• Online geld verdienen
 • 60 reviews
 • 36 artikelen

Opiniemeters

Opiniemeters

Ben je op zoek naar manieren om online wat geld bij te verdienen? Op de website van Opiniemeters kun je je aanmelden als panellid om vragenlijsten in te vullen voor geld. Voor elke ingevulde vragenlijst ontvang je punten, die punten kun je vervolgens inwisselen voor cash. Wil je weten of het aanmelden bij Opiniemeters een goed idee is, of dit panel betrouwbaar is en hoeveel je er zou kunnen verdienen? In deze review vertellen we je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Voldoende vragenlijsten beschikbaar.
 • Punten zijn inwisselbaar voor cash.
 • Iedere maand worden er prijzen verloot.

Minpunten:
 • Uitbetaling is mogelijk vanaf €12,50.
 • Regelmatig onderzoeken waar je uiteindelijk niet geschikt voor blijkt.

terug naar menu ↑

Over Opiniemeters

Opiniemeters is onderdeel van het Nederlandse bedrijf Panel Inzicht. Dit bedrijf voert marktonderzoeken uit voor haar klanten. Het panel Opiniemeters is een van de manieren waarop het bedrijf dit doet. Panel Inzicht is lid van diverse brancheorganisaties in hun vakgebied, zoals MOA en ESOMAR. Hierdoor weet je zeker dat het bedrijf zich aan (inter)nationale richtlijnen houdt en dat jouw privacy beschermd is.

Het doel van Opiniemeters is om het beste onderzoekspanel van Nederland te worden. Dit doen ze door zich zowel in te zetten voor hun klanten, voor wie ze meer dan 1.000 onderzoeken per jaar uitvoeren. En door zich te focussen op de leden en ervoor te zorgen dat zij goede vergoedingen krijgen en leuke prijzen kunnen winnen.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als panellid voor Opiniemeters en ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je je via de website aanmelden. Het aanmelden is volledig gratis en vrijblijvend. Iedereen die jonger is dan 18 jaar dient wel even toestemming te vragen aan een ouder.

Zodra je je hebt ingeschreven, kun je meedoen aan de beschikbare onderzoeken. Op het moment dat er nieuwe vragenlijsten worden uitgezet waar jij (mogelijk) geschikt voor bent, dan ontvang je daar een e-mail over. Hierdoor is de kans klein dat je eventueel interessante onderzoeken misloopt.

Voor elke ingevulde vragenlijst ontvang je een vergoeding. De hoogte van die vergoeding hangt af van de vragenlijst en hoeveel tijd het invullen daarvan in beslag neemt. Er wordt van tevoren aangegeven hoeveel punten een onderzoek oplevert. Het gebeurt helaas regelmatig dat je na een aantal vragen toch niet geschikt blijkt voor een onderzoek. In dat geval ontvang je geen vergoeding.

De punten die je verdient, spaar je op in je account. Op het moment dat je minimaal €12,50 bij elkaar hebt weten te sparen, kun je een uitbetaling aanvragen. Het geld zal dan binnen 10 werkdagen naar je bankrekening worden overgemaakt. Naast dat je geld kunt verdienen met het invullen van vragenlijsten, maak je ook iedere maand kans op prijzen. Hoe meer onderzoeken je invult, hoe groter de kans is dat je zo’n prijs wint.

Opiniemeters werkt met diverse lidstatussen. Hoe actiever je bent als lid, hoe hoger die status wordt. Als je de hoogste status bereikt (VIP lid), dan geniet je van extra voordelen. Het bereiken van de VIP status doe je onder andere door je profiel volledig in te vullen en actief deel te nemen aan de onderzoeken.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je bij Opiniemeters kunt verdienen, hangt onder andere af van hoeveel onderzoeken er voor jou beschikbaar zijn en hoeveel tijd jij spendeert aan het invullen van de vragenlijsten. In principe zou het mogelijk moeten zijn om een keer of vier per jaar een uitbetaling aan te vragen.

Wil je graag meer verdienen dan een paar tientjes per jaar? Dan raden we je aan om je aan te melden bij de panels in onze top 8 best betaalde enquête sites. Doe je actief mee aan de onderzoeken van al die panels? Dan zou je enkele honderden euro’s per maand kunnen bijverdienen.

terug naar menu ↑

Is Opiniemeters betrouwbaar?

Ja, het panel is zeker betrouwbaar. Je persoonlijke gegevens zijn er veilig, ze zijn transparant over hoe ze werken en je kunt ervan uitgaan dat je de vergoedingen daadwerkelijk zult ontvangen. Gaat er onverhoopt toch iets mis, dan kun je op de website precies lezen wat je kunt doen om het op te lossen.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Opiniemeters.nl beschikt over een pagina met veelgestelde vragen. Daarop lees je precies op welke manieren je geld kunt verdienen, hoeveel punten je voor een onderzoek krijgt, wanneer je de punten op je account ontvangt en hoe een uitbetaling werkt. Mocht je op die pagina geen antwoord kunnen vinden op jouw vraag, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website. Ze streven ernaar om je binnen 5 werkdagen een reactie op je vraag te geven.
 

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Het bedrijf achter Opiniemeters is lid van diverse brancheorganisaties. Het bedrijf dient zich aan de door hen gestelde regels te houden, waardoor je weet dat jouw persoonlijke gegevens veilig zijn en je privacy wordt beschermd. Het panel is daarnaast erg transparant over hun manier van werken. Ze vertellen je precies hoe ze jouw gegevens gebruiken en hoe ze met jouw privacy omgaan. Op de website is dan ook een duidelijke privacyverklaring te vinden.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account op Opiniemeters verwijderen? Dan kun je dat gemakkelijk zelf regelen. Hiervoor log je in op je account op de website en ga je naar ‘Overige instellingen’. Daar klik je vervolgens op de uitschrijflink. Ook kun je een uitschrijflink vinden in de uitnodigingen die je van het panel ontvangt.

terug naar menu ↑

Advies

Je aanmelden bij Opiniemeters is op zich een goed idee, maar we raden je wel aan om je eerst bij de 8 beste enquête sites van Nederland aan te melden. Die panels betalen namelijk beter, waardoor je daar meer geld kunt verdienen. Heb je daarna nog tijd en zin over? Dan is Opiniemeters een leuke toevoeging aan dat rijtje.

Heb je ervaring met Opiniemeters?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Madelief Jansma

  2 uur per dag enquetes invullen; 75% van de enquetes die je volledig invult, wordt door hen alsnog afgewezen waardoor je meestal niet meer dan 10 euro per maand verdient, omgerekend naar uurloon kom je dan uit op 33 eurocent per uur inkomen uit. waardeloze maatschappij. lifepoints en beenq verdienen sneller en meer.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring Opiniemeters

  1.0 uit 5
  0
  0
  0
  0
  1
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl