• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen
Geld verdienen met enquêtes invullen in België

Geld verdienen met enquêtes invullen in België

Ben je woonachtig in België en zou je graag geld willen verdienen met het invullen van enquêtes? Dan zijn er een hoop websites waarop je dat zou kunnen doen. Het vinden van die enquête sites en het beoordelen of deze betrouwbaar zijn en goed betalen, kan alleen wat lastig zijn. Het aanbod is namelijk groot en tussen de zoekresultaten zullen waarschijnlijk ook een hoop Nederlandse sites staan. Wil je weten welke enquête sites je wél moet hebben als je in België woont en ben je op zoek naar tips? Lees dan snel verder.

Betaald enquêtes invullen

Het invullen van enquêtes voor geld is een leuke manier om een extra zakcentje te verdienen. Het fijne aan deze manier van geld verdienen, is dat je het kunt doen waar en wanneer jij dat wilt. Zolang je maar een apparaat met internet hebt, kun je aan het werk. Een ideale manier van bijverdienen voor wie regelmatig wat tijd overheeft en die graag nuttig wil besteden.

terug naar menu ↑

Enquêtes invullen voor geld in België

Als je online op zoek gaat naar enquête sites waar je geld kunt verdienen met het invullen van vragenlijsten, dan kom je een hoop zoekresultaten tegen. Het probleem is niet alleen dat het lastig te bepalen is welke van deze sites betrouwbaar zijn, maar een deel van de sites is ook Nederlands. En als je in België woont, is het niet mogelijk om voor die Hollandse enquête sites aan de slag te gaan. Dit komt omdat je in Nederland moet wonen om deel te kunnen nemen aan die onderzoeken. Daarnaast is een Nederlands bankrekeningnummer in de meeste gevallen ook verplicht.

Dit heeft alles te maken met de doelgroepen van de onderzoeken die op de Nederlandse websites worden uitgezet. De bedrijven die gebruikmaken van deze websites zijn op zoek naar een Nederlands publiek. Dat is dan ook gelijk de reden dat de meest onderzoekspanels die in Nederland actief zijn ook een Vlaamse website hebben. Op die websites worden vragenlijsten uitgezet door bedrijven die antwoorden willen van mensen uit België. Hierdoor is het voor Hollanders niet mogelijk om zich in te schijven op een Belgische enquête site.

terug naar menu ↑

Top 8 best betaalde én meest betrouwbare enquête sites van België

Omdat het lastig kan zijn om uit te zoeken waar je dan wél terechtkunt als je als Belg graag enquêtes in wilt vullen, hebben we een lijst voor je samengesteld met onderzoekspanels waar je je aan zou kunnen melden. Deze enquête sites zijn allemaal veilig te gebruiken en dat is belangrijk, want je wilt natuurlijk niet dat jouw gegevens in handen komen van mensen die daar mogelijk andere bedoelingen mee hebben. Daarnaast weet je bij deze enquête sites ook zeker dat je daadwerkelijk betaald zult worden voor je werk. Hieronder vind je de lijst van de best betaalde én meest betrouwbare enquête sites van België. Hierbij hebben we ook gelijk de grootste voordelen van deze websites voor je op een rijtje gezet.

terug naar menu ↑

1. Toluna BE

Toluna BE is het grootste onderzoekspanel in België. De voordelen van dit panel zijn onder andere:

 • werkt met grote merken
 • veel onderzoeken beschikbaar
 • hoge vergoedingen
 • handige app
terug naar menu ↑

2. PanelClix BE

PanelClix BE staat bekend om de hoge vergoedingen die je er krijgt. Andere voordelen zijn:

 • aanmeldbonus van €1,95
 • veel enquêtes
 • uitbetaling in cash
terug naar menu ↑

3. LifePoints BE

LifePoints BE is een wereldwijde community. Voorheen stond dit onderzoekspanel bekend onder de namen MySurvey en GlobalTestMarket. De voordelen zijn:

 • grote community
 • vergoeding in geld of waardebonnen
 • bonus bij aanmelden
terug naar menu ↑

4. OpnionWorld

OpinionWorld is de Belgische variant van het Nederlandse Opinieland. De voordelen:

