• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 156 artikelen

EnquêtesMaken

EnquêtesMaken

EnquêtesMaken is een online enquête tool waarmee je gemakkelijk een professionele enquête kunt maken. Deze enquêtes zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, wat voor respondenten extra prettig is. Anders dan bij veel andere online enquête tools kun je bij deze een onbeperkte hoeveelheid vragen per enquête stellen. Wil je meer weten over EnquêtesMaken, zoals hoe de tool precies werkt, of er kosten aan het gebruik ervan vastzitten en of de tool betrouwbaar is? In deze review vertellen we je er alles over.

Over EnquêtesMaken

EnquêtesMaken is een online enquête tool met wereldwijd meer dan 1 miljoen gebruikers. De tool is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Nederlands en Engels. De website is onderdeel van het Zwitserse bedrijf Enuvo, dat sinds 2006 kwalitatieve web- en mobiele producten creëert.

Naast dat Enuvo eigenaar is van EnquêtesMaken is het bedrijf ook verantwoordelijk voor de website SurveyHero.com, een andere (Engelstalige) enquête tool, waarop je eveneens gratis online enquêtes kunt maken.

terug naar menu ↑

Hoe werkt EnquêtesMaken?

Via EnquêtesMaken kun je heel eenvoudig online een enquête in elkaar zetten. Door de handige interface van de tool creëer je binnen de kortste keren een complete en professionele enquête. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten vragen, waardoor je snel een goede enquête kunt maken. Ook is het mogelijk om het thema van de enquête aan te passen door kleuren naar wens te gebruiken en een logo toe te voegen.

Om een enquête te kunnen maken via EnquêtesMaken dien je je eerst gratis op de website te registeren. Na je aanmelding kun je direct beginnen met het maken van jouw enquête. Is je enquête af? Dan kun je deze op verschillende manieren verspreiden, waaronder via je website, social media of eventueel via e-mail. Omdat de enquêtes op elk apparaat in te vullen zijn, heb je meer kans op veel response.

De data van jouw onderzoek wordt overzichtelijk en in real-time weergegeven in het dashboard. Hierbij heb je de mogelijkheid om de data per antwoord te bekijken of door middel van diagrammen en belangrijke cijfers een compleet plaatje te krijgen van de data. De verzamelde data is niet alleen via het dashboard te bekijken, maar ook als volledig rapport te downloaden (PDF, CVS of SPSS) of per diagram op te slaan.

terug naar menu ↑

Voordelen & nadelen

Voordelen:

 • Gratis en snel een enquête maken
 • Onbeperkt aantal vragen per enquête
 • Zeer handige tool
 • Keuze uit verschillende vraagtypen
 • Zelf kleuren instellen
 • Overzichtelijk dashboard met real-time overzicht van resultaten
 • Resultaten exporteren in diverse bestandstypen
 • Betaalde versies bieden een hoop extra mogelijkheden

Nadelen:

 • Maximaal 350 antwoorden
 • Weinig mogelijkheden qua opmaak in gratis versie
 • Geen sjablonen om snel een mooie enquête te maken
 • Geen afbeeldingen invoegen in gratis versie
 • Aangepast doorverwijzen na afronden enquête alleen in betaalde versies mogelijk
 • Gratis versie bevat reclame
terug naar menu ↑

Is EnquêtesMaken betrouwbaar?

EnquêtesMaken is een betrouwbare online enquête tool. Niet alleen is de tool in veel verschillende landen beschikbaar en zijn er meer dan 1 miljoen gebruikers, maar daarnaast wordt er ook zorgvuldig omgegaan met jouw gegevens. Zo worden de door jou opgegeven contactgegevens alleen gebruikt om te reageren op je vragen, om je informatie te sturen of om je marketingberichten te sturen. Voor die laatste berichten kun je je ook afmelden. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden buiten Enuvo, behalve als dit nodig is voor het aanbieden van de services.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je vragen over je account, het maken van enquêtes of een andere vraag? Dan kun je het antwoord op de meestgestelde vragen via de website vinden. De FAQ is in het Engels. Mocht je op die manier geen antwoord op jouw vraag kunnen vinden, dan is het mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice. Dit kan via e-mail of telefonisch. De ondersteuning per telefoon is beschikbaar in het Engels en Duits.

terug naar menu ↑

Is EnquêtesMaken gratis?

De enquête tool van EnquêtesMaken is volledig gratis te gebruiken. De gratis versie biedt je onder andere een onbeperkt aantal vragen per enquête en maximaal 350 antwoorden.

terug naar menu ↑

Kosten EnquêtesMaken

Wil je meer mogelijkheden dan de gratis versie je biedt? Dan kun je ook voor een van de betaalde pakketten kiezen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende pakketten met elk eigen voordelen en uitbreidingen. De prijzen voor de pakketten zijn €35 per maand voor Personal, €239 per jaar voor Pro, €499 per jaar voor Business en €799 per jaar voor Enterprise. Ben je student of leraar? Dan biedt EnquêtesMaken je een speciale korting. Zo kunnen studenten en leraren de enquête tool van EnquêtesMaken gebruiken tegen een korting van maar liefst 50%.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je jouw account op EnquêtesMaken verwijderen? Dan kun je dat gemakkelijk zelf regelen. Hiervoor ga je eerst naar de website en log je in op je account. Via het tabblad ‘Gebruikersgegevens’ kun je vervolgens jouw persoonlijke gegevens bekijken. Daaronder staat de optie ‘Gebruikersaccount volledig wissen’. Door het vakje aan te vinken waarmee je aangeeft je ervan bewust te zijn dat al jouw gegevens (inclusief verkregen antwoorden) uit het systeem gewist worden, kun je vervolgens op de button ‘Gebruikersaccount volledig wissen’ klikken. Je account wordt dan per direct verwijderd.

terug naar menu ↑

Advies

Ben je op zoek naar een online enquête tool waarmee je gemakkelijk een professionele enquête kunt maken en heb je niet zoveel wensen qua opmaak/personaliseren en het maximum aantal antwoorden? Dan is EnquêtesMaken wellicht een geschikte tool voor jou. De tool is namelijk supermakkelijk te gebruiken en door de verschillende beschikbare vraagtypen kun je in een handomdraai een goede enquête maken. Biedt de gratis versie niet voldoende opties om een enquête te maken voor jouw doeleinde? Dan zou je eventueel voor een van de betaalde pakketten kunnen kiezen om toegang te krijgen tot meer functies en opties.

Ben je op zoek naar een enquête tool waarbij het limiet voor het aantal antwoorden hoger ligt, waarbij je meer opties hebt qua opmaak of waarbij je gebruik kunt maken van sjablonen? Bekijk dan de 8 beste enquête tools van dit moment om een tool te vinden die beter bij je past.

Heb je ervaring met EnquêtesMaken?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl