
Het invullen van online enquêtes is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire manier om online geld te verdienen. De vrijheid die deze manier van geld verdienen je geeft, maakt dat je het gemakkelijk kunt combineren met bijvoorbeeld een studie, (bij)baan of het zorgen voor de kinderen. Is online enquêtes invullen voor geld iets voor jou? Lees dan snel verder. In dit artikel geven we je namelijk het antwoord op veelvoorkomende vragen én laten we je weten welke enquête sites de moeite waard zijn.
Wie kan online enquêtes invullen?
Iedereen die ouder is dan 16 jaar en beschikt over een apparaat met internet kan online enquêtes invullen. Hoewel de meeste panels een minimum leeftijd van 16 jaar hanteren om lid te kunnen worden, zijn er ook onderzoekspanels waar je je al in kunt schrijven vanaf de leeftijd van 13 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan kun je bijvoorbeeld bij GfK Panel terecht.
terug naar menu ↑Waarom krijg je betaald voor het invullen van enquêtes?
Je vraagt je misschien af waarom panels jou zouden betalen voor het invullen van online enquêtes. Het antwoord op die vraag is vrij simpel: omdat zij er ook geld aan verdienen. Bekende merken en bedrijven doen regelmatig onderzoek naar hun diensten of producten. Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van hoe de consument of potentiële klant over bepaalde zaken denkt, kunnen ze een online onderzoek uitzetten bij een zogenaamd onderzoekspanel. Het panel krijgt geld voor het uitzetten van het onderzoek en een deel daarvan gebruiken ze om de leden te betalen die de enquête hebben ingevuld.
terug naar menu ↑Hoe werkt het invullen van online enquêtes?
Wie graag online enquêtes wil invullen, dient zich allereerst in te schrijven bij goede enquête sites. Zodra je lid van zo’n website bent geworden en je online profiel hebt ingevuld, krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan enquêtes waar jij geschikt voor bent. Of je wel of niet geschikt bent voor het invullen van een enquête kan bijvoorbeeld afhangen van je leeftijd, geslacht en waar je woont. Aan de hand van onder andere die gegevens kunnen bedrijven de juiste doelgroep selecteren voor hun onderzoek.
Bepaal zelf of je meedoet aan een enquête
Zodra er een enquête beschikbaar is waar jij geschikt voor bent, betekent dat niet dat je die enquête ook móét invullen. Je bepaalt zelf of je deel wilt nemen aan de enquête en wanneer je dat wilt doen. Wel is het slim om er rekening mee te houden dat er in veel gevallen een maximum aantal deelnemers gevraagd wordt voor een onderzoek. Zodra dat maximum is bereikt, kun je niet meer aan de enquête deelnemen.
terug naar menu ↑Hoeveel kun je verdienen met online enquêtes invullen?
Hoeveel je kunt verdienen met online enquêtes invullen is voornamelijk afhankelijk van hoeveel tijd jij zult besteden aan het invullen van online vragenlijsten en bij hoeveel panels jij je hebt ingeschreven. Door je in te schrijven bij de best betalende panels en door je niet te beperken tot slechts één of twee panels, kun je een leuk bedrag bijverdienen. Wie zich inschrijft bij de beste enquête sites zou tot wel enkele honderden euro’s per maand kunnen verdienen met het invullen van online enquêtes.
Verschillen qua panels
Elke enquête site heeft een eigen werkwijze. Niet alleen verschillen de panels van elkaar als het gaat om de vergoeding per ingevulde enquête, maar ook de hoeveelheid enquêtes die je in kunt vullen en de manier waarop je uitbetaald zult worden, zijn verschillend.
Punten inwisselen voor geld of waardebonnen
De meeste panels werken met een puntensysteem. Voor het invullen van een enquête krijg je een bepaald aantal punten. Hoe langer de enquête is, hoe meer punten je krijgt zodra je hem hebt ingevuld. De punten voor het meedoen aan het onderzoek worden bijgeschreven in je online account. Daar spaar je de punten op tot je voldoende punten hebt om een uitbetaling aan te vragen. Zodra je het minimale uitbetalingsbedrag hebt bereikt, kun je de punten inwisselen voor geld of waardebonnen, afhankelijk van het panel waar je voor werkt. Voordat je een enquête start, kun je precies zien hoeveel tijd het onderzoek in beslag zal nemen en hoeveel punten het invullen ervan zal opleveren.
Schenken aan een goed doel
Is het niet per se je doel om geld te verdienen met het invullen van online enquêtes? Dan bieden veel panels je ook de mogelijkheid om je gespaarde punten te doneren aan een goed doel, zoals KiKa, het Rode Kruis of Villa Pardoes.
terug naar menu ↑Betrouwbare websites voor online enquêtes invullen
Als je geld of waardebonnen wilt verdienen met online enquêtes invullen, dan is het belangrijk dat je je enkel en alleen inschrijft bij enquête sites die betrouwbaar zijn. Het zou immers zonde zijn als je tijd en moeite investeert en vervolgens niet betaald krijgt. Omdat er online behoorlijk wat enquête websites te vinden zijn en lang niet al die aanbieders ook daadwerkelijk betrouwbaar zijn, hebben we hieronder een aantal van de beste enquête websites van Nederland en België voor je op een rijtje gezet.
1. StemPunt
- Veel enquêtes beschikbaar
- Inschrijfbonus
- Punten inwisselen voor waardebonnen
2. Waardevolle Mening
- Verdien tot wel €7,- per ingevulde enquête
- Uitbetaling in waardebonnen
3. Toluna
- Veel enquêtes beschikbaar
- Hoge vergoedingen
- Punten inwisselen voor geld of waardebonnen
4. i-Say
- Veel enquêtes
- Hoge beloningen
- Punten inwisselen voor geld of waardebonnen
5. LifePoints
- Goede vergoeding
- Bonus bij aanmelden
- Uitbetaling in geld of waardebonnen
Online enquêtes invullen vanuit België
De meest betrouwbare enquête sites van België zijn:
- Toluna BE
- PanelClix BE
- LifePoints BE
- OpinionWorld
- Mobrog BE
Online invullen van enquêtes
Online enquêtes invullen is een leuke manier om (extra) geld te verdienen. Om dit te kunnen doen, dien je 16 jaar of ouder te zijn en je aan te melden bij betrouwbare enquête sites. Kies bijvoorbeeld voor één of meer van de panels die we in dit artikel hebben besproken. Wil je graag zoveel mogelijk geld verdienen met online enquêtes invullen? Check dan ons artikel over de 8 best betaalde én meest betrouwbare enquête sites.
Kun je een keuze maken tussen de onderwerpen?