 • veel vragenlijsten beschikbaar
 • goede beloningen
 • uitbetaling in geld of cadeaubonnen
terug naar menu ↑

5. Mobrog

Mobrog is actief in de gebieden wetenschap en marktonderzoek. De voordelen van dit panel zijn:

 • handige mobiele app
 • vergoeding in cash
 • goede verdiensten
terug naar menu ↑

6. i-Say BE

i-Say BE is een panel waar je punten kunt verdienen, die je kunt inruilen voor diverse beloningen. De voordelen op een rijtje:

 • handige app
 • punten inwisselen voor tegoed op PayPal-rekening
 • waardebonnen van bekende merken/winkels
 • loterijen voor extra punten/prijzen
terug naar menu ↑

7. Jouw Mening

Jouw Mening is een bekende enquête site met de volgende voordelen:

 • verdien tot wel €5,- per ingevulde enquête
 • claim waardebonnen voor bekende merken/winkels
 • voldoende vragenlijsten
terug naar menu ↑

8. Online Gfk

Online Gfk is een panel waar je je kunt inschrijven vanaf 15 jaar. De voordelen zijn:

 • leuke inschrijfbonus
 • maandelijks prijzen te winnen
 • cadeaukaarten voor bekende winkels
terug naar menu ↑

De voorwaarden voor het invullen van enquêtes voor geld in België

Om deel te kunnen nemen aan onderzoeken is het dus allereerst belangrijk dat je een inwoner van België bent. Daarnaast is het in de meeste gevallen zo dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn. Op die laatste regel zijn trouwens enkele uitzonderingen te vinden.

Of je woonachtig bent in Wallonië of Vlaanderen, of of je Nederlands of Frans spreekt, maakt voor het deelnemen aan de onderzoeken op bovenstaande websites helemaal niets uit. Je kunt de websites zowel in het Frans als in het Nederlands bekijken en ook de vragenlijsten zijn in beide talen beschikbaar.

Omdat bedrijven jou een vergoeding geven voor het invullen van de vragenlijsten, wordt van je verwacht dat je eerlijk antwoord geeft. Doe je dit niet, of vul je zomaar wat antwoorden in, dan kan je account geblokkeerd worden.

terug naar menu ↑

Hoeveel kun je verdienen met enquêtes invullen?

Hoeveel je kunt verdienen met het invullen van enquêtes is moeilijk te zeggen. Het hangt namelijk onder andere af van hoeveel tijd je eraan besteedt en hoeveel enquêtes je invult. Ook de opbrengsten per enquête en de hoeveelheid onderzoekpanels waaraan je deelneemt, hebben invloed op het bedrag dat je kunt verdienen.

Onze tip: meld je op meerdere enquête sites aan. Door je aan te melden bij de acht beste enquête sites van België, kunnen de inkomsten die je haalt uit het invullen van enquêtes oplopen tot enkele tientallen euro’s per week. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. In sommige gevallen krijg je zelfs een aanmeldbonus.

Tip: Wil je op de hoogte blijven van nieuwe onderzoekspanels en ander nieuws? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Enquêteplein.

1 Reactie
 1. Super bedankt voor deze goede informatie. Ik ben tijdelijk werkloos door een arbeidsongeval en ging op zoek naar iets waar ik kan bijverdienen maar ook mijn steentje kan bijdragen. De enquêtes zijn niet moeilijk. Ik mis echter 1 ding bij alle platformen. Je vult een vragenlijst in voor je profiel. Maar daaruit blijkt eigenlijk weinig ivm de interesses die de deelnemer heeft, of het soort leven, of waarmee de deelnemer interessant kan zijn voor de enquêtes. Bv; bij de opleiding die je gevolgd hebt. Ik heb secundair onderwijs gedaan maar ben later nog heel wat bijkomende cursussen gaan volgen die me een trapje hoger zetten. Maar dat kan je niet melden. Ik werk fulltime maar heb ook nog bijkomende jobs als zelfstandige in bijberoep. Dat kan je ook nergens melden, wat wel interessant kan zijn. Je hobby’s, levenslijn, zijn toch zaken die een enquête veel beter kunnen laten worden. Daar mis ik toch iets, is mijn mening.

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl