• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen

MEXEM

MEXEM

Ben je op zoek naar een goede online broker en wil je weten of MEXEM betrouwbaar en de moeite waard is? In deze review lees je alles over het platform, de kosten en de manier waarop MEXEM de veiligheid van klanten waarborgt.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Groot aanbod
 • Uitgebreid platform
 • Lage tarieven
 • Mobiele app
 • Uitgebreide analysemogelijkheden

Nadelen:
 • Geen toegang tot crypto
 • Platform is redelijk ingewikkeld
 • Minder geschikt voor beginners
 • Klantenservice is niet 24/7 bereikbaar

terug naar menu ↑

Over MEXEM

MEXEM is opgericht in 1986 en sinds 2018 is deze broker actief in de Benelux. Het platform is op dit moment in 33 landen beschikbaar en biedt je toegang tot meer dan 150 markten waar je in 23 valuta kunt handelen. Deze broker heeft meerdere awards gewonnen, waaronder awards voor beste broker.

MEXEM staat bekend om de lage tarieven en het uitgebreide aanbod. Dat in combinatie met de uitgebreide analysemogelijkheden en het redelijk ingewikkelde platform, maakt deze broker vooral populair bij ervaren beleggers.  

terug naar menu ↑

Een account openen bij MEXEM

Wie wil beleggen bij MEXEM zal uiteraard eerst een rekening moeten openen bij deze online broker. Dit kun je via de website regelen. Het openen van een rekening is gratis en kost je ongeveer 5 minuten van je tijd. Voor het openen van een rekening dien je onder andere je identiteitsbewijs en een bewijs van je adres te uploaden. Nadat je de rekening hebt aangevraagd, duurt het gemiddeld 3 tot 5 werkdagen voordat de rekening wordt goedgekeurd.

Verschillende soorten accounts

Bij MEXEM is het mogelijk om zowel particuliere als zakelijke rekeningen te openen. Bij het openen van een particuliere rekening kun je kiezen voor een individuele of een gezamenlijke rekening. Daarnaast is het mogelijk om een zakelijke rekening aan te vragen. MEXEM is ook een institutionele broker, waardoor ook bedrijven en geld- en fondsbeheerders op dit platform terechtkunnen.

terug naar menu ↑

Kosten

Het openen van een rekening bij MEXEM is gratis. Daarnaast betaal je geen servicekosten en heb je gratis toegang tot de beschikbare trading tools. Aan het opnemen van geld zijn wel kosten verbonden. De eerste 30 dagen is dit nog gratis, maar daarna ga je daar het volgende voor betalen:

DRAAD: €8 per opname
SEPA: €1 per opname
Opname USD: $10 per opname

Alle tarieven

Ook voor andere zaken worden kosten berekend. Zo betaal je bijvoorbeeld commissie over de producten en krijg je te maken met rentevoeten. De hoogte van de tarieven hangt af van de producten. Gelukkig kun je de tarieven die MEXEM hanteert gewoon op de website vinden, waardoor je vooraf weet met welke kosten je rekening dient te houden en of deze broker hierdoor de beste keuze voor jou is.

terug naar menu ↑

Aanbod

MEXEM staat bekend om het enorm grote aanbod. Bij deze online broker kun je namelijk wereldwijd handelen in meer dan 150 markten in onder andere:

 • Aandelen
 • Opties
 • Futures
 • ETF’s
 • Obligaties
 • Metalen
 • Beleggingsfondsen 
 • Warrants
terug naar menu ↑

Is MEXEM betrouwbaar?

MEXEM bestaat al meer dan 35 jaar, waarvan ze inmiddels al 4 jaar actief zijn als broker in de Benelux. Inmiddels is het platform actief in 33 landen en zijn er nauwelijks negatieve reviews over deze online broker te vinden. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat dit platform betrouwbaar is. Naast dat de website goed beveiligd is, kun je in het privacybeleid ook precies lezen welke persoonlijke informatie er wordt verzameld, wat er met die gegevens gedaan wordt en hoe MEXEM ervoor zorgt dat jouw gegevens beschermd worden.

terug naar menu ↑

Veiligheid

Als je in West-Europa een rekening opent bij MEXEM, dan houd je een rekening aan bij Interactive Brokers Ireland Limited. Klanten die daar een rekening aanhouden, worden beschermd door het Ierse Investor Compensation Scheme (ICS). Dit betekent dat als MEXEM onverhoopt failliet zou gaan, dat je dan een compensatie voor de geleden schade ontvangt. In dit geval houdt dat in dat je een compensatie tot 90% ontvangt over het bedrag dat je hebt verloren, met een maximum van €20.000 voor elke belegger. MEXEM staat daarnaast onder toezicht van CySEC en is geregistreerd bij de AFM, waardoor je er zeker van kunt zijn dat ze zich aan strenge regels houden.

terug naar menu ↑

MEXEM App

Omdat MEXEM begrijpt hoe belangrijk het is om altijd en overal toegang tot je rekening te hebben, heeft dit platform een eigen mobiele app voor Android en iOS. De mogelijkheden binnen de app zijn groot, waardoor je van dezelfde functies geniet als wanneer je het platform via een desktop gebruikt. Juist hierdoor is ook de app minder toegankelijk voor beginnende beleggers.

terug naar menu ↑

Service

Anders dan veel andere grote brokers, biedt MEXEM geen mogelijkheid om te leren beleggen door educatie aan te bieden. Dit is nog een reden waarom dit platform minder geschikt is voor beginnende beleggers.

Klantenservice

Op de website van MEXEM vind je onder het kopje ‘Support’ het antwoord op veelgestelde vragen over accounts, producten en de werking van het platform. Kun je het antwoord op jouw vraag daar niet vinden? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice. Dit kan onder andere door middel van het contactformulier op de website. Ook is het mogelijk om contact op te nemen via WhatsApp of via e-mail of telefoon. De klantenservice van MEXEM is op de volgende tijden bereikbaar:

 • Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 20.00 uur
 • Vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur

In het weekend is de klantenservice niet bereikbaar.

terug naar menu ↑

Conclusie

MEXEM is een wereldwijd bekende online broker met een ontzettend groot aanbod. Het platform is zeer uitgebreid, waardoor je gebruik kunt maken van diverse analysetools en zo het beste uit jouw beleggingen kunt halen. Dat het platform zo uitgebreid is, maakt ook dat het minder gemakkelijk te gebruiken is voor beginnende beleggers. Daarbij komt dat deze online broker geen educatie aanbiedt. Hierdoor is MEXEM vooral erg geschikt voor ervaren en actieve beleggers en minder voor beginnende beleggers. Ondanks dat staat MEXEM op nummer 6 in de lijst met de beste brokers van Nederland.

Heb je ervaring met MEXEM?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl