• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

Survio

Survio

Survio is een erg bekende online enquête tool voor onder andere marktonderzoek, klanttevredenheidsonderzoek en andere soorten enquêtes. De tool heeft een gratis versie, waarmee je supersnel een professionele enquête maakt. Dat in combinatie met de mogelijkheden die de tool biedt, maakt dat Survio op de eerste plek in de top 8 beste enquête tools staat. Naast een gratis versie biedt Survio ook diverse betaalde pakketten aan. Wil je weten hoe Survio werkt en wat de voor- en nadelen van deze tool zijn? In deze review lees je er alles over.

Over Survio

Survio is een zeer bekend enquêteplatform waarop je gemakkelijk online enquêtes kunt maken. Het platform is in 2012 opgestart in de Tsjechische Republiek, waar het hoofdkantoor van het bedrijf ook gevestigd is. Inmiddels heeft de tool wereldwijd naam gemaakt en wordt het platform door meerdere bekende bedrijven gebruikt.

Survio biedt een handige online enquête tool waarmee je enquêtes kunt maken voor elk soort online onderzoek. Hierbij kun je gebruikmaken van diverse sjablonen en andere opmaak, waardoor je binnen een handomdraai een professionele enquête in elkaar zet. Hierbij zijn er geen limieten qua het aantal vragen per enquête en het aantal enquêtes dat je maakt. Het is dan ook niet voor niets dat Survio al meerdere keren bekroond is met diverse prijzen.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Survio?

Wie een enquête wil maken via Survio, dient zich eerst te registeren. Dit doe je simpel en snel door op de website op ‘Registreren’ te klikken, waarna je je aan de hand van je e-mailadres en een wachtwoord gratis kunt aanmelden. Zodra je registratie voltooid is, kun je direct beginnen met het maken van een enquête. 

Bij Survio heb je de keuze uit meer dan 100 sjablonen, waarmee je supersnel een enquête maakt. Deze sjablonen zijn onderverdeeld in diverse categorieën en al voorzien van vragen, die je eventueel naar wens kunt aanpassen. Binnen de sjablonen zijn er nog meer opties qua opmaak mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren naar wens aanpassen en is het in de betaalde versies mogelijk om een eigen logo in te voegen. Daarnaast kun je kiezen uit 19 verschillende vraagtypen.

Is je enquête af? Dan kun je hem onder andere verspreiden via je social media. In de gratis versie is het verspreiden via e-mail niet beschikbaar. Met een betaald pakket is dit wel mogelijk. De resultaten van jouw onderzoek zijn vervolgens in real-time te bekijken op het enquête dashboard.

terug naar menu ↑

Voordelen & nadelen

Voordelen:

 • Gratis een mooie enquête maken
 • Meer dan 100 sjablonen
 • Onbeperkt aantal enquêtes maken
 • Geen limiet qua aantal vragen
 • Statistieken in real-time bekijken
 • Afbeeldingen en video’s toevoegen in enquête
 • Enquêtes zijn geschikt voor mobiele apparaten

Nadelen:

 • Gratis versie kent best wat beperkingen qua mogelijkheden
 • Limiet van 100 reacties per maand in gratis versie
 • Geen enquête logica in gratis versie
 • Niet mogelijk om uitnodigingen per mail te versturen (wel bij duurdere pakketten)
 • Exporteren in verschillende bestandstypen alleen mogelijk in betaalde versies
terug naar menu ↑

Is Survio betrouwbaar?

Survio is absoluut een betrouwbare enquête tool. De website neemt de bescherming en veiligheid van leden zeer serieus. De website is dan ook voorzien van een ISO 27001 certificering. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat Survio er alles aan doet om jouw gegevens te beschermen. Daarnaast is Survio wereldwijd actief en zijn er haast geen negatieve reviews over deze website te vinden. In de algemene voorwaarden en het privacybeleid kun je precies lezen hoe Survio werkt en met jouw gegevens omgaat.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Dan kun je terecht in het online helpcentrum, waar je onder andere antwoorden vindt op vragen over accounts, enquêtes maken, facturering en premium diensten. Ben je daar niet mee geholpen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice via jouw account of een e-mail sturen naar support.

terug naar menu ↑

Is Survio gratis?

Survio is geheel gratis te gebruiken, al zijn de mogelijkheden in de gratis versie wel beperkt. Zo biedt de gratis versie je bijvoorbeeld slechts 100 reacties per maand op jouw enquête(s) en kun je geen gebruikmaken van enquête logica, waarbij niet-relevante vragen worden overgeslagen. Ook qua opmaak, het invoegen van een eigen logo, het verzenden van je enquête en het verzamelen van data kent de gratis versie beperkingen.

terug naar menu ↑

Kosten Survio

Wil je gebruikmaken van de uitgebreide functies en mogelijkheden die Survio biedt? Dan kun je kiezen voor een van de betaalde pakketten. Hierbij heb je de keuze uit Personal voor €19,90 per maand, Business voor €49,90 per maand en Elite voor €89,90 per maand. Elk pakket biedt zijn eigen voordelen en mogelijkheden, waardoor je gemakkelijk een pakket kunt kiezen dat goed bij jouw wensen past. Survio biedt regelmatig kortingen van 25% tot 50% aan op de pakketten, waardoor je op de kosten kunt besparen.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je jouw account op Survio verwijderen? Dan kun je dat gemakkelijk zelf regelen via de website. Hiervoor dien je eerst in te loggen op de website. Vervolgens ga je naar de pagina Mijn account – Voorkeuren. Daar scrol je omlaag tot je rechtsonder in je beeldscherm ‘Klik hier om uw Survio account te verwijderen’ ziet staan. Nadat je daarop hebt geklikt, dien je je wachtwoord nogmaals in te voeren. Vervolgens komt er een pop-up tevoorschijn waarin gevraagd wordt of je er zeker van bent dat je jouw account wilt verwijderen. Als dit het geval is, kun je het verwijderen van je account bevestigen.

terug naar menu ↑

Advies

Wie op zoek is naar een handige enquête tool met veel mogelijkheden qua opmaak en vragen is bij Survio absoluut aan het goede adres. De tool werkt erg gemakkelijk, waardoor je in een handomdraai een professionele enquête in elkaar zet. Vervolgens kun je de enquête naar wens aanpassen en online delen. Wie op zoek is naar een betaalde tool met veel mogelijkheden, zit bij Survio ook goed. De betaalde pakketten bieden superveel mogelijkheden qua opmaak, dataverzameling en analyse van resultaten. Doordat er verschillende pakketten beschikbaar zijn, kun je er ongetwijfeld een vinden die past bij jouw behoeften en/of die van jouw bedrijf.

Heb je ervaring met Survio?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Nicole

  Erg gebruiksvriendelijk, vooral de sjablonen zijn handig om te gebruiken. Daardoor is een enquete snel gemaakt. Je hebt geen technische kennis nodig. Ik raad het iedereen aan.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring Survio

  5.0 uit 5
  1
  0
  0
  0
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl