• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

Saldodipje

Saldodipje

Heb je geld nodig en wil je dat graag ergens lenen? Dan ben je Saldodipje waarschijnlijk wel tegengekomen in je zoektocht naar een betrouwbare kredietverstrekker. Wil je weten wat de voor- en nadelen van het lenen bij Saldodipje zijn? En ben je benieuwd of het afsluiten van een minilening bij deze aanbieder de beste keuze voor jou is? In deze review lees je er alles over. 

Let op: Geld lenen kost geld.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Snel een relatief klein bedrag lenen
 • Geen ingewikkelde procedures
 • Na akkoord binnen 24 uur geld op je rekening

Nadelen:
 • Over geleend geld betaal je (hoge) rente
 • De klantenservice is relatief slecht bereikbaar

terug naar menu ↑

Over Saldodipje

Saldodipje is een aanbieder van minileningen. Deze kredietverstrekker is onderdeel van de Multitude Groep. De Multitude Groep heeft sinds 2005 meer dan 2 miljoen klanten een minilening verstrekt en is Europees marktleider op dit gebied. Bij Saldodipje kun je terecht voor leningen tot maximaal €1.500.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Saldodipje?

Als je op zoek bent naar een minilening, dan is Saldodipje daar om een snelle oplossing te bieden. Via de website kun je gemakkelijk een lening aanvragen. Hiervoor zijn geen ingewikkelde en langdurige procedures nodig.

Via de website kun je zelf aangeven hoeveel geld je wilt lenen en met welke looptijd je dat wilt doen. Bij het invullen van de looptijd en het bedrag dat je wilt lenen, krijg je direct te zien hoeveel rente je moet betalen en wat de lening dus uiteindelijk gaat kosten. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent en kun je bepalen of het lenen een goed idee is. Kijk hierbij kritisch naar jouw mogelijkheden om het bedrag binnen de looptijd terug te betalen. Is dat lastig? Dan kun je beter geen lening afsluiten. Zo voorkom je (meer) financiële problemen.

Zodra je hebt ingevuld hoeveel je wilt lenen en een looptijd hebt bepaald, en zeker weet dat je de lening wilt aanvragen, kun je de benodigde informatie voor het aanvragen van een lening gaan invullen. Om te beginnen maak je een account aan. Daarna upload je jouw ID-document en vul je de overige gegevens in waar om gevraagd wordt. Ook dien je je bankrekening te verifiëren.

Het aanvragen van een lening kun je snel regelen, waardoor het extra aantrekkelijk is om dit te doen als je geld nodig hebt. Saldodipje maakt gebruik van een automatisch scoringssysteem, waaruit zal blijken voor welk leenbedrag je in aanmerking komt.

Na het indienen van jouw aanvraag kan het 1 à 2 dagen duren voordat de aanvraag wordt verwerkt. Het kan dus ook een paar dagen duren voordat je het geleende bedrag daadwerkelijk op jouw bankrekening ontvangt. In sommige gevallen kan het aanvragen van een lening langer duren, bijvoorbeeld tijdens feestdagen of in het weekend.

terug naar menu ↑

Hoeveel kun je lenen?

Bij Saldodipje kun je twee soorten leningen aanvragen:

 • Een minilening tot €1.000
 • Een pluslening tot €1.500

Doordat Saldodipje minileningen verstrekt, is het ook goed mogelijk om een klein bedrag te lenen. Dit kan fijn zijn als je nu snel geld nodig hebt voor een uitgave en dat geld even niet hebt. Houd er wel rekening mee dat je rente betaalt over het geleende bedrag, waardoor je altijd meer terug moet betalen dan je daadwerkelijk hebt ontvangen.

terug naar menu ↑

Wat zijn de voorwaarden van Saldodipje?

Om een lening te kunnen aanvragen bij Saldodipje dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld:

 • Minimaal 18 jaar en maximaal 75 jaar oud zijn
 • Een inwoner van Nederland zijn
 • In het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs

Daarnaast dien je een Nederlands telefoonnummer te hebben en een Nederlands rekeningnummer. Ook moet je een vast inkomen hebben, zodat Saldodipje zeker weet dat je in staat bent om het geleende bedrag terug te betalen.

terug naar menu ↑

Wat zijn de kosten?

Geld lenen kost geld, dat geldt ook voor een minilening via Saldodipje. Hoeveel het kost is afhankelijk van de lening en rente. Voor een lening van €150 met een looptijd van 30 dagen betaal je bijvoorbeeld 6.71% rente. Dat is €0,74. Sluit je een lening af van €1.000 met een looptijd van 45 dagen, dan betaal je 9.72% rente. Dat is €11,50.

Bij het aanvragen van een lening moet je een garantiesteller aangeven. Dit is iemand die zich aansprakelijk stelt voor de lening. Als er geen garantiesteller is, handel je in strijd met de overeenkomst en dien je een aanvullend bedrag te betalen wegens nalatigheid. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de hoogte van je lening. Bij een lening van €150 betaal je €35. En bij een lening van €1.500 betaal je €660.

Betaal je jouw lening niet op tijd terug? Dan krijg je te maken met extra kosten. Om problemen te voorkomen, kun je contact opnemen met Saldodipje om een oplossing te zoeken als je niet in staat bent om de lening op tijd terug te betalen.

terug naar menu ↑

Is Saldodipje betrouwbaar?

Ja, Saldodipje is een betrouwbare kredietverstrekker.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

De meeste vragen over het aanvragen van een lening, het afbetalen ervan en jouw account kun je vinden in het Helpcentrum op de website. Wil je contact met de klantenservice van Saldodipje opnemen? Dan is dat op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je tijdens kantooruren gebruikmaken van LiveChat op de website of contact opnemen via Facebook Messenger. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen. 

terug naar menu ↑

Rechten en plichten

In de kredietovereenkomst (of leenovereenkomst) lees je alles over de plichten en rechten die je hebt als je als particuliere klant geld leent bij Saldodipje. Ons advies is om de overeenkomst goed door te lezen, zodat je precies weet hoe het lenen van geld bij Saldodipje werkt en wat je kunt verwachten.

terug naar menu ↑

Conclusie

Bij Saldodipje kun je een minilening afsluiten voor een bedrag tussen €100 en €1.500. Doordat dit snel geregeld kan worden, kan het interessant zijn om dat te doen. Houd er rekening mee dat geld lenen altijd geld kost en zorg dat je weet waar je aan begint. Zo voorkom je (verdere) financiële problemen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen 

Is Saldodipje te vertrouwen?
Ja, Saldodipje is een betrouwbare verstrekker van minileningen. Het bedrijf valt onder Ferratum en is een veilige plek om een lening af te sluiten.

Waarom afgewezen bij Saldodipje?
Saldodipje kan jouw aanvraag voor een lening in meerdere gevallen weigeren, bijvoorbeeld als uit de kredietbeoordeling blijkt dat je onvoldoende financiële ruimte hebt, als je al een open lening hebt of als je niet aan de voorwaarden voor een lening voldoet.

Hoe vaak kan je lenen bij Saldodipje?
Zo vaak als je wilt, mits je geen openstaande lening bij Saldodipje hebt en je voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Heb je ervaring met Saldodipje?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl