• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen
Geld verdienen met reclames bekijken en beoordelen

Geld verdienen met reclames bekijken en beoordelen

Reclames zijn al tientallen jaren niet meer weg te denken uit de wereld van tv en radio. Tijdens het bekijken/beluisteren van je favoriete programma zal er dan ook regelmatig ‘even’ overgeschakeld worden naar een reclameblok. Vervolgens mag je enkele minuten lang genieten van reclames die in de meeste gevallen bedoeld zijn voor de doelgroep van het programma. Tegenwoordig vind je reclames niet alleen meer op radio en tv, maar ook online verschijnt haast overal wel een vorm van reclame. Lijkt het je leuk om reclames te bekijken/beoordelen en daarvoor betaald te worden? Lees dan snel verder!

Reclames bekijken voor geld

Reclames bekijken en daar geld mee verdienen, is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld de nieuwste tv-spotjes bekijken en daar je ongezouten mening over geven. Of je kunt bijvoorbeeld een korte reclame beoordelen die voor een YouTube video geplaatst zal worden.

Er zijn ook andere manieren waarop reclames je geld op kunnen leveren. Zo is betaald op banners klikken een mogelijkheid, maar ook het lezen van reclamemails kan je een extra zakcentje opleveren. Hieronder bespreken we de mogelijkheden die je hebt iets uitgebreider.

terug naar menu ↑

Reclames bekijken en beoordelen

Ben jij iemand die altijd wel een mening heeft over een reclame en ziet wat er beter zou kunnen of wat er juist zo goed aan is? Dan beschik jij over de kwaliteiten die nodig zijn om betaald reclames te bekijken/beoordelen.

Bedrijven betalen een hoop geld om hun reclames uit te laten zenden. Daarom is het belangrijk dat de reclame ook goed is en ervoor zorgt dat mensen nieuwsgierig worden naar het product of de dienst waar de reclame over gaat. Om te peilen wat de consument van een nieuwe reclame vindt, en of die voldoet aan de eisen die het bedrijf heeft, kunnen ze de reclame eerst laten ‘testen’.

Om een reclame te laten beoordelen, kunnen bedrijven een onderzoekspanel inschakelen. De leden van zo’n onderzoekspanel mogen de reclame dan bekijken en aan de hand van een (korte) vragenlijst hun mening geven. De resultaten die uit zo’n onderzoek komen, zijn voor het bedrijf achter de reclame zeer waardevol. Dit maakt dan ook dat ze jou voor jouw mening willen betalen.

Geld verdienen met reclames bekijken

Als je graag geld wilt verdienen met het bekijken van reclames, dan dien je je eerst aan te melden als lid van een of meerdere onderzoekspanels. Online zijn veel van dit soort panels te vinden, wat het lastig kan maken om te bepalen welke websites goed en betrouwbaar zijn.

Om het je makkelijker te maken, hebben we de 8 beste enquête sites van Nederland en België voor je op een rijtje gezet. Deze panels zijn betrouwbaar, gaan netjes om met je privacy en bieden je ook nog eens goede vergoedingen voor jouw mening. Meld je je bij alle panels in de lijst aan? Dan zou je tot wel enkele honderden euro’s per maand kunnen bijverdienen met het geven van jouw mening.

terug naar menu ↑

Klikken op reclamebanners

Een andere vorm van geld verdienen door reclames te bekijken, is door op reclamebanners te klikken. Voor iedere banner die je aanklikt, krijg je een kleine vergoeding. In principe zijn er twee soorten banners die je geld op kunnen leveren, namelijk:

 • banners waarvoor je een kleine vergoeding krijgt door erop te klikken;
 • banners waarmee je een vergoeding kunt winnen door erop te klikken.

In het eerste geval krijg je dus altijd een vergoeding. In het tweede geval is het zo dat je kans maakt op een vergoeding. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld iedere 100ste klikker een prijs wint van €0,10 (of meer).

Geld verdienen met klikken op banners

Als je geld wilt verdienen met het klikken op banners, dan kun je dit doen op websites die ook wel spaarprogramma’s genoemd worden. Die websites krijgen van het bedrijf achter de reclame een vergoeding als iemand op de banner klikt. Dat is waar jij om de hoek komt kijken. Doordat jij op de banner klikt, krijgt de website een vergoeding. Die delen ze vervolgens met jou, zodat jij er ook iets aan overhoudt.

Online zijn een hoop verschillende spaarprogramma’s te vinden en veel van deze spaarprogramma’s zijn helaas niet zo goed. Zo werken veel van dit soort website met een accountscore, waardoor je verplicht wordt om allerlei (betaalde) acties uit te voeren, omdat je anders geen recht hebt op je geld. In onze top 8 beste spaarprogramma’s van Nederland staan enkel en alleen goede websites zonder accountscore. Door je bij een of meer van die websites aan te melden, weet je zeker dat je goed zit.

terug naar menu ↑

Reclamemail lezen

Staat jouw mailbox ook altijd helemaal vol met reclamemail? Dan is de kans groot dat je die mails ongelezen verwijdert. Maar wat nou als je geld zou kunnen verdienen door die mailtjes wél te openen? Dan zijn ze toch ineens een stuk minder irritant.

Geld verdienen met het lezen van e-mails kan in principe op twee manieren. Zo krijg je sowieso betaald voor je klik op de link in de e-mail. Maar je kunt vaak nog meer verdienen door mee te doen aan de actie achter die link. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je je in moet schrijven voor een nieuwsbrief of een offerte voor iets moet aanvragen. Maar het kan ook zijn dat er een fijne kortingsactie achter de link zit, die mogelijk interessant voor je is.

Geld verdienen met e-mails lezen

Spaarprogramma’s bieden je niet alleen de mogelijkheid om geld te verdienen door op reclamebanners te klikken, maar je krijgt er ook een vergoeding voor het lezen van reclamemails. Je opent de mails, klikt op het linkje dat erin staat en krijgt daar vervolgens een vergoeding voor.

De vergoedingen voor het lezen van reclamemails zijn niet zo hoog, maar door dit te combineren met de andere mogelijkheden om geld te verdienen, kun je een leuk bedrag per maand binnenhalen. De beste spaarprogramma’s bieden je namelijk ook de mogelijkheid om geld te verdienen met het meedoen aan onderzoeken, het aanbrengen van nieuwe leden, het spelen van spelletjes en cashback shoppen.

4 Opmerkingen
 1. Hoe oud moet je ervoor zijn? Is er een min jaar?

 2. Hoe maak je geld

 3. Antwoord
  wil zijn naam niet laten weten
  8 april 2022 op 7:47 am

  op welke sites kun je geld verdienen door een mail te openen

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl