• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 156 artikelen
Hoe kan ik 3000 euro per maand verdienen? 5 tips

Hoe kan ik 3000 euro per maand verdienen? 5 tips

Heb jij de wens om 3000 euro per maand te verdienen en ben je benieuwd op welke manieren je dat zou kunnen doen? In dit artikel lees je alles over beroepen met een salaris vanaf €3.000. Daarnaast bespreken we welke andere opties er zijn als je graag drieduizend euro per maand zou willen verdienen.

Is 3000 euro per maand veel?

Het modaal inkomen is het meestvoorkomende salaris binnen een jaar. In 2023 is het modaal jaarinkomen €40.000 bruto inclusief vakantiegeld. Als we dat zouden omrekenen naar een nettobedrag per maand, dan is dat €2.680 inclusief vakantiegeld. Op het moment dat je deze richtlijn aanhoudt, zou je kunnen zeggen dat 3000 euro per maand verdienen redelijk veel is.

terug naar menu ↑

Waar kan ik 3000 euro verdienen?

Als je 3000 euro per maand wilt verdienen, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Allereerst is het mogelijk om een baan te zoeken met een salaris van 3000 euro (of meer) per maand, hieronder bespreken we een aantal banen met zo’n hoog salaris. Wil je liever niet voor een baas werken en ben je op zoek naar andere manieren om 3000 euro per maand te verdienen? Dan zijn er verschillende opties. Ook die bespreken we hieronder.

terug naar menu ↑

1. In loondienst

In loondienst gaan werken om 3000 euro per maand te verdienen, kan een erg slimme keuze zijn. Op die manier ben je namelijk verzekerd van een maandelijks inkomen, profiteer je van vakantiegeld en ontvang je ook salaris als je eens een weekje met griep op de bank ligt.

De meeste beroepen waarmee je €3000 per maand kunt verdienen, zijn beroepen waarvoor je een opleiding moet hebben gedaan. Deze opleidingen zijn in veel gevallen op mbo- of hbo-niveau. Beroepen die jou maandelijks 3000 euro kunnen opleveren, zijn onder andere:

 • Bouwvakker
 • Monteur
 • Software engineer
 • Webdeveloper
 • ICT support medewerker
 • Leraar
 • Manager

Voor veel van dit soort beroepen geldt dat je niet meteen start met een salaris van €3000 of meer. Vaak is het nodig om een bepaald aantal jaar ervaring op te bouwen. Tijdens het opbouwen van die ervaring zal je salaris ook steeds iets hoger worden.

terug naar menu ↑

2. Bij een medisch onderzoekscentrum

Een andere manier om 3000 euro per maand te verdienen, is door je aan te melden voor medische onderzoeken. Niet alleen is dit een relatief makkelijke manier om flink wat geld te verdienen voor relatief weinig werk, maar je helpt ook nog eens de wetenschap vooruit. Door middel van medische proefpersonen kan er namelijk gekeken worden naar de werking en bijwerkingen van bepaalde medicatie.

Om mee te doen aan medische proeven, kun je je aanmelden op een website zoals proefpersoon.nl. Daar kun je ook bekijken voor welke onderzoeken je je op dit moment zou kunnen aanmelden. De onderzoeken zijn allemaal verschillend. Sommige onderzoeken nemen slechts een dag in beslag en gaan gepaard met één terugkomdag. Voor andere onderzoeken is het nodig om een aantal dagen in een onderzoekscentrum te verblijven.

Als medisch proefpersoon kom je alleen in aanmerking voor onderzoeken waarvoor jij geschikt bent. Door middel van filters op de websites kun je gelijk zien voor welke onderzoeken jij je nu zou kunnen aanmelden. Voor sommige onderzoeken ontvang je vergoedingen van meer dan 3000 euro.

terug naar menu ↑

3. Vanuit huis met affiliate marketing

Affiliate marketing is een erg goede manier om een flink maandelijks inkomen op te bouwen vanuit huis. Wat je hiervoor nodig hebt is een website met veel bezoekers of veel volgers op social media. Heb je dat nog niet? Dan kun je eerst werken aan het opbouwen van het aantal volgers of bezoekers. Dit kun je onder andere doen door interessante content te posten en door ervoor te zorgen dat je gevonden wordt. Dat laatste doe je door gebruik te maken van de juiste keywords en hashtags.

Zodra je een leuk aantal volgers of bezoekers hebt, kun je daar geld aan gaan verdienen. Dit doe je door je aan te melden bij een goed affiliate netwerk. Daar vind je producten en diensten van andere bedrijven die jij via jouw website of sociale media kunt promoten. Zodra je een product of dienst hebt gevonden die past bij jou en jouw volgers, kun je je aanmelden voor die campagne en krijg je een unieke link. Die link post je op jouw website of social media. Zodra iemand vervolgens een aankoop doet via jouw unieke link, ontvang jij daar geld voor. Als je het goed aanpakt kun je met affiliate marketing een flink bedrag per maand verdienen. 

Meer weten? Lees dan: Affiliate marketing – Online geld verdienen

terug naar menu ↑

4. Vanuit huis met social media

Met social media als YouTube en Instagram kun je tegenwoordig flink wat geld verdienen. Hierbij draait alles om veel volgers verzamelen, zodat die volgers je uiteindelijk geld kunnen opleveren. Op YouTube kun je bijvoorbeeld veel geld verdienen aan advertenties en het aantal weergaven van je video’s. Via social media kun je geld verdienen middels affiliate marketing, maar ook door middel van gesponsorde deals. Mensen die succesvol zijn verdienen op deze manieren duizenden euro’s per maand.

Tip: Geld verdienen met YouTube zonder zelf in video’s te verschijnen? Begin dan een Cash Cow YouTube-kanaal.

terug naar menu ↑

5. Als zzp’er

Ben jij goed in schilderen, foto’s maken, teksten schrijven, webdesign of lassen? Dan zou je erover na kunnen denken om als zzp’er aan de slag te gaan. Hierbij bepaal je grotendeels je eigen tarieven, waardoor je bedragen kunt vragen die passen bij wat jij waard denkt te zijn. Daarnaast deel je je eigen tijd in, waardoor je veel vrijheid hebt met betrekking tot wanneer je werkt en hoe jij je werk uitvoert.

terug naar menu ↑

3000 euro verdienen per maand

Als je graag 3000 euro per maand wilt verdienen, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld een goedbetaalde baan in loondienst zoeken, maar je kunt ook vanuit huis gaan werken of als zzp’er aan de slag gaan. Kies vooral voor een manier van geld verdienen die bij jou past om te zorgen dat het leuk blijft.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wie verdient 3000 euro netto?

Mensen die 3000 euro netto per maand verdienen, kunnen mensen zijn die werken als developer, manager, verpleegkundige of boekhouder. Ook mensen die werkzaam zijn als accountant, uitvoerder of lasser kunnen 3000 euro netto per maand verdienen, afhankelijk van hun ervaring en waar ze werken.

Hoe verdien ik 4000 per maand?

4000 euro per maand verdienen kan door een baan als developer, engineer of designer te zoeken. Ook een baan als directeur, operator, manager of leraar kan je een salaris van 4000 euro per maand opleveren. Ook kun je 4000 euro per maand verdienen met social media, affiliate marketing of als medisch proefpersoon.

Is 5000 bruto per maand veel?

5000 euro bruto per maand is best een flink salaris. Vooral als je ervan uitgaat dat het modaal inkomen 3.333 euro bruto per maand is. Een salaris van 5000 euro per maand verdien je voornamelijk in functies waarvoor een hbo-diploma nodig is. In bepaalde branches kun je ook met een mbo-diploma en een x aantal jaar werkervaring 5000 euro per maand verdienen.

4 Opmerkingen
 1. ik wil graag een keertje te vertellen hoe het is om met een beperking te leven

 2. Ik wil een toffe baan krijgen zonder diploma waar ik goed kan verdienen

 3. Wat Robin wil dat wil ook man

 4. Ik wil een baan krijgen zonder diploma waar ik goed kan verdienen

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl