• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
Hoe weet je of een digitale portemonnee veilig genoeg is

Hoe weet je of een digitale portemonnee veilig genoeg is

Steeds meer mensen maken gebruik van een digitale portemonnee. Denk bij een digitale portemonnee aan Google Pay, Apple Pay of Samsung Pay. Deze zogenaamde digitale wallets maken een gewone portemonnee zo goed als overbodig. Het is namelijk mogelijk om zowel betaalpassen als andere passen op te slaan in deze wallets. Toch zijn er ook mensen die terughoudend zijn, vooral als het gaat om de veilig. Want hoe weet iemand zeker dat de digitale portemonnee veilig is?

De digitale portemonnee

Om het te kunnen hebben over de veiligheid is het handig om te weten wat een digitale portemonnee is. Een dergelijke portemonnee maakt het mogelijk om betaalpassen op de telefoon op te slaan. Voor een betaling in de winkel, maar ook online, hoeft de pas niet meer tevoorschijn te komen. 

In een winkel kan men betalen door de telefoon en de digitale portemonnee eerst te ontgrendelen. Dat kan door middel van een wachtwoord, gezichtsherkenning of een vingerafdruk. Vervolgens moet de telefoon op maximaal 10 cm afstand van de betaalconsole gehouden worden om de betaling te voltooien. Zowel de telefoon als de console beschikken over NFC (Near Field Communication). Dat houdt in dat beide met elkaar kunnen communiceren als de dicht bij elkaar in de buurt zijn.   

terug naar menu ↑

De veiligheid van een digitale portemonnee

Nu over naar de veiligheid van een digitale portemonnee. Hoe is te achterhalen of een digitale portemonnee veilig genoeg is. De bekende digitale portemonnees  zijn in principe veilig: 

De gegevens worden versleuteld verstuurd waardoor de ontvanger geen gegevens kan zien en aankopen privé zijn. 

Er zijn wel een aantal dingen die gebruikers kunnen doen om het gebruik van digitale portemonnees veiliger te maken. Dit zijn de belangrijkste punten:

 • Gebruik een VPN: Allereerst is het advies om een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat kwaadwillenden geen toegang kunnen krijgen tot de mobiele telefoon. Een VPN gebruikt hiervoor een ander IP-adres. Download een VPN-app om de digitale wallet op een mobiele telefoon te beschermen.
 • Vergrendel de digitale portemonnee: Het is heel belangrijk dat de digitale wallet vergrendelt is als die niet gebruikt wordt. In principe zou dat vanzelf moeten gaan, maar voor de zekerheid is het goed om de instellingen te controleren. Doe dit zowel in de app als in de instellingen van de telefoon.
 • 2-factor authenticatie: Ons advies is om verschillende beveiligingslagen te gebruiken. Dat kan met zogenaamde 2-factor authenticatie. Kies niet alleen voor beveiliging met een wachtwoord, maar voeg nog een laag toen. Dat kan een extra verificatie met Google Authenticator zijn, maar ook met een vingerafdruk of gezichtsherkenning.
 • Voer software-updates: Een digitale portemonnee is in principe veilig. Toch zullen hackers en cybercriminelen hun uiterste best doen om door de beveiligingslagen te komen. De bedrijven achter digitale portemonnees zijn continu bezig met het verbeteren van de veiligheid om kwaadwillenden geen kans te geven. Om altijd goed beveiligd te zijn is het noodzakelijk om software-updates altijd te installeren. 
terug naar menu ↑

Digitale portemonnees, handig en veilig

Door de eerder genoemde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen kan veilig betaald worden met een digitale portemonnee. Dankzij deze veiligheidsmaatregelen is het mogelijk om volop te profiteren van de vele voordelen van een digitale portemonnee. Betaal aankopen, sla vliegtickets op en bewaar klantenkaarten. 


We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl