• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen

Awin

Awin

Wil je graag een passief inkomen opbouwen en lijkt het je wel wat om dat te doen door middel van affiliate marketing? Dan heb je uiteraard een goed en betrouwbaar affiliate netwerk nodig. Wil je weten of Awin een goed affiliate marketing platform is en wat de voor- en nadelen van dit netwerk zijn? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
  • Betrouwbaar Nederlands affiliate netwerk
  • Groot aanbod
  • Ook affiliate marketing zonder website
  • Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard

Nadelen:
  • Commissies zijn niet altijd naar waarde van aanbieding
  • Betalingen kunnen soms lang duren

terug naar menu ↑

Over Awin

Awin is een Nederlands affiliate marketing platform. Het platform zorgt ervoor dat adverteerders en affiliates met elkaar verbonden worden. Zo kunnen affiliates advertenties vinden die bij hun website passen en adverteerders reclame maken die ze iets oplevert.

Awin heeft eenentwintig jaar ervaring in affiliate marketing. Het bedrijf stimuleert duurzame groei van bedrijven en is onderdeel van Axel Springer en United Internet Groups. Het wereldwijde affiliate netwerk van Awin wordt vanuit 17 kantoren wereldwijd gedreven. Er werken meer dan 1.200 mensen en ze werken samen met maar liefst 21.200 adverteerders. 

terug naar menu ↑

Hoe werkt Awin?

Awin is, zoals ook andere affiliate netwerken, een plek waar adverteerders en publishers elkaar kunnen vinden. Hierdoor kunnen bedrijven reclame maken die de groei van hun bedrijf stimuleert, en kunnen publishers geld verdienen door middel van affiliate marketing.

Om deel te kunnen nemen aan het affiliate programma van Awin, dien je je eerst aan te melden als publisher. Het aanmelden kun je gemakkelijk zelf via de website doen. Hiervoor vul je diverse gegevens in, waaronder persoonlijke gegevens en gegevens over de media (website, social media) die je wilt gaan inzetten voor affiliate marketing. Ook mensen zonder eigen website kunnen zich aanmelden voor affiliate marketing via bijvoorbeeld Pinterest, YouTube, Facebook, Twitter en Instagram. Tijdens het aanmeldproces dien je ook gelijk te verifiëren dat de media die je wilt gaan gebruiken daadwerkelijk van jou is.

Om je aan te kunnen melden op het platform, vraagt Awin je om €1 borg over te maken. Hiermee kan het platform jouw bankrekening verifiëren en proberen ze illegale activiteiten tegen te gaan. De borg wordt teruggestort bij je eerste betalingstermijn.

Zodra jouw aanmelding is goedgekeurd, kun je je aanmelden voor individuele programma’s van adverteerders. Zo kun je commissie gaan verdienen. Door middel van de Publishergids die Awin aanbiedt, kom je alles te weten over hoe het platform werkt en kun je dus gelijk een goede start maken.

De commissie die je hebt verdiend, wordt op de 1e en de 15e van de maand uitgekeerd. Als je hebt aangegeven dat je een keer per maand uitbetaald wilt worden, dan gebeurt dit op de 15e van de maand. 

Om je uitbetalingen probleemloos te kunnen ontvangen, is het belangrijk dat je alle betalingsgegevens in je account hebt toegevoegd. Uitbetalingen kunnen worden gedaan in verschillende valuta’s, waaronder EUR, NOK, AUD en CHF.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je kunt verdienen met affiliate marketing via Awin, hangt van verschillende factoren af. Zo hangen verdiensten nauw samen met het aantal bezoekers op je website. Hoe meer bezoekers, hoe hoger je verdiensten. Daarom is het verstandig om tijd te investeren in een website (of social-media-account) voor meer bezoekers. Dit kun je doen door voor waardevolle content te zorgen en tijd te besteden aan de vindbaarheid van jouw website.

Als je net begint met affiliate marketing en je website nog moet groeien, verdien je nog niet zo heel veel. Daar komt verandering in op het moment dat de bekendheid van jouw website gaat groeien en je meer bezoekers krijgt. Hoeveel je kunt verdienen hangt ook af van het onderwerp van je website en de campagnes waar je aan deelneemt.

Als je het goed aanpakt is het mogelijk om enkele honderden tot duizenden euro’s per maand te verdienen door middel van affiliate marketing. Er zijn zelfs successen bekend van mensen die tienduizenden euro’s per maand verdienen.

terug naar menu ↑

Is Awin betrouwbaar?

Ja, Awin is een betrouwbaar affiliate netwerk met meer dan 20 jaar ervaring. Je kunt ervan uitgaan dat de commissie die je hebt verdiend daadwerkelijk wordt uitbetaald.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je vragen of loop je tegen bepaalde problemen aan? Dan kun je het antwoord op de meeste vragen op de FAQ-pagina op de website van Awin vinden. Daar lees je hoe het platform werkt, hoe uitbetalingen werken en hoe het zit met de promotionele tools. Kom je er na het doornemen van de veelgestelde vragen nog niet uit? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Dit kan onder andere via het contactformulier op de pagina voor publishers of via e-mail.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Wil je weten hoe het zit met de verzameling van jouw persoonlijke gegevens en met jouw privacy? In het privacybeleid op de website lees je daar alles over. Zo lees je onder andere wat er wel en niet met jouw gegevens gedaan wordt en hoe Awin de gegevens van publishers beschermt.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je niet langer gebruikmaken van het affiliate netwerk van Awin en je account op het platform verwijderen? Dan kun je gebruikmaken van het contactformulier op de pagina voor publishers. Daar kun je aangeven dat je je account wilt verwijderen. Wil je ook dat al jouw persoonlijke gegevens verwijderd worden door Awin? Dan kun je dit aangeven bij het verzoek om jouw account te verwijderen.

terug naar menu ↑

Conclusie

Wie geld wil verdienen door middel van affiliate marketing kan zich met een gerust hart aanmelden bij Awin. Dit affiliate platform is betrouwbaar en brengt je in contact met meer dan 21.200 adverteerders. Zo zijn er altijd wel promoties te vinden die passen bij jouw website (of social media). Of Awin het beste affiliate netwerk is, is afhankelijk van jouw website en wensen. Om te bepalen welk netwerk het beste bij je past, kun je je ook bij andere affiliate netwerken aanmelden. Zo kun je ontdekken welk netwerk het beste voor jou werkt en heb je toegang tot meer adverteerders.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat doet Awin?
Awin is een affiliate marketing platform waarop adverteerders en publishers met elkaar in contact worden gebracht. Zo kun je als eigenaar van een website (of social-media-account) geld verdienen door middel van affiliate marketing.

Welke affiliate netwerken zijn er?
De beste en meest bekende affiliate netwerken in Nederland zijn onder andere Daisycon, TradeTracker en Awin.

Is Awin betrouwbaar?
Awin is een betrouwbaar Nederlands affiliate netwerk met meer dan 20 jaar ervaring. Als publisher kun je ervan uitgaan dat de commissie die je via het platform hebt verdiend netjes zal worden uitbetaald.

Heb je ervaring met Awin?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl