• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

MeMoPanel

MeMoPanel

Zou je graag geld willen verdienen met het invullen van online enquêtes? Dan is MeMoPanel niet de beste website om dit te doen. Sterker nog: het invullen van de enquêtes op die website levert je niets op, tenzij je de prijs wint die onder de invullers verloot wordt. Wie op zoek is naar een manier om extra geld te verdienen, kan dus beter op zoek gaan naar een andere website, bijvoorbeeld een van de websites in onze top 8 beste enquête sites. Wil je toch graag meer weten over MeMoPanel? Lees dan vooral even verder.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Win prijzen zoals cadeaubonnen.
 • Eén keer per maand wordt er een grote prijs verloot.

Minpunten:
 • Je verdient geen geld met het invullen van de enquêtes.
 • Vaak terugkerende vragen over je profielkenmerken.

terug naar menu ↑

Over MeMoPanel

MeMoPanel is volgens de website zelf het grootste panel van Nederland en meer dan 293.000 mensen hebben zich op de website aangemeld. MeMoPanel is opgericht door het Nederlandse Marktonderzoeksbureau MeMo2. Het bedrijf heeft diverse awards gewonnen, waaronder de award voor Marktonderzoeksbureau van het jaar, en werkt met diverse grote namen samen.

MeMoPanel is een panel dat door het bedrijf wordt ingezet om research te doen naar onder andere het succes van marketingcampagnes en reclames. De leden van dit panel kunnen aan de hand van diverse vragen laten blijken wat zij van dit soort zaken vinden, waardoor het bedrijf daar inzicht in krijgt. Die data kan de klanten van het bedrijf vervolgens helpen ontwikkelen en groeien. Omdat de meningen van de leden van het panel van belang zijn, belonen ze die leden door prijzen te verloten.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Als je graag onderdeel wilt zijn van dit panel en hen wilt helpen door de beschikbare onderzoeken in te vullen, dan kun je je aanmelden als lid. Dit doe je simpelweg door naar de website te gaan en daar onder andere je naam en e-mailadres in te vullen. Het aanmelden is gratis en vrijblijvend.

Zodra er onderzoeken beschikbaar zijn, word je hier per e-mail van op de hoogte gebracht. Er wordt van tevoren duidelijk aangegeven hoeveel tijd het onderzoek in beslag zal nemen. Je mag vervolgens helemaal zelf bepalen of je mee wilt doen aan het onderzoek en wanneer je dat zou willen doen.

Het invullen van de onderzoeken levert je loten op. Met deze loten ding je mee in de verschillende verlotingen die het panel doet. Zo maak je kans op diverse prijzen, waaronder cadeaubonnen van Bol.com. Naast deze prijzen wordt er ook een keer per maand een grote prijs verloot. Dit kan bijvoorbeeld zoiets zijn als een iPad.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Afgezien van de prijzen die je zou kunnen winnen door mee te doen aan de beschikbare onderzoeken, verdien je bij dit panel geen geld met het invullen van enquêtes. Met andere woorden: je verdient er in principe niets. Hierdoor is deze enquête site dus niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een manier om geld bij te verdienen. Wil je gewoon graag je mening geven en maakt het voor jou niet uit of je daar wel of geen beloning voor krijgt? Dan zou het inschrijven bij dit panel een optie kunnen zijn.

Wil je wél graag geld verdienen met het invullen van enquêtes? Dan kun je MeMoPanel beter links laten liggen en je inschrijven bij een of meer van de panels in onze top 8 beste enquête sites van Nederland en België. Deze panels geven je namelijk wel leuke vergoedingen voor je inzet. Schrijf je je bij al die panels in en doe je actief mee aan de beschikbare onderzoeken? Dan zou je er zelfs tot enkele tientallen euro’s per week mee kunnen verdienen.

terug naar menu ↑

Is MeMoPanel betrouwbaar?

In principe zou de website, gezien de brancheorganisaties waar ze lid van zijn, betrouwbaar moeten zijn. Daarnaast worden je persoonlijke gegevens door de website goed beschermd. Doordat er geen vergoedingen worden uitgekeerd, is het alleen lastig te checken of de website écht betrouwbaar is. Het is voor ons dan ook onmogelijk om te zeggen of de beloofde prijzen daadwerkelijk door leden worden ontvangen.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Waar de meeste onderzoekspanels een pagina op hun website hebben waar je het antwoord op veelgestelde vragen kunt vinden, ontbreekt die pagina bij MeMoPanel. Wel kun je op de homepage de contactgegevens van het panel vinden, die je kunt gebruiken als je een vraag hebt. Zo kun je onder andere een vraag stellen via e-mail, maar het is ook mogelijk om contact met de klantenservice op te nemen via Facebook Messenger.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Op de homepage valt direct te lezen dat de website jouw privacy serieus neemt en ervoor zorgt dat deze veilig is. Zo worden de gegevens die jij verstrekt, gebruikt om je uit te nodigen voor onderzoeken. De website zal deze gegevens nooit met derden delen. De antwoorden die je geeft tijdens het invullen van een onderzoek worden daarnaast geanonimiseerd, waardoor ze niet naar jou te herleiden zijn. Op de website van het panel kun je een uitgebreide privacyverklaring vinden, waarin je precies leest welke gegevens de website precies verzamelt en wat ze daarmee doen.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Je kunt je account op MeMoPanel verwijderen wanneer je dat wilt. Dit kun je via de website doen. Of via de uitschrijflink die je in elke onderzoeksuitnodiging die je van het panel hebt ontvangen terug kunt vinden.

terug naar menu ↑

Advies

Als je onze hele review hebt gelezen, dan is het waarschijnlijk al wel duidelijk dat we niet heel enthousiast zijn over dit panel. Daarom luidt ons advies ook om je niet bij MeMoPanel aan te melden. Tenminste, niet als je graag beloond wilt worden voor je inzet. Schrijf je in plaats daarvan liever in bij een of meer van de panels in onze top 8 best betaalde enquête sites.

Heb je ervaring met MeMoPanel?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Jeannet

  zojuist weer een vragenlijst ingevuld, de zoveelste in al die jaren.Ik heb ook de opmerking geplaatst dat ze wel eens mogen vermelden wie dan die prijswinnaars zijn. Dat ik sterke twijfels heb of ze de voorgespiegelde beloning, de loting van prijzen, wel waar maken.Natuurlijk krijg ik er geen antwoord op. Dan zal ik ook mijn account verwijderen, want voor niets werken is niet echt erg, maar voorgelogen worden wel!

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door RTL

  Niet aan meedoen. Je ontvangt iritante vragen. En als je contact met ze zoekt krijg je nooit een reactie. Kortom, ze vullen hun eigen zakken zonder enige vorm van empatie.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Adriana

  Je krijgt niets voor het invullen, maar je loot mee bij de verloting eens per maand….of dat ook echt gebeurt ??? Dat is namelijk niet te controleren, nergens zie je ooit een naam. ik vind het met de dag dubieuzer!

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door Mirjam

  Ik ging toen ik deze site las even terug wat ik sinds oktober 2019 (toen werd ik lid) ontvangen heb, en dat is toch 3 prijzen! in januari, februari en mei 2020. Vind wel dat het inmiddels weer tijd is voor een 3e prijs 😉 Was inderdaad elke keer €10 van bol.com

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 5. Review geschreven door Rohan

  Memopanel is inderdaad niks. Ik ben al een half jaar lid en niemand wint daar. Als iemand wint dan laat dat maar eens zien. Ik geloof er niks van.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 6. Review geschreven door Roger

  Ik ben nu al 4 maanden lid van memopanel en ik heb ondertussen iets van 25 enquetes ingevuld maar nog niks gewonnen. STANS hieronder liegt heb ik het idee anders laat hem/haar eens aantonen dat de bol bonnen zijn gewonnen. Op de website staat dat ze 300.000 leden hebben en als ze 15 bonnen per enquete weggeven dat de kans onder de 1% komt maar STANS wint regelmatig bonnen haha. Wie gelooft dat?? Memopanel kun je beter links laten liggen want ze geven volgens mij nooit bonnen. Ik wil eerst bewijzen zien.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 7. Review geschreven door CORBEEK

  .BOL.com geeft ,snelle levering en een geweldige service!!

  Nuttig(2) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd
 8. Review geschreven door Stans

  Het is inderdaad steeds een loterij, maar toch heb ik regelmatig een bedrag ‘gewonnen’ en dan meteen dus 10 euro. Stukken prettiger dan I-say waar je vaak een aantal vragen invult en vervolgens niet in aanmerking komt, en dus niks krijgt.

  Nuttig(0) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd

  8 ervaringen MeMoPanel

  2.4 uit 5
  1
  2
  0
  1
  4
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl