• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen

OpinionWorld

OpinionWorld

Woon je in België en ben je op zoek naar een goede enquête site om wat extra geld te verdienen met het meedoen aan onderzoeken? Dan ben je hier waarschijnlijk terechtgekomen omdat je de website OpinionWorld.be bent tegengekomen en je afvraagt of je je daar wel of niet moet aanmelden. In deze review vind je niet alleen het antwoord op die vraag, maar lees je ook alles over hoe deze enquête site precies werkt en hoeveel je er zou kunnen verdienen.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Uitbetaling in cash of waardebonnen.
 • Veel onderzoeken beschikbaar.
 • Steunt het Amerikaanse Rode Kruis.
 • Uitnodiging voor enquêtes per e-mail.
 • OpinionWorld staat in de top 8 beste enquête sites van België

Minpunten:
 • Geen

terug naar menu ↑

Over OpinionWorld

OpinionWorld is een website waarop je geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes. De website is onderdeel van het marktonderzoeksbureau Dynata dat wereldwijd actief is in maar liefst 94 verschillende landen. Dit bureau doet onder andere onderzoek naar klanttevredenheid en consumentengedrag. Om die onderzoeken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, maakt het bedrijf gebruik van verschillende onderzoekspanels. 

OpinionWorld is het panel dat het bedrijf inzet om research te doen in België. Als lid van het panel kun je meedoen aan onderzoeken over diverse onderwerpen. Door de resultaten die uit de onderzoeken komen, kunnen de klanten van Dynata beslissingen maken die hun bedrijf vooruit zullen helpen.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Om mee te kunnen doen aan de onderzoeken, dien je je eerst aan te melden als lid van het panel. Dit doe je binnen een paar minuten via de website. Daar vul je je voor- en achternaam en je e-mailadres in en dien je akkoord te gaan met het privacybeleid en de algemene voorwaarden. Vervolgens ontvang je een e-mail waarmee je je registratie kunt bevestigen. Het aanmelden is volledig gratis en vrijblijvend.

Zodra je je registratie hebt bevestigd, kun je direct beginnen met het verdienen van geld. Dit doe je door deel te nemen aan de enquêtes die op dat moment beschikbaar zijn. Zodra er nieuwe enquêtes online komen, dan krijg je hierover een e-mail. Zo loop je nooit een interessant onderzoek mis. 

Voor elke enquête die je invult, ontvang je punten. De hoeveelheid punten die je krijgt, verschilt per onderzoek en hangt onder andere af van de duur van het onderzoek. Zodra je de enquête hebt afgerond, zal de vergoeding in je account worden bijgeschreven. Op het moment dat je het minimum bedrag van €10,- bij elkaar hebt gespaard, kun je de punten inwisselen voor cash op je PayPal-rekening of een waardebon van bijvoorbeeld iTunes, MediaMarkt of Zalando.

Een leuk voordeel van OpinionWorld is dat je met jouw deelname aan het panel ook gelijk een goed doelt steunt zonder dat je daar iets extra voor hoeft te doen. De website doneert namelijk elke maand $10.000 aan het Amerikaanse Rode Kruis. Daarnaast krijg je voor elk ingevuld onderzoek een lot voor de prijzentrekking, waarbij grote prijzen te winnen zijn.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je kunt verdienen bij OpinionWorld hangt van een aantal factoren af. Zo ligt het eraan hoeveel onderzoeken er voor jou beschikbaar zijn en hoe actief jij bent op de website. Als je regelmatig meedoet met de onderzoeken, zou je via deze website tot wel enkele tientallen euro’s per maand bij kunnen verdienen.

OpinionWorld staat op de vierde plek in onze top 8 beste enquête sites van België. Wil je graag meer bijverdienen met het invullen van enquêtes? Dan doe je er goed aan om je ook bij een of meer van de andere panels in die lijst aan te melden. Mocht je ervoor kiezen om je bij alle panels in de top 8 aan te melden, dan zouden je verdiensten op kunnen lopen tot wel enkele honderden euro’s per maand.

terug naar menu ↑

Is OpinionWorld betrouwbaar?

Ja, OpinionWorld is absoluut betrouwbaar. Je kunt ervan uitgaan dat de vergoedingen voor het invullen van de enquêtes daadwerkelijk in je account worden bijgeschreven en dat betalingen netjes zullen worden uitgevoerd. Zo weet je zeker dat je beloond wordt voor de moeite die je doet. Daarnaast heeft de website een helder privacybeleid, wat wel zo prettig is.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Op OpinionWorld.be vind je een pagina met veelgestelde vragen. Daar kun je het antwoord vinden op diverse vragen over de onderzoeken, het panel zelf en de manier waarop ze met jouw privacy omgaan. Mocht je op die pagina niet het antwoord kunnen vinden waar je naar op zoek bent, dan kun je eventueel contact opnemen met de helpdesk. Dit doe je door het contactformulier op de website in te vullen. De helpdesk zal jou dan zo spoedig mogelijk een reactie op je vraag sturen.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Bij je inschrijving verstrek je diverse persoonlijke gegevens, waaronder je naam en e-mailadres. Deze gegevens worden onder andere gebruikt om een profiel aan te maken, om met je te kunnen communiceren en om je beloningen toe te kennen. Deze gegevens worden door het panel beschermd en zullen niet aan derden doorgegeven worden. In het privacybeleid op de website lees je precies welke informatie ze verzamelen en wat ze daarmee doen.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Je lidmaatschap opzeggen, doe je door in te loggen op je account en daar voor de optie te kiezen om je uit te schrijven. Daarnaast kun je ook op de uitschijflink in de e-mails van het panel klikken. Bij problemen kun je contact opnemen met de helpdesk.

terug naar menu ↑

Advies

Aanmelden bij OpinionWorld.be is zeker de moeite waard als je graag geld wilt verdienen met het invullen van enquêtes. Het is dan ook niet voor niets dat deze enquête site zo hoog in onze top 8 van beste onderzoekspanels van België staat. OpinionWorld is betrouwbaar en biedt relatief veel onderzoeken aan. Hierdoor is het mogelijk om een leuk bedrag per maand bij te verdienen.

Heb je ervaring met OpinionWorld?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Luc expeels

  Ik wou.mijn paswoord veranderen,gaat niet.Nu komen de enquête op mijn smartphone en dit wil ik niet.Heb mijn oude paspoort niet meer.Wat nu?

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring OpinionWorld

  5.0 uit 5
  1
  0
  0
  0
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl