• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 156 artikelen

Zoho

Zoho

Zoho is een online tool voor het maken van professionele enquêtes. De tool is wereldwijd bekend, wordt gebruikt door verschillende bekende merken/bedrijven en staat in de top 8 beste enquête tools. Wil je weten of Zoho de juiste keuze voor jou en jouw onderzoek is, wat de voor- en nadelen van deze tool zijn en of het mogelijk is om de tool gratis te gebruiken? In deze review vertellen we je er alles over.

Over Zoho

Zoho is een bedrijf dat software ontwikkelt om problemen binnen bedrijven op te lossen. Het bedrijf werd in 1996 opgericht onder de naam AdventNet Inc.. Een naam die in 2009 veranderd werd in Zoho Corporation en inmiddels kantoren heeft in onder andere India, Nederland en Amerika.

Zoho biedt verschillende diensten en producten aan, waaronder tools waarmee je zelf websites kunt bouwen, Project Management tools en software om de data van jouw organisatie te bekijken en analyseren. De producten van Zoho hebben inmiddels meer dan 60 miljoen gebruikers wereldwijd, waaronder een flink aantal bekende bedrijven en merken.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Zoho?

Zoho biedt je de mogelijkheid om simpel en snel een professionele enquête te kunnen maken. Hiervoor dien je je eerst gratis aan te melden op de website. Daarna kun je direct beginnen met het maken van een enquête door middel van een handige en overzichtelijke tool, die werkt aan de hand van drag and drop. Zo zet je jouw enquête binnen no time in elkaar.

Bij het maken van je enquête heb je de keuze uit meer dan 25 vraagtypen. Nadat je al je vragen in de enquête hebt gezet, kun je de opmaak van jouw vragenlijst naar wens aanpassen met aanpasbare thema’s en je eigen huisstijl en logo. Daarnaast heb je de keuze uit meer dan 200 sjablonen, die het maken van een enquête nóg makkelijker maken.

Zodra je jouw enquête afhebt, kun je deze onder andere via social media en e-mail delen. Heb je niet genoeg respondenten? Dan kun je via Zoho ook reacties kopen. De data die vervolgens binnenkomt, is in real-time in te zien en wordt verzameld in handige diagrammen en andere rapporten. De resultaten kun je vervolgens exporteren in verschillende bestandsindelingen. 

Naast dat je Zoho op je desktop of laptop kunt gebruiken, is er ook een app beschikbaar voor Android en iOs. Zo kun je altijd en overal toegang krijgen tot de gegevens die je met je online onderzoek hebt verzameld.

terug naar menu ↑

Voordelen & nadelen

Voordelen:

 • Gratis enquête tool
 • Meer dan 200 sjablonen
 • 25 verschillende vraagtypen
 • Veel mogelijkheden qua personalisatie/opmaak
 • Enquête maken met drag & drop
 • Onbeperkt aantal enquêtes maken
 • Logica voor vraag overslaan
 • Reacties kopen
 • Enquêtebouwer in 26 talen
 • Real-time resultaten
 • App voor op je smartphone

Nadelen:

 • Maximaal 10 vragen per enquête in gratis versie
 • Maximaal 100 reacties per enquête in gratis versie
 • Beperkte mogelijkheden qua exporteren van resultaten in gratis versie
terug naar menu ↑

Is Zoho betrouwbaar?

Zoho is een betrouwbare tool om enquêtes mee te maken. Niet alleen wordt de tool gebruikt door grote merken, zoals Apple, Adidas en HBO, maar de software wordt ook goed beveiligd. Dit doet het bedrijf onder andere door een background check uit te voeren bij werknemers en door een goede beveiliging van de datacenters waar de gegevens van klanten worden opgeslagen.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je vragen over je account, het maken van een enquête of het exporteren van resultaten? Dan kun je het antwoord op je vraag waarschijnlijk wel vinden bij de veelgestelde vragen op de website. Daar worden namelijk verschillende vragen beantwoord over het maken van enquêtes, geavanceerde opties, rapporten en accounts. Lossen die antwoorden jouw probleem niet op? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Zoho. Dit kan zowel via e-mail als telefonisch.

terug naar menu ↑

Is Zoho gratis?

Met de enquête tool van Zoho kun je volledig gratis een professionele enquête (of meerdere enquêtes) maken. De gratis versie kent wel enkele beperkingen, waaronder limieten qua het aantal vragen en responses per enquête.

terug naar menu ↑

Kosten Zoho

Wil je toegang tot een onbeperkt aantal vragen per enquête of wil je niet te maken hebben met limieten qua het aantal responses? Dan kun je ervoor kiezen om voor een van de betaalde pakketten van Zoho te gaan. De goedkoopste optie is Plus voor €25 per maand. Daarnaast is er Pro voor €35 per maand en Enterprise voor €75 per maand. De betaalde pakketten bieden je onder andere meer mogelijkheden qua samenwerken, opmaak en het analyseren van resultaten. Elk pakket is gratis uit te proberen. 

Bij Zoho heb je niet alleen de mogelijkheid om enquêtes te maken, maar ook om te betalen voor respondenten die jouw enquête invullen. Dit kan vooral erg handig zijn als je veel respondenten nodig hebt en die zelf niet weet te bereiken. De prijs voor het ‘kopen’ van respondenten is afhankelijk van hoeveel antwoorden je nodig hebt en hoe jouw enquête eruitziet. Meer informatie hierover kun je vinden op de website.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je jouw account op Zoho verwijderen? Dat kan. Door op de website in te loggen, kun je zowel via een link in de FAQ als via je account jouw account volledig verwijderen. Houd er wel rekening mee dat hierbij ook al je data verwijderd wordt en dat dit niet hersteld kan worden.

terug naar menu ↑

Advies

Wie op zoek is naar een gratis enquête tool waarmee je supersnel een professionele enquête kunt maken en waarbij je ook nog eens de keuze hebt uit veel opties om jouw enquête naar wens op te maken, zit bij Zoho goed. De tool biedt je namelijk ruim 200 vaste sjablonen waarmee je direct goed begint. Wel dien je er rekening mee te houden dat je met de gratis versie slechts 10 vragen per enquête mag stellen en dat er een limiet van 100 reacties per enquête is. Heb je meer nodig dan de gratis versie biedt? Dan kun je eventueel voor een van de betaalde pakketten kiezen of de beste 8 enquête tools bekijken om een tool te vinden die beter bij je past.

Heb je ervaring met Zoho?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl