• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 158 artikelen

Google AdSense

Google AdSense

Ben je op zoek naar een manier om geld te verdienen met jouw website? Of ben je je aan het verdiepen in het genereren van een passief inkomen? Dan is de kans groot dat je hebt gelezen dat je dit door middel van Google AdSense kunt doen. Wil je weten of Google AdSense betrouwbaar is, hoe het werkt en hoeveel je ermee kunt verdienen? In deze review vertellen we je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
  • Geld verdienen met je website
  • Ook geschikt voor websites met minder bezoekers
  • Makkelijk te gebruiken
  • Werkt goed samen met andere producten van Google (waaronder Analytics)

Nadelen:
  • Relatief lage verdiensten
  • Enkel en alleen advertenties, geen andere tools

terug naar menu ↑

Over Google AdSense

Google AdSense is het advertentienetwerk van Google. Het netwerk werd in 2003 gelanceerd en biedt eigenaren van websites de mogelijkheid om geld te verdienen met hun online content. Eigenaren van websites kunnen advertentieruimte op hun website beschikbaar stellen, waar adverteerders hun producten kunnen promoten.

Google AdSense is onderdeel van Google. Dit bedrijf kennen we voornamelijk van de immens populaire zoekmachine, maar het is ook het bedrijf achter bekende platformen en producten als YouTube, Chromecast en Gmail.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Google AdSense?

Google AdSense biedt eigenaren van websites de mogelijkheid om geld te verdienen met hun website. Dit doe je door je als website eigenaar in te schrijven bij het netwerk. Het aanmelden voor AdSense kun je gemakkelijk online via de website regelen.

Als je je hebt aangemeld, kun je duidelijk aangeven waar er op jouw website advertenties getoond mogen worden. Je stelt die ruimte beschikbaar door de advertentiecode in je website te plakken en vervolgens aan te geven waar de advertenties mogen komen.

Adverteerders kunnen vervolgens bieden op de ruimte op jouw website. De advertenties die het meest betalen, worden vervolgens op jouw website weergegeven. Die advertenties kunnen bijvoorbeeld banners zijn, maar ook video’s of display ads. Zodra een bezoeker van jouw website op een advertentie klikt, dan ontvang jij daar geld voor.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je kunt verdienen met Google AdSense is afhankelijk van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is wat voor soort website je hebt. Met andere woorden: de verdiensten zijn afhankelijk van in welke niche je website zich bevindt. Zo betaalt de ene niche beter dan de andere.

Daarnaast is hoeveel je verdient afhankelijk van de hoeveelheid unieke bezoekers die jouw website trekt. Om meer bezoekers naar je website te krijgen, zul je voor unieke en goede content moeten zorgen. Als je je richt op goede SEO content en zorgt dat je website aantrekkelijk is voor adverteerders, bijvoorbeeld door over bepaalde onderwerpen te schrijven, kun je meer verdienen met AdSense.

Dan is het natuurlijk ook nog belangrijk hoeveel van die bezoekers op de advertenties klikken. Dat is immers hoe jij geld kunt verdienen. Gemiddeld klikt 2 tot 5% van de bezoekers op een advertentie. Dit wordt ook wel de CTR (click-through rate) genoemd. 

Het is heel lastig om te voorspellen hoeveel je kunt verdienen met AdSense, omdat het van verschillende dingen afhangt. Online zijn wel voorbeelden te vinden van mensen die gebruikmaken van het netwerk en hun verdiensten delen. Zij geven aan ergens tussen de 3 en 5 euro per 1000 paginaweergaven te verdienen. 

Google biedt zelf de mogelijkheid om gebruik te maken van hun opbrengstcalculator. Daarmee krijg je een schatting van de potentiële verdiensten van jouw website. Hoewel het slechts een schatting is, krijg je zo toch een idee van hoeveel je kunt verdienen.

Google AdSense staat over het algemeen niet bekend om de hoge opbrengsten. Online zijn verschillende concurrenten te vinden waar de verdiensten hoger liggen.

terug naar menu ↑

Is Google AdSense betrouwbaar?

Ja, Google AdSense is absoluut betrouwbaar. Niet alleen is het bedrijf achter de dienst (Google) een gevestigde naam, maar je kunt er ook van uitgaan dat het geld dat je verdiend hebt netjes uitgekeerd zal worden. Google geeft je daarnaast alle informatie die je nodig hebt over de netwerkdienst, waardoor je precies weet hoe het werkt en wat je kunt verwachten.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Dan kun je het antwoord op de meeste vragen gemakkelijk op de website van Google AdSense vinden. Daar lees je onder andere alles over de basisprincipes van AdSense, hoe betalingen werken en hoe je eventuele problemen zou kunnen oplossen.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Of is er iets waar je niet uitkomt? Dan kun je contact opnemen met de Help-community, waar experts je verder kunnen helpen. Spreek je liever met iemand van Google zelf? Dan is het onder andere mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de klantenservice van Google.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Google is transparant over welke gegevens er van gebruikers worden verzameld en wat er met die gegevens gedaan wordt. Zo wordt jouw persoonlijke informatie bijvoorbeeld nooit verkocht en heb je via je account altijd controle over jouw gegevens.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je niet langer gebruikmaken van de mogelijkheden van Google AdSense? Dan kun je jouw AdSense-account sluiten. Als je dit doet, wordt de weergave van advertenties op jouw website binnen 24 uur gestaakt.

Na het sluiten van je account heb je geen toegang meer tot prestatierapporten. Deze kun je eventueel voor het sluiten van je account exporteren, zodat je die gegevens niet verliest. Als je je YouTube-kanaal hebt gekoppeld aan je AdSense-account, kun je geen inkomsten meer genereren via je gekoppelde YouTube-kanaal als je je account hebt gesloten.

Na het sluiten van je account heb je nog wel toegang tot de betalingsgegevens in jouw account.

terug naar menu ↑

Conclusie

Google AdSense is een toegankelijke en makkelijke manier om geld te verdienen met advertenties op jouw website. Door advertentieruimte op jouw website beschikbaar te stellen, kun je geld verdienen als jouw bezoekers op die advertenties klikken. Je bepaalt zelf waar advertenties weergegeven mogen worden op jouw website. Met Google AdSense is het mogelijk om een extra (passief) inkomen te verdienen, al zijn er wel partijen die beter betalen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen 

Wat kun je verdienen met AdSense?
Hoeveel je kunt verdienen met AdSense is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder jouw website, het aantal unieke bezoekers en de CTR. Gemiddeld liggen de opbrengsten tussen de 3 en 5 euro per 1000 paginaweergaven.

Is AdSense gratis?
Ja, Google AdSense is kosteloos. Sterker nog: Google betaalt jou voor het aantal klikken op advertenties die op jouw website worden weergegeven.

Wat doet Google AdSense?
Met Google AdSense kan er reclame van andere bedrijven op jouw website worden weergegeven. Welke reclame wordt getoond, is afhankelijk van de content en bezoekers op jouw website. Zodra iemand op een advertentie op jouw website klikt, ontvang jij daar geld voor.

Heb je ervaring met Google AdSense?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl