• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

Glaxes.com

Glaxes.com

Glaxes is een website waarop je mee kunt doen aan online onderzoeken. Voor het invullen van de enquêtes die beschikbaar zijn, krijg je vervolgens een vergoeding. Wil je weten of het de moeite waard is om je op Glaxes.com aan te melden als je graag online geld zou willen verdienen? Of ben je benieuwd hoe de website precies werkt, of ze betrouwbaar zijn en hoeveel je bij het panel zou kunnen verdienen? In deze review lees je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • De grens voor uitbetaling is lager dan bij de meeste andere panels.
 • Uitbetaling via PayPal of in de vorm van waardebonnen.
 • Punten zijn ook te doneren aan het goede doel.

Minpunten:
 • Relatief lage beloningen.
 • Online zijn veel klachten over het panel te vinden.

terug naar menu ↑

Over Glaxes

Glaxes is onderdeel van het Duitse bedrijf Untiedt Research GmbH. Dit Marktonderzoeksbureau is gevestigd in Hattingen en voert online onderzoeken naar consumentengedrag en andere data uit. Het bedrijf beheert wereldwijd diverse panels en is lid van verschillende brancheorganisaties. Dit zou moeten betekenen dat het bedrijf zich houdt aan de (inter)nationaal geldende richtlijnen voor marktonderzoek, en dat de persoonlijke gegevens van de leden goed beschermd zijn.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Als lid van Glaxes kun je via de website enquêtes invullen. Voor het invullen van die enquêtes ontvang je vervolgens een vergoeding. Jouw mening is namelijk belangrijk voor de bedrijven voor wie de onderzoeken zijn uitgezet, omdat ze daardoor een beeld krijgen van hoe hun product of dienst wordt ontvangen en waar eventuele verbeterpunten te vinden zijn.

Om deel te kunnen nemen aan de onderzoeken, dien je eerst lid te worden van het panel. Het aanmelden doe je simpel via de website. Daar geef je je e-mailadres op en vul je nog wat andere gegevens in. Vervolgens krijg je een bevestigingslink toegestuurd om je account daadwerkelijk te activeren.

Na het activeren van je account dien je het vragenformulier in te vullen, zodat het panel meer over jou te weten komt en je kan uitnodigen voor onderzoeken die bij je passen. Voor het invullen van het vragenformulier ontvang je trouwens ook gelijk je eerste beloning.

Als je alles hebt ingevuld, zul je een uitnodiging ontvangen zodra er onderzoeken beschikbaar zijn waar jij geschikt voor bent. Per ingevulde enquête verdien je ergens tussen de 500 en 3.000 punten. Dit is afhankelijk van de duur van de enquête. De meeste enquêtes nemen niet meer dan 20 minuten in beslag.

De punten die je verdiend hebt met het invullen van de enquêtes spaar je op in je account. De punten zijn twee jaar geldig en kun je uit laten keren op het moment dat je 6250 punten hebt gespaard. Je kunt het bedrag waaraan de gespaarde punten gelijk staan, laten overmaken op je PayPal-rekening, inwisselen voor waardebonnen of eventueel doneren aan een goed doel.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

De vergoedingen per enquête zijn bij Glaxes minder hoog dan bij veel andere panels. Dit maakt dat het vrij lastig is om bij het panel een leuk bedrag per maand te verdienen.

Wie graag een leuk zakcentje wil verdienen met het invullen van enquêtes, kan zich beter bij een of meer van de panels in onze top 8 best betaalde enquête sites aanmelden. Die panels bieden je hogere vergoedingen en meer onderzoeken, waardoor je er ook meer kunt verdienen. Op het moment dat je je bij alle panels aanmeldt en serieus aan de slag gaat, zou je tot wel enkele tientallen euro’s per week kunnen verdienen.

terug naar menu ↑

Is Glaxes betrouwbaar?

Hoewel het bedrijf achter Glaxes bij diverse brancheorganisaties aangesloten is, durven we niet met zekerheid te zeggen dat het panel ook daadwerkelijk betrouwbaar is. Er zijn online namelijk diverse klachten van leden te vinden, die doen vermoeden dat je dit panel beter over zou kunnen slaan. Als je vervolgens ook even kritisch naar de andere panels kijkt die het bedrijf beheert en daar wat onderzoek naar doet, lijkt dat vermoeden al snel te worden bevestigd.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Wie vragen heeft, kan terecht op Glaxes.com. Op de website vind je een pagina met veelgestelde vragen. Daar vind je onder andere informatie over je account, vergoedingen en onderzoeken. Mocht jouw vraag daar niet tussen staan, dan kun je support aanvragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen of door telefonisch contact op te nemen met de klantenservice. Hierbij dien je er rekening mee te houden dat de communicatie in veel gevallen in het Engels zal verlopen, tenzij er een medewerker aanwezig is die Nederlands spreekt. Er wordt dan ook van je gevraagd om je vraag in het Engels te stellen.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Als je je registreert op Glaxes.com, dan worden er diverse persoonlijke gegevens opgeslagen, waaronder je naam en e-mailadres. Deze gegevens worden onder andere gebruikt om je enquêtes te kunnen sturen die bij je passen. Het panel kan jouw informatie in sommige gevallen delen met derden. Meer informatie daarover kun je vinden in hun uitgebreide privacybeleid.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wie zijn account op Glaxes.com wil verwijderen, kan dit gemakkelijk zelf regelen. Hiervoor log je in op je account op de website. Daar kun je vervolgens je lidmaatschap opzeggen. Ook in de uitnodigingsmails is trouwens altijd een link te vinden waarmee je je kunt uitschrijven.

terug naar menu ↑

Advies

Ons advies is dan ook om je niet bij Glaxes aan te melden als panellid. Als je graag geld wilt verdienen met het invullen van enquêtes zijn er namelijk veel betere panels te vinden. Die panels betalen je niet alleen meer voor je inzet, maar zijn ook nog eens erg betrouwbaar.

Meld je bijvoorbeeld aan bij de panels in onze top 8 beste onderzoekspanels van Nederland en België. Deze panels scoren zeer goed, waardoor je zeker weet dat je harde werk daadwerkelijk beloond zal worden. Dat is natuurlijk wel zo prettig.

Heb je ervaring met Glaxes.com?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Judith

  Helaas inloggen kan al sinds 2 weken niet. Site werkt niet, beloofde cadeaubonnen voor NL bestaan niet en reageren doen ze ook al niet, wat een topservice, met B is dit bedrijf toch!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring Glaxes.com

  2.0 uit 5
  0
  0
  0
  1
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl