• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 156 artikelen

SurveyMonkey

SurveyMonkey

De enquête software van SurveyMonkey is wereldwijd bekend. Naast dat SurveyMonkey haar gebruikers (gratis) online enquêtes laat maken, biedt het bedrijf ook diverse betaalde abonnementen aan. De populariteit van de website en het gemak waarmee je met de tool een enquête kunt maken, maakt dat SurveyMonkey op de tweede plek staat in de top 8 beste enquête tools. Wil je meer weten over deze enquête tool, zoals wat de voor- en nadelen zijn en hoe de tool precies werkt? In deze review lees je er alles over.

Over SurveyMonkey

SurveyMonkey is een platform dat is opgericht in 2009 en sindsdien gebruikt wordt door meer dan 335.000 organisaties wereldwijd. De website biedt particulieren en bedrijven de kans om middels verschillende producten en oplossingen de informatie te achterhalen waar zij naar op zoek zijn. Het bedrijf combineert hun platform met diverse oplossingen op het gebied van marktonderzoek en klantervaring om hun klanten van waardevolle feedback te voorzien. 

Op dit moment worden meer dan 17 miljoen actieve gebruikers door SurveyMonkey geholpen bij het verbeteren van hun producten, het binden van klanten aan hun merk en nog veel meer. Onder hun klanten bevinden zich een aantal grote namen, waaronder 98% van de Fortune 500. Naast dat het platform je de mogelijkheid biedt om enquêtes te maken, bieden ze je ook de mogelijkheid om (tegen betaling) respondenten voor jouw online onderzoek te vinden. Per dag worden er maar liefst 20 miljoen vragen beantwoord.

terug naar menu ↑

Hoe werkt SurveyMonkey?

SurveyMonkey biedt je de mogelijkheid om online een professionele enquête te maken. Door de handige functies van de tool, waarbij je kunt kiezen uit tientallen sjablonen en verschillende vraagtypen, maak je binnen een handomdraai een goede enquête.

Om een enquête te kunnen maken via SurveyMonkey, dien je eerst een account aan te maken op de website. Hiervoor kies je een gebruikersnaam en wachtwoord en vul je je voor- en achternaam en je e-mailadres in. Daarnaast is het ook mogelijk om je te registeren met Facebook, LinkedIn of met je Google-account.

Zodra je je hebt aangemeld, kun je beginnen met het maken van een enquête. Hierbij heb je de keuze uit (in totaal) zo’n 200 verschillende enquêtesjablonen. Deze sjablonen zijn beschikbaar in de meest uiteenlopende categorieën en voorzien van voorbeeldvragen. Deze vragen zijn eventueel naar wens aan te passen, zodat je de enquête precies zo kunt maken als jij dat wilt.

Is je enquête klaar? Dan kun je deze verspreiden via je website, e-mail of social media. De data wordt automatisch voor je verzameld in onder andere diagrammen en grafieken op het dashboard. De resultaten zijn vervolgens te exporteren in diverse formaten, waaronder CSV en PDF.

terug naar menu ↑

Voordelen & nadelen

Voordelen:

 • Gratis enquête tool
 • Snel een professionele enquête maken
 • Veel verschillende sjablonen
 • Diverse vraagtypen
 • Enquête verspreiden via diverse kanalen
 • Diverse betaalde pakketten met uitgebreide opties
 • Ook een dienst waarbij je respondenten kunt kopen

Nadelen:

 • Gratis versie kent veel beperkingen (max. 10 vragen per enquête en max. 100 reacties)
 • Vraagtypen in gratis versie zijn beperkt
 • Geen enquête logica tool in gratis versie
 • Help Center is Engelstalig
terug naar menu ↑

Is SurveyMonkey betrouwbaar?

SurveyMonkey is zeker een betrouwbaar platform. Niet alleen wordt het platform wereldwijd door (bekende) organisaties gebruikt, maar het houdt zich ook netjes aan de richtlijnen van de AVG. Je kunt SurveyMonkey dus zonder problemen gebruiken voor het maken van jouw enquête.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je een probleem of kom je ergens niet uit? Dan kun je in het online (Engelstalige) Help Center het antwoord op de meeste vragen vinden. Zo vind je er alle informatie over het maken van enquêtes, het analyseren van de resultaten en over jouw account en facturen. Mocht jouw vraag daar niet worden behandeld of kom je er na het lezen van het antwoord nog steeds niet uit? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van SurveyMonkey. Dit doe je simpel door in te loggen op je account.

terug naar menu ↑

Is SurveyMonkey gratis?

SurveyMonkey biedt zowel betaalde als gratis pakketten aan. Het gratis pakket is geschikt voor wie een of meer simpele enquêtes wil maken. Dit komt vooral omdat het gratis pakket ook een aantal beperkingen kent. Zo kun je maximaal 10 vragen per enquête toevoegen en kun je slechts gebruikmaken van een beperkt aantal sjablonen en vraagtypen. Daarnaast is het zo dat alleen de resultaten van de eerste 40 respondenten zichtbaar zijn als je een gratis account hebt. Wil je de rest ook zien? Dan moet je een betaald pakket afsluiten.

terug naar menu ↑

Kosten SurveyMonkey

Biedt het gratis pakket niet genoeg mogelijkheden voor jou? Dan kun je voor een van de betaalde pakketten kiezen. Het standaard-maandabonnement is verkrijgbaar voor €39 per maand, het advantage-jaarabonnement voor €36 per maand en het premium-jaarabonnement voor €99 per maand. Daarnaast zijn er ook nog zakelijke abonnementen beschikbaar voor €30 of €75 per maand. 

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account op SurveyMonkey graag verwijderen? Dan kun je dat zelf via de website regelen. Hiervoor log je eerst in op je account via een computer of laptop. Vervolgens ga je naar je account en scrol je naar beneden, waar je de optie vindt om jouw account definitief te verwijderen. Als je zeker weet dat je je account wilt verwijderen, vink je alle checkboxen aan, waarna je je wachtwoord invoert. Vervolgens klik je op de knop om het verwijderen van jouw account te bevestigen. 

terug naar menu ↑

Advies

Wie op zoek is naar een gratis enquête tool kan via SurveyMonkey heel gemakkelijk een simpele enquête met maximaal 10 vragen in elkaar zetten. De eerste 40 reacties zijn daarbij gratis te bekijken. Zijn de opties in de gratis versie niet uitgebreid genoeg voor jouw online onderzoek? Dan kun je eventueel voor een van de betaalde pakketten kiezen, zodat je meer mogelijkheden hebt. Deze pakketten zijn zowel voor particulieren als voor bedrijven beschikbaar en verschillen qua prijs en opties. Welk pakket het beste bij je past, hangt uiteraard af van jouw wensen. Ben je op zoek naar een gratis enquête tool met meer opties? Bekijk dan de lijst met de beste 8 enquête tools van dit moment.

Heb je ervaring met SurveyMonkey?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl