Saxo Bank App downloaden op jouw toestel (Android en iOS). Saxo Bank biedt verschillende apps, namelijk:

 • SaxoTraderGo
 • SaxoInvestor

Het verschil tussen deze apps zit hem vooral in de functies. Zo biedt SaxoTraderGo een uitgebreid aanbod aan geavanceerde functies en is SaxoInvestor een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform.

terug naar menu ↑

Service

Saxo Bank is niet alleen voor ervaren beleggers een erg geschikt platform, maar ook beginners zitten hier goed. Dit komt mede door de kennis die je kunt opdoen via de website. Zo kun je beter leren beleggen, verschillende webinars volgen en is er een begrippenlijst te vinden. Ook worden populaire aandelen uitgelicht en kun je artikelen van beleggerstrainers lezen.

Klantenservice

Bij vragen kun je terecht in het helpcentrum op de website. Hier vind je onder andere het antwoord op vragen over je account, het storten en opnemen van geld en het gebruik van het platform. Kom je er niet uit? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Dit kan via chat, telefoon of middels een support ticket. De klantenservice is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 22.00 uur.

terug naar menu ↑

Conclusie

Saxo Bank is een betrouwbaar platform met een zeer uitgebreid aanbod, waar zowel beginnende als ervaren beleggers terechtkunnen. De uitgebreide analysemogelijkheden zijn een groot voordeel, net als de verschillende mobiele apps. Ook is het fijn dat je een gratis demo-account kunt aanmaken. Een nadeel van Saxo Bank zijn de tarieven. Deze zijn relatief hoog. Ondanks dat is Saxo Bank absoluut een goede online broker, die op nummer 4 staat in de lijst met de beste brokers van Nederland.

Heb je ervaring met Saxo Bank?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl