• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 151 artikelen
Geen geld? – Dit kun je doen (9 tips)

Geen geld? – Dit kun je doen (9 tips)

Heb je halverwege de maand geen geld meer om je boodschappen te kunnen doen? Of maak je je druk omdat je niet weet of je de rekeningen nog wel kunt betalen? Dat is een erg lastige en stressvolle situatie, waar veel mensen mee te maken hebben. Omdat het hebben van te weinig (of geen) geld een hoop stress oplevert, is het belangrijk om te kijken naar wat je kunt doen om jouw situatie te verbeteren. In dit artikel vind je handige en bruikbare tips, waarmee je direct aan de slag kunt.

Wat moet je doen als je geen geld hebt?

Als je geen geld (meer) hebt, dan zorgt dat waarschijnlijk voor paniek. Want hoe ga je je rekeningen nu betalen? En hoe zorg je ervoor dat je nog boodschappen kunt doen? Hoewel die paniek absoluut begrijpelijk is, is het belangrijk om je hoofd koel te houden. Er zijn namelijk dingen die je kunt doen als je geen geld meer hebt. In dit artikel geven we je 9 tips.

terug naar menu ↑

1. Bekijk je vaste lasten

Een van de dingen die je kunt doen, is je vaste lasten eens kritisch onder de loep nemen. Waar gaat maandelijks al jouw geld naartoe? Bekijk bijvoorbeeld eens wat voor abonnementen je hebt. Zijn die echt allemaal nodig? En zo ja, zijn die er niet goedkoper? Het overstappen naar een andere (internet)provider of verzekeraar kan een hoop geld schelen. Zo ook het opzeggen van abonnementen die je eigenlijk niet nodig hebt. Maak zeker ook gebruik van vergelijkingssites om te kijken waar je het goedkoopst uit bent.

terug naar menu ↑

2. Verdien geld met spellen spelen

Wie houdt van games spelen, zou daar heel makkelijk geld mee kunnen verdienen. Hoe? Door bijvoorbeeld je gameplays te streamen of door je aan te melden op websites waarop je geld kunt verdienen met het spelen van kaart- en sportspellen.

Met spelletjes spelen kun je al snel een leuk bedrag verdienen. Het spelen van kaart- en sportspelletjes levert je al gauw €0.80 tot €11 per gewonnen game op, terwijl die spellen vaak nog geen 2 minuten in beslag nemen. Zo kun je dus al snel een leuk bedrag per uur verdienen als je goed bent. Ga je streamen en heb je veel volgers? Dan kan dat je al snel minimaal €1.000 per maand opleveren.
Alles weten over geld verdienen met spellen spelen? Lees dan: Geld verdienen met spelletjes

terug naar menu ↑

3. Neem contact op met je gemeente

Als je geen inkomen meer hebt of geen geld hebt om bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine te kopen, dan zijn er allerlei regelingen vanuit de gemeente die je kunnen helpen. Zo zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat je recht hebt op een bijstandsuitkering of dat de gemeente je kan helpen bij het aanschaffen van een nieuwe wasmachine. Neem daarom zeker contact met ze op. 

Tip: Je kunt ook gratis en anoniem contact opnemen met Geldfit voor vragen en advies.

terug naar menu ↑

4. Bekijk of je recht hebt op tegemoetkomingen

In sommige gevallen heb je recht op tegemoetkomingen of een bepaalde compensatie. Het loont om te checken of dit in jouw geval ook zo is. Op berekenuwrecht.nibud.nl kun je door middel van een online stappenplan berekenen op welke bedragen je mogelijk recht hebt. Zo kan het zijn dat je erachter komt dat je recht hebt op bepaalde tegemoetkomingen, waardoor je weer een beetje ademruimte krijgt.

terug naar menu ↑

5. Neem je uitgaven onder de loep

Waar geef jij je geld aan uit en hoe kun je daarop besparen? Bekijk eens of dingen goedkoper zouden kunnen. Op het doen van boodschappen kun je bijvoorbeeld vaak een hoop besparen. Laat dure producten liggen en kies voor goedkope en voedzame opties. Houd ook de aanbiedingen in de gaten. Ja, dit kost extra tijd en moeite, maar zorgt er uiteindelijk wel voor dat je meer geld overhoudt. 

Kijk ook eens naar bepaalde gewoontes en de kosten daarvan. Haal je bijvoorbeeld vaak eten of drinken buiten de deur? Dan is de kans groot dat daar ongemerkt een hoop geld naartoe gaat. Ook gewoontes als roken of in je pauze iets lekkers halen, zijn zaken die maandelijks een hoop geld kosten.

Andere uitgaven die je kritisch kunt bekijken, zijn bijvoorbeeld uitgaven voor kleding, luxeproducten of benzine. Kijk eens of je hierop kunt besparen. Pak bijvoorbeeld vaker de fiets, koop alleen nog dingen die je echt nodig hebt en laat luxeproducten even links liggen.

terug naar menu ↑

6. Zorg dat je niet meer schulden creëert

Een creditcard gebruiken kan handig lijken als je op dit moment geen geld hebt, maar wel uitgaven moet doen. Het probleem is in dit geval dat je rente zult moeten betalen over het bedrag dat je met je creditcard uitgeeft. Dat is geen probleem als je eenmalig geld tekortkomt, maar wel als dit elke maand zo is. Zo lopen je schulden namelijk alleen maar op. Hetzelfde geld voor snel geld lenen. Dit kan een goede optie zijn voor wie nu iets moet betalen waar even geen geld voor is. Maar voor mensen die chronisch geld tekort hebben, is dit vanwege de (hoge) rente geen goed idee. Als je nu geen geld hebt, zou je eventueel een familielid of vriend om hulp kunnen vragen. Zorg in dat geval wel voor duidelijk afspraken.

terug naar menu ↑

7. Verkoop spullen die je niet nodig hebt

Als je snel geld nodig hebt, dan is het verkopen van overbodige spullen een goede manier om extra geld te verdienen. Verkoop bijvoorbeeld kleding die je niet meer draagt via Vinted en overbodige spullen via Marktplaats of Facebook Marketplace. Zo kun je vaak al snel een paar tientjes (of meer) verdienen.

terug naar menu ↑

8. Verdien extra geld

Er zijn een hoop manieren waarop je snel extra geld kunt verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld online enquêtes invullen voor geld, deelnemen aan spaarprogramma’s of je aanmelden op een cashback website om geld terug te krijgen op online aankopen. Ook kun je zoeken naar klusjes die je kunt doen om extra geld te verdienen, bijvoorbeeld helpen in het huishouden, honden uitlaten of oppassen.

terug naar menu ↑

9. Kies voor tweedehands

Heb je nieuwe kleding nodig of is er iets wat absoluut vervangen moet worden? Kies dan voor tweedehands om geld te besparen. Online kun je superveel tweedehands kleding en spullen tegen lage prijzen vinden. Soms is het zelfs mogelijk om dingen gratis af te halen, waardoor het je alleen een ritje naar de verkoper kost.

terug naar menu ↑

Tips als je geen geld hebt

Geen geld hebben is een stressvolle situatie. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer wat ademruimte krijgt, heb je in dit artikel een aantal tips kunnen vinden. Allereerst is het slim om contact op te nemen met je gemeente en/of Geldfit om te bekijken of je recht hebt op bepaalde tegemoetkomingen. Neem daarnaast je uitgaven kritisch onder de loep en kijk of er manieren zijn waarop je (snel) wat extra geld zou kunnen verdienen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat moet je doen als je geen geld hebt?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als je geen geld hebt. Neem allereerst contact op met je gemeente en/of Geldfit om te kijken wat zij voor je kunnen doen. Bekijk daarnaast of je recht hebt op bepaalde tegemoetkomingen. Neem ook je uitgaven kritisch onder de loep, zodat je daarop kunt besparen.

Wat kan je eten als je geen geld hebt?

Er zijn veel goedkope dingen die je kunt eten als je geen (of weinig) geld hebt. Denk aan rijst, bonen, brood of pasta. Door je boodschappen slim in te kopen en op prijzen en aanbiedingen te letten, kun je veel besparen.

Hoe kom ik aan gratis eten?

Heb je niet genoeg geld om te eten? Dan kan het zijn dat je recht hebt op eten via de voedselbank. Ook kun je vragen of je bijvoorbeeld bij familie of vrienden mag komen eten, omdat je nu erg krap zit. Om hulp vragen is misschien lastig, maar zeker niets om je voor te schamen.

1 Reactie
  1. Ik heb niks kan ok niet werken en ik eet ik niks

    Laat een reactie achter

    enqueteplein.nl