• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

OpinieLand

OpinieLand

OpinieLand is een bekende naam in de wereld van onderzoekspanels. Het onderzoekspanel is wereldwijd actief en behoort tot de beste panels van Nederland en België. Als lid van OpinieLand mag je je mening geven over de meest uiteenlopende onderwerpen voor diverse bekende bedrijven. Hiervoor ontvang je een leuke vergoeding, die je kunt inwisselen voor geld of waardebonnen van bekende (web)winkels. Ben je benieuwd wat je van dit onderzoekspanel kunt verwachten, hoeveel je er zou kunnen verdienen en hoe het panel precies werkt? In deze review vertellen we je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Veel enquêtes beschikbaar.
 • Uitnodiging voor nieuwe enquête via e-mail.
 • Punten inwisselbaar voor geld of waardebonnen.
 • Het bedrijf is wereldwijd actief.
 • Leuke vergoedingen.

Minpunten:
 • Geen.

terug naar menu ↑

Over OpinieLand

OpinieLand is een onderzoekspanel dat wereldwijd actief is in maar liefst 32 landen. Het panel is eigendom van het bedrijf Dynata, LLC (voorheen bekend als Survey Sampling International, LLC). Dit is een van de grootste bedrijven in de wereld van marktonderzoek.

OpinieLand werkt samen met diverse marktonderzoekbureaus om onderzoeken uit te voeren voor zowel grote merken als kleinere bedrijven. Daarnaast werken ze direct samen met fabrikanten en organisaties die diensten en producten leveren waar je waarschijnlijk dagelijks gebruik van maakt.

Naast dat OpinieLand haar leden beloont voor het geven van hun mening, doneren ze ook elke maand 10.000 dollar aan het Amerikaanse Rode Kruis. Zo help je met het invullen van de vragenlijsten ook nog eens mensen die getroffen zijn door een ramp.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

OpinieLand betaalt jou voor het geven van je mening. Dit doe je door deel te nemen aan de online onderzoeken die het panel uitzet. Om mee te kunnen doen, kun je je via de website aanmelden. Je ontvangt dan een e-mail met een link naar het inschrijfformulier, waarmee je je aanmelding kunt bevestigen. Het aanmelden is volledig gratis en vrijblijvend.

Om ervoor te zorgen dat je enquêtes ontvangt waar jij geschikt voor bent, doe je er goed aan om je profiel op de website zo volledig mogelijk in te vullen. Zo voorkom je dat je uitnodigingen ontvangt voor enquêtes waar je uiteindelijk niet de juiste doelgroep voor blijkt, waardoor je uit het onderzoek wordt gegooid.

Zodra er enquêtes beschikbaar zijn waar jij geschikt voor bent, dan ontvang je daarover een e-mail. Op die manier weet je zeker dat je geen onderzoeken misloopt. Je mag zelf bepalen of je wel of niet mee wil doen aan de onderzoeken die je per e-mail ontvangt.

Voor elke ingevulde enquête ontvang je punten. Hoeveel punten je krijgt, hangt af van de enquête en wordt altijd duidelijk van tevoren aangegeven. De verdiende punten kun je vervolgens inwisselen voor tegoed op je PayPal-rekening. Je kunt de punten ook spenderen aan waardebonnen van onder andere Zalando, Bol.com, iTunes en Douglas.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je kunt verdienen met het meedoen aan onderzoeken, hangt van een aantal dingen af. Zo ligt het eraan hoe interessant jouw profiel is voor de uitgezette onderzoeken en hoeveel enquêtes je invult. Als je actief meedoet aan de onderzoeken, zou het mogelijk moeten zijn om enkele tientallen euro’s per maand te verdienen.

Wil je graag meer dan een paar tientjes per maand verdienen? Dan raden we je aan om je ook bij een of meer van de andere panels uit onze top 8 van beste enquête sites in te schrijven. Door je bij meerdere panels in te schrijven, heb je ook toegang tot meer onderzoeken. Hierdoor kun je je verdiensten verhogen van enkele tientjes naar enkele honderden euro’s per maand.

terug naar menu ↑

Is OpinieLand betrouwbaar?

Ja, OpinieLand is zeker betrouwbaar. Het bedrijf heeft een duidelijk privacybeleid, waardoor je precies kunt zien wat er wel en niet met je gegevens gedaan wordt. Daarnaast kun je ervan uitgaan dat het bedrijf je daadwerkelijk de vergoedingen voor ingevulde enquêtes toekent. De verdiende punten worden zelfs direct na het afronden van het onderzoek aan je account toegevoegd. Ook qua uitbetalen is het bedrijf zeker betrouwbaar. Daarnaast is het panel lid van brancheorganisatie MOA.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Vragen kunnen supersnel beantwoord worden op de overzichtelijke pagina met veelgestelde vragen op OpinieLand.nl. Daar vind je onder andere het antwoord op vragen over vragenlijsten, privacy en het aanmaken van een PayPal-rekening om een betaling te kunnen ontvangen. Heb je een andere vraag? Dan kun je contact opnemen met de helpdesk door je vraag via het contactformulier te versturen. Zij zullen je vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

OpinieLand behoort tot de beste enquête sites. Hierdoor weet je zeker dat de website zorgvuldig omgaat met je persoonlijke gegevens en dat je privacy gewaarborgd wordt. Jouw gegevens worden niet aan derden verstrekt. Ze worden wel gebruikt om met je te communiceren, om je profiel aan te kunnen maken en om je beloningen toe te kennen. Op de website vind je een duidelijk privacybeleid, waarin je precies kunt lezen wat voor gegevens de website precies opslaat en wat ze daarmee doen.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Om je account op OpinieLand te verwijderen, dien je eerst in te loggen op de website. Vervolgens ga je naar ‘Mijn account’ en kun je kiezen voor ‘Afmelden’. Mocht je problemen ondervinden bij het verwijderen van je account, dan kun je contact opnemen met de helpdesk van het panel.

terug naar menu ↑

Advies

Dat OpinieLand goed scoort in onze top 8 beste enquête sites van Nederland, laat al wel blijken dat we vinden dat het aanmelden bij dit panel absoluut de moeite waard is. Er zijn veel onderzoeken beschikbaar die je in kunt vullen, waardoor je een leuk bedrag per maand bij zou kunnen verdienen. Daarnaast zijn je gegevens veilig en kun je ervan uitgaan dat de vergoedingen daadwerkelijk worden uitgekeerd. Een bijkomend voordeel is dat je met jouw deelname aan de onderzoeken ook nog eens een goed doel steunt.

Heb je ervaring met OpinieLand?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Anoniem

  Onzin, ben je 3x bijna een hakf uur bezig met invullen krijg je een afwijzing en geen punten, weggegooide tijd

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Danny

  Ik dacht eerst dat t leuk zou zijn…tot ik vrijwel elke keer werd afgewezen na t invullen van mijn leeftijd of inkomen.Tijd om t account te verwijderen.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Harry

  Verplicht aan te melden of je te kunnen afmelden van ongewenste mails

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door Noa

  ik vindt heel slecht ik dacht probeer het zag op tiktok Wilde me afmeld zodat het stopte heb ze gemaild dat me niet lukte dat ze me account maar moesten verwijderen en ophouden met mailen ik wordt knettergek gestrest en bang van ze hebben me Leven verpest

  Nuttig(1) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd

  4 ervaringen OpinieLand

  1.5 uit 5
  0
  0
  1
  0
  3
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl