• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 156 artikelen

ThesisTools Pro

ThesisTools Pro

ThesisTools Pro is een online enquête tool, waarmee je gemakkelijk en snel een professionele vragenlijst in elkaar kunt zetten om die vervolgens online te verspreiden. De tool heeft, anders dan de meeste online tools, geen beperkingen qua het aantal vragen dat je per enquête kunt stellen en hoeveel respondenten kunnen reageren. Wil je weten of ThesisTools Pro een betrouwbare enquête tool is, hoe het precies werkt en wat de kosten ervan zijn? In deze review lees je er alles over.

Over ThesisTools Pro

ThesisTools Pro is een online enquêtesoftware waar mensen al vanaf 2004 gebruik van kunnen maken. De tool behoort al jaren tot de meest populaire onderzoektools onder zowel Nederlandse als Vlaamse studenten. Daarnaast maken honderden organisaties gebruik van de tool. 

ThesisTools Pro is gevestigd in regio Eindhoven. De website is in handen van Joan van Rixtel, eigenaar van Van Rixtel Media, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onder andere online onderzoek, internet marketing en website ontwikkeling.

terug naar menu ↑

Hoe werkt ThesisTools Pro?

Met ThesisTools Pro kun je gemakkelijk online een enquête maken. Om dit te kunnen doen, dien je je eerst aan te melden als lid. Dit doe je door naar de website te gaan en op ‘Aanmelden’ of ‘Start’ te klikken. Na het aanmelden kun je direct aan de slag met het maken van jouw enquête.

De tool werkt op zich vrij basic. Zo zijn er bijvoorbeeld geen vaste sjablonen waar je uit kunt kiezen en dien je zelf de door jou gewenste vragen afzonderlijk toe te voegen aan de vragenlijst. Hierbij kun je geen gebruikmaken van drag and drop, maar heb je wel de keuze uit verschillende vraagtypen, waaronder meerkeuzevragen, schalen en tabellen. Daarnaast is het mogelijk om afbeeldingen in te voegen en om informatieve tussenteksten te schrijven. Qua opmaak biedt de tool je nauwelijks (lees: geen) mogelijkheden.

Als je een enquête maakt via ThesisTools Pro, dan wordt deze standaard zonder extra opties gemaakt. Bij de laatste stap voordat je je enquête gaat publiceren, kun je ervoor kiezen om (tegen betaling) extra opties toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld reclame van de enquête verwijderen, de looptijd verlengen en een versimpelde URL verkrijgen. Vervolgens kun je de enquête publiceren en verzenden via e-mail of door de link te delen op bijvoorbeeld social media.

terug naar menu ↑

Voordelen & nadelen

Voordelen:

 • Gratis enquête tool
 • Onbeperkt aantal vragen per enquête
 • Geen limiet qua response per enquête
 • Snel een eenvoudige enquête maken
 • Extra opties tegen betaling via PWYW-principe

Nadelen:

 • Enquête is qua opmaak nauwelijks aan te passen
 • Geen drag & drop 
 • Enquêtes zien er minder mooi uit dan bij andere tools
 • Bij gebruik van de gratis versie staat er reclame voor ThesisTools Pro in de enquête
 • Geen uitgebreid dashboard voor het bekijken van resultaten
terug naar menu ↑

Is ThesisTools Pro betrouwbaar?

ThesisTools Pro is een betrouwbare enquête tool, die al sinds 2004 bestaat. Jouw gegevens worden niet gepubliceerd of doorgespeeld aan derden. De gegevens worden enkel en alleen opgeslagen in de database om de website goed te laten functioneren. Hierbij neemt ThesisTools Pro de bescherming van jouw gegevens serieus. De servers worden beheerd door partner PCextreme.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je problemen met je account, kom je ergens niet uit of heb je vragen over het gebruik van de tool? Dan kun je het antwoord op veelgestelde vragen op de website vinden. Hier worden onder andere vragen beantwoord over wijzigingen aanbrengen aan je enquête en het verspreiden van je onderzoek. Mocht je geen antwoord op jouw vraag kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met ThesisTools Pro via e-mail of in dringende gevallen per telefoon.

terug naar menu ↑

Is ThesisTools Pro gratis?

ThesisTools Pro is voor niet-commercieel gebruik en voor studenten volledig gratis. Bepaalde extra opties zijn tegen betaling beschikbaar via het PWYW-principe, waarover je hieronder meer leest.

terug naar menu ↑

Kosten ThesisTools Pro

ThesisTools Pro is 100% kosteloos voor studenten en niet-commercieel gebruik. Voor zakelijke gebruikers wordt een tarief van €1 per dag gerekend.

De extra opties die je toe kunt voegen aan je enquête, waaronder bijvoorbeeld het verwijderen van reclame, zijn tegen betaling beschikbaar. Hierbij werkt ThesisTools Pro met Pay-What-You-Want (PWYW). Dit houdt in dat jij bepaalt hoeveel een extra toevoeging jou waard is. Zo kun je zelf bepalen óf je iets wilt betalen en zo ja, hoeveel. Ben je tevreden over de dienstverlening en wil je de online dienst steunen? Ook dan kun je een bedrag naar keuze overmaken aan ThesisTools Pro.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Heb je een enquête gepubliceerd die je graag offline zou willen halen? Dan is het niet nodig om je account te verwijderen. Je kunt namelijk ook gewoon je enquête op offline zetten. Hierbij heb je eventueel de keuze om een bericht toe te voegen die bezoekers van de URL te zien krijgen.

Wil je niet alleen je onderzoek offline halen maar ook je account verwijderen? Dat is mogelijk. Dit kun je simpel zelf regelen via de website. Hiervoor dien je je eerst aan te melden op jouw account. Vervolgens ga je naar ‘Mijn Account’, waar je naast jouw persoonlijke gegevens ook de mogelijkheid vindt om jouw account te verwijderen. Nadat je hebt bevestigd dat je jouw account wilt verwijderen, wordt deze direct verwijderd.

terug naar menu ↑

Advies

Voor wie graag een eenvoudige enquête wil maken zonder beperkingen qua het aantal vragen per enquête en het aantal respondenten dat jouw vragen kan beantwoorden, is ThesisTools Pro een goede optie. Anders dan bij de meeste online enquête tools krijg je bij ThesisTools Pro namelijk niet te maken met dat soort limieten. Dit maakt deze tool redelijk uniek. Daartegenover staat wel dat de tool een aantal andere beperkingen kent. Zo kun je bijvoorbeeld geen gebruikmaken van vaste sjablonen waarbij jouw enquête er gelijk mooi uitziet en voorzien is van voorbeeldvragen. In plaats daarvan dien je in dit geval elke vraag afzonderlijk toe te voegen en heb je geen opties om jouw enquête naar wens op te maken of te personaliseren. Wil je dat wél? Dan kun je beter kiezen voor een andere tool uit de lijst met de beste 8 enquête tools.

Heb je ervaring met ThesisTools Pro?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Stijn

  Voor een gratis tool veel goede opties. De layout is inderdaad erg standaard maar goed, je kunt niet alles hebben. Wat wel opviel is dat de mobiele versie niet zo goed werkt t.o.v. de desktop versie. Ook was het niet duidelijk of het wel of niet was gelukt om de enquête te verspreiden, dit zou als het goed is wel mogelijk moeten zijn!

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring ThesisTools Pro

  3.0 uit 5
  0
  0
  1
  0
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl