• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen
500 euro lenen | Waar en hoe doe je dat?

500 euro lenen | Waar en hoe doe je dat?

Wil je graag 500 euro lenen, zodat je die ene aankoop kunt doen of die dure rekening(en) kunt betalen? Of heb je het geld hard nodig, omdat je geld al op is en de maand nog een aantal dagen duurt? Dan heb je gelukkig een aantal opties. Wil je weten waar je terechtkunt om 500 te lenen en wat je daarvoor nodig hebt? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Let op: Geld lenen kost geld.

500 euro lenen – Dit zijn je opties

Als je geld nodig hebt, in dit geval 500 euro, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld:

 • Een familielid of vriend om hulp vragen (maak dan wel duidelijke afspraken)
 • Rood gaan staan op je betaalrekening
 • Met je creditcard betalen
 • Een minilening afsluiten

Welke van deze opties het beste is, hangt van verschillende zaken af. Zo heeft niet iedereen een familielid of vriend bij wie ze zomaar kunnen aankloppen om €500 te lenen. Ook niet iedereen heeft de mogelijkheid om rood te staan op hun bankrekening en zeker niet iedereen heeft een creditcard. Een minilening afsluiten zou dan wellicht een optie kunnen zijn.

terug naar menu ↑

Waar kun je 500 euro lenen?

Als je niet bij familie of vrienden terechtkunt om geld te lenen, en je niet rood kunt staan of geen creditcard hebt, dan zou je een minilening kunnen afsluiten bij een betrouwbare kredietverstrekker. Een kredietverstrekker waar je met een gerust hart terechtkunt, is Saldodipje.nl.

terug naar menu ↑

Waar kan ik 500 euro lenen zonder BKR toetsing?

Als je geld wilt lenen zonder BKR-toetsing, dan kun je niet zomaar overal terecht. Banken en kredietverstrekkers zijn namelijk verplicht om een BKR-toetsing te doen als iemand een lening aanvraagt. Als je 500 euro wilt lenen zonder bank, dan kun je terecht bij een aanbieder van minileningen (of flitskredieten), zoals Saldodipje.nl. Het voordeel van een minilening is namelijk dat de kredietverstrekker geen BKR-toetsing hoeft te doen. Hierdoor is het dus mogelijk om 500 euro te lenen met een negatieve BKR-registratie. 

Het aanvragen van een minilening bij Saldodipje.nl kun je gemakkelijk en snel via de website regelen. Daar vul je onder andere in hoeveel geld je wilt lenen. Je ziet dan direct hoelang de looptijd van de lening is en hoe hoog de rente zal zijn. Zo kun je gelijk bepalen of het voor jou mogelijk is om het geleende bedrag binnen de looptijd terug te betalen.

Tijdens de aanvraag vul je diverse gegevens in en upload je belangrijke documenten, zoals je identiteitsbewijs. Als je alle stappen hebt doorlopen, kun je je aanvraag indienen.

terug naar menu ↑

500 euro lenen, direct op rekening

Door een flitskrediet (of minilening) aan te vragen, heb je vaak al binnen een paar dagen het geleende bedrag op je rekening staan. Zodra jouw aanvraag is goedgekeurd, duurt het vaak niet langer dan twee dagen voordat het bedrag dat je geleend hebt op je rekening staat. Zo heb je snel toegang tot het geleende bedrag om jouw aankoop of rekening te betalen.

terug naar menu ↑

500 euro lenen en in termijnen terugbetalen

Als je ervoor kiest om een minilening af te sluiten bij Saldodipje om 500 euro te lenen, dan dien je dit bedrag binnen 30 dagen terug te betalen. Het is dus niet mogelijk om dit in meerdere maandtermijnen te doen, al kun je bijvoorbeeld wel elke week een deel aflossen. 

Wil je een lening wel graag in meerdere maandtermijnen terugbetalen? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten voor een hoger bedrag. Dit kan bijvoorbeeld bij Santander. Daar kun je een lening vanaf €1.000 afsluiten en die in 24 tot 72 maanden terugbetalen. Houd er wel rekening mee dat je dan dus meer leent dan je nodig hebt en dat je te maken krijgt met een hoge rente (10%), waardoor je uiteindelijk (veel) meer betaalt dan je geleend hebt.

Rood staan of creditcard

Als je 500 euro leent door rood te staan op je betaalrekening of door met je creditcard te betalen, dan kun je dit vaak wel in termijnen aflossen, waardoor je niet verplicht bent om binnen 30 dagen het gehele bedrag op te hoesten. Wel dien je er rekening mee te houden dat je hiervoor een hoge rente moet betalen. Ook stellen banken vaak een limiet aan de hoeveelheid dagen waarop je rood kunt staan op je betaalrekening, waardoor je dat niet te lang kunt doen.

Familie of vrienden

Heb je familie of vrienden van wie je geld zou kunnen lenen? Dan is dat een goede manier om 500 euro te lenen en in termijnen terug te betalen. Maak hierover duidelijke afspraken en hou je daar ook aan, zodat er geen problemen ontstaan doordat je geld hebt geleend.

terug naar menu ↑

500 euro nodig

Wanneer je 500 euro nodig hebt, zou je dat geld natuurlijk ook op een andere manier bij elkaar kunnen krijgen. Lenen is namelijk erg duur en vaak niet de beste optie. Zeker niet als het ervoor kan zorgen dat je nog meer in de problemen komt. Daarom is het niet verkeerd om ook naar andere opties te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld overbodige spullen verkopen via websites als Marktplaats of door ze naar een pandjeshuis te brengen. Overbodige kleding en schoenen kun je daarnaast aanbieden op Vinted.nl. Door je oude spullen te verkopen, krijg je direct (contant) geld in je hand, zonder dat je een lening hoeft aan te gaan.

Ook kun je ervoor kiezen om tijdelijk extra werk te doen om 500 euro te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld klusjes doen voor geld, vanuit huis geld verdienen of online geld verdienen

terug naar menu ↑

Hoe 500 euro lenen?

Als je 500 euro wilt lenen, dan kun je dit doen door familie of vrienden om hulp te vragen, door rood te staan op je betaalrekening of door met je creditcard te betalen. Ook is het mogelijk om een minilening aan te vragen. Bekijk wel kritisch of dat de beste optie in jouw situatie is, daar geld lenen altijd geld kost en je niet in financiële problemen terecht wilt komen door een lening.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Waar kan ik 500 euro lenen zonder BKR toetsing?

500 euro lenen zonder BKR-toetsing kan onder andere bij Saldodipje.nl. Daar kun je een lening afsluiten van 100 tot 1500 euro zonder gedoe. Ook als je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je een minilening afsluiten bij Saldodipje.

Wie kan mij dringend geld lenen?

Als je dringend geld nodig hebt, kun je familie of vrienden om hulp vragen. Ook kun je rood gaan staan op je bankrekening, betalen met je creditcard of een minilening aanvragen.

Kan je 500 euro lenen?

500 euro lenen kan door een minilening af te sluiten, bijvoorbeeld bij Saldodipje.nl. Ook zou je 500 euro kunnen lenen van familie of vrienden, rood kunnen staan op je bankrekening of kunnen betalen met je creditcard.

1 Reactie
 1. Ik heb 1000 euro in termijnen nodig voor zes maanden zonder rente

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl