• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen
Minilening aanvragen | Dit is wat je moet weten

Minilening aanvragen | Dit is wat je moet weten

Heb je geld nodig voor een nieuwe bank, een reparatie aan je auto, een cv-ketel die vervangen moet worden of om een dure rekening te betalen? Dan heeft niet iedereen dat geld zomaar ergens achter de hand. In dat geval zul je dus iets anders moeten verzinnen om aan dat geld te komen. Sommige mensen kunnen het misschien van een familielid of vriend lenen, anderen zijn aangewezen op andere opties, zoals een minilening. Wil je weten wat een minilening (of flitskrediet) precies is, waar je zo’n lening kunt aanvragen en waar je rekening mee moet houden? In dit artikel lees je er alles over.

Let op: Geld lenen kost geld.

Wat is een minilening?

Een minilening is, zoals de naam eigenlijk al zegt, een kleine lening. Dit soort leningen kun je al afsluiten voor een bedrag vanaf €100. Het maximale bedrag dat je kunt lenen door middel van een minilening is in de meeste gevallen €1.500. Een minilening sluit je niet alleen voor lage bedragen af, maar ook met een korte looptijd. Zo moet je de lening vaak binnen 1 à 2 maanden terugbetalen.

terug naar menu ↑

Waar kun je een minilening afsluiten?

Een minilening afsluiten kan bij verschillende aanbieders. Wat belangrijk is, is dat je op zoek gaat naar een minilening aanbieder die betrouwbaar is. Een van de bekendste aanbieders van minileningen is Saldodipje.nl. Dit is een zeer betrouwbare partij waar je met een gerust hart een minilening kunt afsluiten. Heb je een andere aanbieder van minileningen gevonden? Check dan altijd goed de voorwaarden, eventuele recensies en de betrouwbaarheid van de aanbieder, voordat je daadwerkelijk een lening aanvraagt.

terug naar menu ↑

Flitskrediet aanvragen

Een flitskrediet aanvragen kun je supermakkelijk online regelen. Je kunt aangeven wat voor bedrag je zou willen lenen en krijgt direct te zien hoelang de looptijd is, hoe hoog de rente is en hoeveel je dus uiteindelijk voor de lening zult betalen. Ben je er zeker van dat je de lening wilt en kunt afsluiten? Dan kun je een aanvraag indienen. Hiervoor vul je de gevraagde informatie in en upload je belangrijke documenten, zoals je identiteitsbewijs. Ook dien je je bankrekening te verifiëren. 

Anders dan bij andere leningen neemt het aanvragen van een minilening niet veel tijd in beslag. Dat is fijn, want zo heb je het bedrag dat je wilt lenen vaak al binnen een dag of twee op je bankrekening staan. Wel is het zo dat iedere aanbieder bepaalde eisen stelt aan aanvragers, waaraan je moet voldoen om een lening te kunnen aanvragen. Voldoe je niet aan die eisen, dan is de kans groot dat je aanvraag wordt afgewezen.

terug naar menu ↑

Minilening – geen BKR-toetsing

Kredietverstrekkers in Nederland zijn verplicht om een BKR-toetsing te doen als iemand een lening aanvraagt. Dit is om ervoor te zorgen dat de kredietverstrekker zeker weet dat de lening door de aanvrager betaald kan worden. Diezelfde regel zorgt ervoor dat aanvragers beschermd worden, doordat er gekeken wordt of ze werkelijk in staat zijn om de lening te betalen. Zo wordt voorkomen dat een aanvrager die de financiële ruimte niet heeft toch een lening kan aanvragen en zo (verder) in de problemen komt.

De enige kredietverstrekkers die geen BKR-toetsing hoeven te doen, zijn verstrekkers van minileningen. Zij zijn bij wet niet verplicht om te checken hoe het zit met de BKR-registratie van een aanvrager. Enerzijds is dit fijn voor wie anders geen lening zou kunnen krijgen, maar anderzijds brengt dit ook meer risico met zich mee. Je zult namelijk zelf moeten bepalen of je wel of niet in staat bent om de lening binnen de looptijd terug te betalen.

terug naar menu ↑

Minilening met BKR

Wie liever een lening afsluit waarbij wel een BKR-toetsing wordt uitgevoerd, kan kiezen voor het afsluiten van een lening via bijvoorbeeld de bank of een andere erkende kredietverstrekker. Zo weet je zeker dat je in staat zult zijn om de lening af te betalen. Een persoonlijke lening is in dit soort gevallen een goede optie, al zijn die vaak pas af te sluiten vanaf een bedrag van €2.500 of zelfs €5.000. Wil je minder lenen? Dan zou je bijvoorbeeld bij een kredietverstrekker als Santander terechtkunnen, waar je een lening kunt afsluiten vanaf €1.000. Ook in dit geval geldt dat het slim is om goed de voorwaarden te checken en om er zeker van te zijn dat je in zee gaat met een betrouwbare partij.

terug naar menu ↑

Alternatieven voor een minilening

Een minilening afsluiten kan een oplossing zijn als je snel geld nodig hebt, maar er zijn ook andere opties. Als je rood kunt staan op je betaalrekening, dan is dat ook een optie om een tijdelijk geldtekort op te lossen. Vooral als je bijvoorbeeld geld tekortkomt aan het einde van de maand. Ook betalen met een creditcard kan een optie zijn. Houd er wel rekening mee dat je in deze gevallen, net als bij een minilening, te maken krijgt met een hoge rente. Een persoonlijke lening kan ook een oplossing zijn, vooral als je meer dan €1000 nodig hebt. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat de looptijd vaak veel langer is, waardoor het te betalen maandbedrag lager is dan bij een minilening. Wel betaal je hierdoor uiteindelijk meer rente.

terug naar menu ↑

Is een flits lening aanvragen een goed idee?

Als je geen andere keuze hebt, dan kan het aanvragen van een minilening een oplossing zijn als je per direct geld nodig hebt. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat geld lenen altijd geld kost. Je betaalt dus uiteindelijk altijd meer aan de kredietverstrekker dan je daadwerkelijk geleend hebt. De rente bij een flitskrediet verschilt per lening. 

Omdat een minilening gemakkelijk online aangevraagd kan worden, is het aantrekkelijk om even snel wat geld te lenen als je iets wilt kopen waar je nu geen geld voor hebt. Wel is het hierbij belangrijk dat je kritisch bekijkt of het voor jou wel mogelijk is om het geleende bedrag binnen de looptijd terug te betalen. Zo kun je voorkomen dat je in de problemen komt bij het terugbetalen van de lening.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een klein bedrag lenen?

Het lenen van een klein bedrag is mogelijk bij een kredietverstrekker die minileningen aanbiedt. In Nederland kun je hiervoor terecht bij Saldodipje voor een lening van 100 tot 1.500 euro. Of bij Santander voor een lening vanaf 1.000 euro.

Wie kan mij 1000 euro lenen?

Als je 1000 euro wilt lenen, dan kun je terecht bij een aanbieder van (mini)leningen. Bekende aanbieders in Nederland zijn Saldodipje.nl en Santander.

Waar kan ik snel 500 euro lenen?

Snel 500 euro lenen kan door een minilening af te sluiten. Een betrouwbare verstrekker van minileningen is Saldodipje. Daar kun je al een lening vanaf 100 euro afsluiten. Het geld ontvang je vaak binnen twee dagen op je bankrekening.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl