• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

Opiniemeters

Opiniemeters

Ben je op zoek naar manieren om online wat geld bij te verdienen? Op de website van Opiniemeters kun je je aanmelden als panellid om vragenlijsten in te vullen voor geld. Voor elke ingevulde vragenlijst ontvang je punten, die punten kun je vervolgens inwisselen voor cash. Wil je weten of het aanmelden bij Opiniemeters een goed idee is, of dit panel betrouwbaar is en hoeveel je er zou kunnen verdienen? In deze review vertellen we je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Voldoende vragenlijsten beschikbaar.
 • Punten zijn inwisselbaar voor cash.
 • Iedere maand worden er prijzen verloot.

Minpunten:
 • Uitbetaling is mogelijk vanaf €12,50.
 • Regelmatig onderzoeken waar je uiteindelijk niet geschikt voor blijkt.

terug naar menu ↑

Over Opiniemeters

Opiniemeters is onderdeel van het Nederlandse bedrijf Panel Inzicht. Dit bedrijf voert marktonderzoeken uit voor haar klanten. Het panel Opiniemeters is een van de manieren waarop het bedrijf dit doet. Panel Inzicht is lid van diverse brancheorganisaties in hun vakgebied, zoals MOA en ESOMAR. Hierdoor weet je zeker dat het bedrijf zich aan (inter)nationale richtlijnen houdt en dat jouw privacy beschermd is.

Het doel van Opiniemeters is om het beste onderzoekspanel van Nederland te worden. Dit doen ze door zich zowel in te zetten voor hun klanten, voor wie ze meer dan 1.000 onderzoeken per jaar uitvoeren. En door zich te focussen op de leden en ervoor te zorgen dat zij goede vergoedingen krijgen en leuke prijzen kunnen winnen.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als panellid voor Opiniemeters en ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je je via de website aanmelden. Het aanmelden is volledig gratis en vrijblijvend. Iedereen die jonger is dan 18 jaar dient wel even toestemming te vragen aan een ouder.

Zodra je je hebt ingeschreven, kun je meedoen aan de beschikbare onderzoeken. Op het moment dat er nieuwe vragenlijsten worden uitgezet waar jij (mogelijk) geschikt voor bent, dan ontvang je daar een e-mail over. Hierdoor is de kans klein dat je eventueel interessante onderzoeken misloopt.

Voor elke ingevulde vragenlijst ontvang je een vergoeding. De hoogte van die vergoeding hangt af van de vragenlijst en hoeveel tijd het invullen daarvan in beslag neemt. Er wordt van tevoren aangegeven hoeveel punten een onderzoek oplevert. Het gebeurt helaas regelmatig dat je na een aantal vragen toch niet geschikt blijkt voor een onderzoek. In dat geval ontvang je geen vergoeding.

De punten die je verdient, spaar je op in je account. Op het moment dat je minimaal €12,50 bij elkaar hebt weten te sparen, kun je een uitbetaling aanvragen. Het geld zal dan binnen 10 werkdagen naar je bankrekening worden overgemaakt. Naast dat je geld kunt verdienen met het invullen van vragenlijsten, maak je ook iedere maand kans op prijzen. Hoe meer onderzoeken je invult, hoe groter de kans is dat je zo’n prijs wint.

Opiniemeters werkt met diverse lidstatussen. Hoe actiever je bent als lid, hoe hoger die status wordt. Als je de hoogste status bereikt (VIP lid), dan geniet je van extra voordelen. Het bereiken van de VIP status doe je onder andere door je profiel volledig in te vullen en actief deel te nemen aan de onderzoeken.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je bij Opiniemeters kunt verdienen, hangt onder andere af van hoeveel onderzoeken er voor jou beschikbaar zijn en hoeveel tijd jij spendeert aan het invullen van de vragenlijsten. In principe zou het mogelijk moeten zijn om een keer of vier per jaar een uitbetaling aan te vragen.

Wil je graag meer verdienen dan een paar tientjes per jaar? Dan raden we je aan om je aan te melden bij de panels in onze top 8 best betaalde enquête sites. Doe je actief mee aan de onderzoeken van al die panels? Dan zou je enkele honderden euro’s per maand kunnen bijverdienen.

terug naar menu ↑

Is Opiniemeters betrouwbaar?

Ja, het panel is zeker betrouwbaar. Je persoonlijke gegevens zijn er veilig, ze zijn transparant over hoe ze werken en je kunt ervan uitgaan dat je de vergoedingen daadwerkelijk zult ontvangen. Gaat er onverhoopt toch iets mis, dan kun je op de website precies lezen wat je kunt doen om het op te lossen.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Opiniemeters.nl beschikt over een pagina met veelgestelde vragen. Daarop lees je precies op welke manieren je geld kunt verdienen, hoeveel punten je voor een onderzoek krijgt, wanneer je de punten op je account ontvangt en hoe een uitbetaling werkt. Mocht je op die pagina geen antwoord kunnen vinden op jouw vraag, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website. Ze streven ernaar om je binnen 5 werkdagen een reactie op je vraag te geven.
 

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Het bedrijf achter Opiniemeters is lid van diverse brancheorganisaties. Het bedrijf dient zich aan de door hen gestelde regels te houden, waardoor je weet dat jouw persoonlijke gegevens veilig zijn en je privacy wordt beschermd. Het panel is daarnaast erg transparant over hun manier van werken. Ze vertellen je precies hoe ze jouw gegevens gebruiken en hoe ze met jouw privacy omgaan. Op de website is dan ook een duidelijke privacyverklaring te vinden.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account op Opiniemeters verwijderen? Dan kun je dat gemakkelijk zelf regelen. Hiervoor log je in op je account op de website en ga je naar ‘Overige instellingen’. Daar klik je vervolgens op de uitschrijflink. Ook kun je een uitschrijflink vinden in de uitnodigingen die je van het panel ontvangt.

terug naar menu ↑

Advies

Je aanmelden bij Opiniemeters is op zich een goed idee, maar we raden je wel aan om je eerst bij de 8 beste enquête sites van Nederland aan te melden. Die panels betalen namelijk beter, waardoor je daar meer geld kunt verdienen. Heb je daarna nog tijd en zin over? Dan is Opiniemeters een leuke toevoeging aan dat rijtje.

Heb je ervaring met Opiniemeters?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door goos

  Nooit een geschikte enquete

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door berry

  Eén vervelend nadeel: regelmatig krijg je de vraag om mee te doen en dan blijkt dat je niet tot de doelgroep behoort. Moet toch tegenwoordig anders op te lossen zijn.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Mark van Boven

  Urenlang vragen invullen, maar geen punten krijgen. Klantenservice die na 8 weken – ondanks meerdere pogingen – niet reageert. Bedrijf is onbetrouwbaar geworden.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door VAN HAVERE JOHAN

  Een onderzoek gedaan voor 200000 PUNTEN op 5 mei , op 23 MEI stond dit onderzoek op afgerond maar die punten zijn niet op mijn saldo gekomen , zij beweren van wel dan heb ik de bewijzen voorgelegd de beginstand en de eindstand met de optelling van de tussentijdse onderzoeken kom ik die 200000 PUNTEN TEKORT , dan vragen ze om die uitnodiging van dit onderzoek door te mailen al 3 keer gemaild en nu vragen zij dit opnieuw ?? Zij kunnen toch tellen hoop ik ???

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 5. Review geschreven door Christ Neijs

  WAARDELOOS GEDOE. Blijven maar verzoeken sturen, zeker elke dag wel één en drie op één dag is echtgeen uitzondering. Ondanks ik me al diverse malen heb uitgeschreven blijven ze opdringen. Wat mij betreft WAARDELOOS

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 6. Review geschreven door Doppie57

  ik gebruik opinie meters nu ruim een half jaar. Irritant is dat je vaak tegen het eind van een enquête een melding krijgt dat je niet geschikt ben. Ook word je vaak doorgestuurd naar laptop/pc en op de laptop/pc word je weer teruggestuurd naar de smartphone. Ook werken de enquêtes niet altijd, alsmaar wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar je postcode maar welke variant je ook invul, steeds weer terug naar het invullen van de postcode.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 7. Review geschreven door Marianne

  Ga zo door

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 8. Review geschreven door Moon

  Het slaat nergens op en je prive gegevens worden tot aan postcode en huisnr gevraagd.Je naam en leeftijd ed is al bekend vanwege je inschrijving.Na 5 enquêtes gezien te hebben heb ik mezelf heel snel weer uitgeschreven.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 9. Review geschreven door Gerard

  Veel enquêtes, alleen punten goedkeuren voor het onderzoeken van websites duurt lang, maar dat ligt denk ik niet aan opinimeters. Uitbetaling is vlug.

  Nuttig(0) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd
 10. Review geschreven door Ray

  Ik ben al een aantal jaren lid. Ik vind de site wel steeds minder worden. Nu moet je een uitbetaling na aanvraag ook nog eens bevestigen via mail alleen die mail ontvang je dan weer niet waardoor je uitbetaling dus niet kan worden verwerkt. Het probleem met toekennen punten achteraf bestaat al heel lang en lijkt ook niet te verbeteren. Vaak helpt het wel om contact op te nemen. Helaas is de helpdesk wel steeds slechter aan het worden. Problemen worden niet meer altijd opgelost en vaak krijg je niet eens een reactie.

  Nuttig(3) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd
 11. Review geschreven door Martijn Lammers

  Echt een bende oplichters, kennen geen punten toe na een onderzoek, talloze malen over gemaild, krijg of geen reactie of het moet eindeloos uitgezocht worden nu na 2 maanden nog steeds niet de vergoeding gehad waar ik recht op heb!!! Geen reactie op mijn laatste twee mails, wel elke dag 10 mails met uitnodigingen voor onderzoeken! Niet mee in zee gaan!!!! Bedriegers zijn het

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 12. Review geschreven door Jannyke

  Heel fijn om af en toe vragenlijsten in te vullen en daar ook nog iets voor terug te krijgen. Zo ga je toch wat bewuster nadenken over een heleboel onderwerpen. Top!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 13. Review geschreven door Toine

  U heeft mij gevraagd een enquête in te vullen, dit om een zo’n breed mogelijk inzicht te krijgen in de samenleving. Wat mij nu ontzettend stoort is dat nadat u mijn indentieke gegevens heeft opgevraagd de enquête afsluit omdat u al voldoende respondenten heeft. SCHANDALIG is deze wijze van enquête.Dit wist u al voordat u de enquête mij heeft opgestuurd.
  Respondenten geven betrouwbare informatie die u kunt gebruiken in verdere onderzoeken en u behandelt ze zo. U bevestigd hierbij weer dat het u alleen gaat om de dat en geen oog heeft voor de privacy. Ik hoop dat u hier iets van leert en u kunt mij ook een fatsoenlijk antwoord geven, zodat ik deze handelswijze kan begrijpen.

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 14. Review geschreven door Raan

  Heb het erg na mijn zin!

  Nuttig(0) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd
 15. Review geschreven door Jan Zuidgeest

  Leuke en interessante enquêtes. Over het algemeen duren ze niet langer dan 10 tot 15 minuten. Mocht het onderwerp je niet aanstaan dan hoef je niet mee te doen. Elke enquête is vrijwillig.

  Nuttig(2) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd
 16. Review geschreven door Emre

  Deelgenomen aan standaard onderzoeken, uitbetaling van de punten gaan dan direct. Alleen als je deelneemt aan onderzoeken met opdrachtgevers die later je punten zullen toekennen gaat alles fout. Ik heb bijvoorbeeld eens deelgenomen aan een onderzoek over zorgverzekeringen waar ik 250.000 punten voor zou moeten krijgen. Deze heb ik niet gekregen, en Opiniemeters is niet behulpzaam. Namens Panelinzicht geeft Bas van Rhijn een antwoord die je hoofd laat schudden. “Wij zullen hier een melding van maken bij onze technische afdeling zodat dit in de toekomst voorkomen kan worden.” Er wordt dus geen punten toegekend maar een melding gemaakt. Ik heb dit genegeerd en als trouwe deelnemer van de panel doorgegaan met onderzoeken. De reden dat ik ermee stop is omdat de panel mij had uitgenodigd voor een kwalitatieve sessie voor 40 euro. Tot op heden heb ik deze punten niet gekregen en dit was zeker 1 maand terug afgenomen. Bij contact krijg ik geen antwoord, en als ik een antwoord krijg gaat het over een melding die ze gaan maken. Ik ben zeer ontevreden en voel me opgelicht.

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 17. Review geschreven door Ria

  Gewoon leuk om even tussendoor te doen, ik doe niet mee voor het geld, ik ben gepensioneerd. sommige enquêtes vind ik leuker dan andere. Vooral die over reclames gaan vind ik leuk

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 18. Review geschreven door Michael

  De beste enquete site naar mijn mening. Uitbetaling is vaak en snel mogelijk. De enquetes blijven maar komen.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 19. Review geschreven door Roel Voerman

  Ik ben toch al 15 min. aan het zoeken om mijn punten te laten uit betalen maar het wordt zo complex gemaakt dat ik er nog niet uit ben hoe.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 20. Review geschreven door Madelief Jansma

  2 uur per dag enquetes invullen; 75% van de enquetes die je volledig invult, wordt door hen alsnog afgewezen waardoor je meestal niet meer dan 10 euro per maand verdient, omgerekend naar uurloon kom je dan uit op 33 eurocent per uur inkomen uit. waardeloze maatschappij. lifepoints en beenq verdienen sneller en meer.

  Nuttig(3) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd

  20 ervaringen Opiniemeters

  2.9 uit 5
  7
  1
  2
  3
  7
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl