• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 151 artikelen
Ik kan nergens geld lenen – Wat als je lening is afgewezen?

Ik kan nergens geld lenen – Wat als je lening is afgewezen?

Geld lenen kan een uitkomst zijn als je (snel) geld nodig hebt, bijvoorbeeld voor een dure aankoop, een verbouwing, noodzakelijke kosten of een rekening die betaald moet worden. Maar wat nou als het je niet lukt om ergens geld te lenen? Wat zijn dan je opties? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Let op: Geld lenen kost geld.

Geld lenen met een negatieve BKR registratie

Wil je graag geld lenen, maar wordt jouw aanvraag afgewezen omdat je een negatieve BKR registratie hebt? Dan zijn er gelukkig vaak toch opties om geld te kunnen lenen. Dit gaat dan in de meeste gevallen om een minilening.

Voor het aanvragen van een minilening zijn de regels anders dan voor een hogere lening. Aanbieders van minileningen zijn namelijk niet verplicht om dezelfde uitgebreide checks te doen als andere geldverstrekkers. Zo is het vaak wel mogelijk om een minilening aan te vragen met een negatieve BKR-registratie.

De bekendste aanbieder van minileningen is Saldodipje.nl.

terug naar menu ↑

Een minilening afsluiten bij Saldodipje

Een minilening afsluiten bij Saldodipje is mogelijk voor een bedrag van minimaal €100 en maximaal €1.000. De lening is gemakkelijk online aan te vragen en het geld staat na goedkeuring vaak al binnen een dag op je rekening.

Het afsluiten van een minilening betekent dat je snel geld ontvangt. Maar het betekent ook dat je dat geld snel moet terugbetalen. Dit is iets om rekening mee te houden als je een minilening wilt afsluiten. Zo’n minilening lijkt namelijk soms een uitkomst, maar het is goed om te bepalen of dat het in jouw geval ook daadwerkelijk is. 

Is het voor jou mogelijk om het bedrag dat je wilt lenen binnen 30 tot 45 dagen af te lossen? Want dat is de termijn waarbinnen Saldodipje het geld terug wil zien. Weet je niet of dat haalbaar is? Dan is het beter om geen minilening af te sluiten, omdat je jezelf dan alleen maar (verder) in de problemen werkt.

Lening Saldodipje afgewezen

Hoewel aanbieders van minileningen niet veel eisen stellen, kan het toch gebeuren dat jouw aanvraag wordt afgewezen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als jouw financiële situatie het niet toelaat om een bedrag te lenen, omdat je bijvoorbeeld geen inkomsten hebt. Op dat moment is het risico groot dat je de lening niet terug kunt betalen, en dat risico neemt Saldodipje liever niet. 

Een aanvraag bij Saldodipje kan ook worden afgewezen als je al andere leningen hebt. Ook in dat geval geldt dat het voor Saldodipje onzeker is of jij in staat bent om de lening terug te betalen, wat tot een afwijzing kan leiden.

terug naar menu ↑

Wat als je geen lening kan krijgen?

Als het je niet lukt om ergens een lening af te sluiten, dan is dat heel vervelend. In dat geval kan het zijn dat je op zoek gaat naar online partijen waar je tóch geld kunt lenen. Wij raden je dat echter af. Er zijn namelijk wel partijen te vinden die je geld willen lenen als je overal wordt afgewezen, maar dit soort partijen zijn vaak niet betrouwbaar en hanteren hoge rentes en boetes, waardoor je alleen nog maar meer in de problemen kunt komen.

Als je snel geld nodig hebt, zijn er ook andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of het mogelijk is om geld te lenen van familie of vrienden. Maak in dat geval duidelijke afspraken om ruzie te voorkomen. 

terug naar menu ↑

Andere opties dan geld lenen

Je kunt ook op zoek gaan naar manieren om snel geld te verdienen. Zo kun je toch snel aan geld komen en voorkom je dat je jezelf verder in de financiële problemen werkt door een lening af te sluiten die je eigenlijk niet kunt betalen. Manieren waarop je snel geld kunt verdienen, zijn onder andere:

1. Enquêtes invullen

Een van de makkelijkste manieren om snel geld te verdienen, is online enquêtes invullen voor geld. Door je aan te melden op de beste enquête sites kun je enkele honderden euro’s per maand bijverdienen.

2. Meedoen aan spaarprogramma’s

Door deel te nemen aan spaarprogramma’s verdien je geld met het lezen van mails, het klikken op links of het spelen van spelletjes. Meld je aan bij de beste spaarprogramma’s om vandaag nog geld te verdienen.

3. Cashback shoppen

Doe jij veel online aankopen? Meld je dan aan bij de beste cashback websites om daar geld mee te verdienen. Zo kun je extra geld verdienen, zonder daar veel moeite voor te hoeven doen.

Meer tips om snel geld te verdienen

Naast dat je op bovenstaande manieren snel geld kunt verdienen, kun je ook:

Meer tips nodig? Lees dan: Snel geld verdienen

Bespaar op vaste lasten

Naast dat je extra geld kunt verdienen, kun je ook besparen op vaste lasten om meer geld over te houden. Zeg onnodige abonnementen op, bespaar op boodschappen en bekijk of verzekeringen en abonnementen ergens anders goedkoper zijn.

terug naar menu ↑

Waarom krijg ik nergens een lening?

Er zijn verschillende redenen waarom je geen lening kunt krijgen. Zo kan het zijn dat je een negatieve BKR registratie hebt, wat jouw aanvraag in de weg staat. Ook kan het zijn dat jouw financiële situatie op dit moment niet geschikt is voor een lening, omdat je bijvoorbeeld werkloos bent.

terug naar menu ↑

Welke bank geeft altijd een lening?

Er is geen bank die áltijd een lening geeft, daar banken zich aan allerlei strenge regels moeten houden. De meeste kans om een lening af te sluiten als je door banken wordt afgewezen, heb je bij Saldodipje.nl. Daar kun je zonder BKR check een minilening afsluiten.

terug naar menu ↑

Wat als je nergens geld kunt lenen?

Als banken jouw aanvraag voor een lening afwijzen, zou je een aanvraag voor een minilening bij Saldodipje kunnen proberen. Wordt die ook afgewezen? Dan zou je aan de mensen om je heen kunnen vragen of zij je kunnen helpen. Ook kun je extra geld bijverdienen en besparen op je uitgaven om extra geld over te houden.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen als ik geen lening krijg?

Als je geen lening kunt krijgen door een negatieve BKR registratie, dan kun je vaak wél een minilening aanvragen. Dit zijn vaak leningen van 100 tot 1.000 euro. Een betrouwbare aanbieder van minileningen is Saldodipje.nl.

Hoe kom ik van de zwarte lijst af?

Om van de zwarte lijst af te komen, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk jouw openstaande lening afbetaalt. Zodra jij je schuld hebt afgelost, is de kredietverstrekker bij wie je de schuld had verplicht om dit door te geven. Zo zal jouw naam uiteindelijk van de lijst worden gehaald.

Waar kan ik lenen zonder bank?

Er zijn verschillende opties als je graag geld wilt lenen zonder bank. Zo kun je bijvoorbeeld particulier geld lenen, waarbij het vooral belangrijk is dat je duidelijke afspraken maakt. Ook kun je kiezen voor een online kredietverstrekker of aanbieder van minileningen, zoals Saldodipje.nl.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl