• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 156 artikelen
Geld lenen zonder BKR | Wat zijn de mogelijkheden?

Geld lenen zonder BKR | Wat zijn de mogelijkheden?

Wil je graag geld lenen zonder dat je BKR getoetst wordt? Of wil je weten hoeveel geld je kunt lenen zonder dat die lening geregistreerd wordt door het Bureau Krediet Registratie? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden die je hebt als je geld wilt lenen zonder BKR.

Let op: Geld lenen kost geld.

Wat is BKR?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Deze stichting registreert de leningen die je afsluit. Zo is het voor alle banken en kredietverstrekkers duidelijk of je een bedrag dat je eventueel wilt lenen wel kunt terugbetalen. Met andere woorden: door middel van BKR wordt duidelijk hoeveel je eventueel zou kunnen lenen. Elke lening die geregistreerd wordt, zorgt er dus voor dat je ergens anders minder geld kunt lenen tot die lening is afbetaald. Dit kan invloed hebben op verschillende zaken, waaronder bijvoorbeeld de hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen.

terug naar menu ↑

Positieve en negatieve BKR-registratie

Het Bureau Krediet Registratie registreert de leningen die jij afsluit. Daarbij wordt onder andere genoteerd of je je betalingen netjes doet, of je ooit een betalingsachterstand hebt opgelopen en hoe hoog de bedragen zijn die je hebt geleend. Voor het registreren van BKR worden de termen ‘positief’ en ‘negatief’ gebruikt. Als je een positieve registratie hebt, dan zien kredietverstrekkers dat jij je lening op tijd terugbetaalt en er geen achterstanden zijn. Heb je wel betalingsachterstanden? Dan krijg je te maken met een negatieve registratie.

terug naar menu ↑

BKR coderingen

Naast dat je een positieve of negatieve registratie krijgt, worden er ook codes gebruikt. Deze codes dienen om aan te geven of je een betalingsachterstand hebt of dat er bijvoorbeeld een incassobureau is ingeschakeld om het bedrag dat jij nog moet betalen op te eisen. De codes die gebruikt worden zijn:

Code A en H

Code A (achterstandsmelding) wordt gebruikt als je achterloopt met het betalen van je lening. Op het moment dat je de betalingsachterstand aan het oplossen bent en de lening gewoon doorloopt, dan wordt er een herstelmelding (code H) naast de achterstandsmelding gezet.

Code 1

Code 1 wordt gebruikt als er een betalingsachterstand (A) is geregistreerd en er een betalingsregeling is afgesproken met de kredietverstrekker, waarin afspraken staan over de terugbetaling van de achterstand en het krediet.

Code 2

Code 2 wordt gebruikt wanneer de kredietverstrekker je heeft gevraagd om de betalingsachterstand en het krediet in een keer terug te betalen. In dit geval heeft de kredietverstrekker het krediet opgeëist. Dit gebeurt in veel gevallen middels een incassobureau.

Code 3

Code 3 staat voor een afboeking of kwijtschelding. Een afboeking betekent dat de kredietverstrekker voorlopig geen actie onderneemt om het krediet en de betalingsachterstand terug te krijgen. Het krediet is dan nog niet beëindigd. Een kwijtschelding houdt in dat je met de kredietverstrekker hebt afgesproken dat je een bepaald bedrag terugbetaalt en dat de rest wordt kwijtgescholden. Het krediet wordt dan ook beëindigd.

Code 4

Code 4 geeft aan dat de kredietverstrekker heeft geprobeerd om contact met je te zoeken, maar dat je voor langere tijd onbereikbaar bent (of was).

Code 5

Code 5 wordt gebruikt om aan te geven dat je een preventieve betalingsregeling voor je hypotheek hebt afgesproken. Zodra de betalingsregeling is afgelopen, wordt de code verwijderd.

terug naar menu ↑

Lening zonder BKR

Als je een lening wilt afsluiten zonder dat die geregistreerd wordt, dan kan dat als je een lening voor minder dan €250 afsluit (privé) of minder dan €1.000 (zakelijk met persoonlijke aansprakelijkheid). 

Stel bijvoorbeeld dat je een telefoonabonnement met toestel wilt afsluiten. Als het toestel meer waard is dan €250 en je dat bedrag maandelijks afbetaalt, dan wordt deze lening geregistreerd. Betaal je een deel direct, waardoor het bedrag dat je leent minder is dan €250, dan wordt de lening niet geregistreerd.

terug naar menu ↑

Lening zonder BKR-toetsing

Ben je op zoek naar een lening zonder BKR-toetsing? Volgens de wet moeten kredietverstrekkers BKR toetsen. Dit is om ervoor te zorgen dat je als lener niet in financiële problemen terechtkomt, en zodat de kredietverstrekker weet of het verstandig is om jou een lening te geven.

Toch zijn er verschillende opties die je hebt als je geld wilt lenen zonder BKR-toetsing. Zo kun je evengoed bij verschillende organisaties terecht om een lening af te sluiten. Vaak zijn dit minileningen met een waarde van maximaal €1.500. Geld lenen zonder BKR-toetsing is dus mogelijk, maar brengt wel een hoger risico met zich mee. Zo kan het zijn dat je meer leent dan je kunt betalen of dat je te maken krijgt met hoge kosten. Bekijk daarom kritisch of het afsluiten van een lening zonder BKR-toetsing wel verstandig is.

terug naar menu ↑

Snel geld lenen

Wil je snel geld lenen zonder BKR? Dan kun je ervoor kiezen om een minilening aan te vragen, bijvoorbeeld bij Saldodipje.nl. Zo kun je een bedrag tot maximaal €1.500 lenen, dat vaak binnen een paar dagen op je rekening staat. Saldodipje maakt gebruik van een scoringssysteem om te bekijken hoeveel je kunt lenen, maar doet geen BKR-toetsing. Anders dan sommige andere online aanbieders van leningen zonder BKR-toets, is Saldodipje een betrouwbare kredietverstrekker. Bij Saldodipje kun je snel een lening aanvragen via de website.

terug naar menu ↑

Waar kan ik 1000 euro lenen zonder BKR toetsing?

€1.000 lenen zonder BKR-toetsing kan bij aanbieders van minileningen, waaronder bij Saldodipje.nl. Daar kun je tot maximaal €1.500 lenen.

terug naar menu ↑

Welke bank doet geen BKR toetsing?

Alle reguliere banken doen een BKR-toetsing als je daar geld wilt lenen. Het is dus niet mogelijk om geld te lenen bij een bank zonder dat er een BKR-toets gedaan wordt.

terug naar menu ↑

Een lening zonder BKR afsluiten

Wil je een lening afsluiten zonder BKR-registratie? Dan kun je een lening van minder dan €250 afsluiten. Wil je zonder BKR-toetsing een lening afsluiten, omdat je een negatieve BKR-registratie hebt? Dan kun je terecht bij kredietverstrekkers die minileningen aanbieden, waaronder bij Saldodipje.nl. Houd er wel rekening mee dat het afsluiten van een lening niet zonder risico is en dat het belangrijk is dat je zeker weet dat je de lening kunt terugbetalen, zodat je niet in financiële problemen terechtkomt.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Waar kan ik 5000 euro lenen zonder BKR toetsing?

Geld lenen zonder BKR-toetsing kan door middel van een minilening. Het maximale bedrag wat je op deze manier kunt lenen is 1.500 euro. 5.000 euro lenen zonder BKR-toetsing is dus niet mogelijk.

Waar kan ik 2000 euro lenen zonder BKR toetsing?

Door middel van een minilening kun je geld lenen zonder BKR-toetsing. Hierbij kun je kiezen voor een lening tot maximaal 1.500 euro. Het is dus niet mogelijk om 2.000 euro te lenen zonder BKR-toetsing.

Hoeveel geld kan ik lenen zonder BKR toetsing?

Wil je geld lenen zonder BKR-toetsing? Dan kan dat door middel van een minilening. Het maximale bedrag dat je dan kunt lenen is 1.500 euro.

1 Reactie
  1. Geachte medewerkers Onlangs heb ik mijn relatie beëindigen en is meneer er met mijn spullen vandoor. Geen enkel spoor meer te vinden. Ik moet dus opnieuw beginnen met meubels aanschaffen. Momenteel slaap ik op de grond al 3 jaar.

    Laat een reactie achter

    enqueteplein.nl