• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

Review.nl

Review.nl

Wil je graag gratis producten testen en ben je benieuwd of het Review.nl Testpanel een goede plek is om dat te doen? Lees dan snel verder. In deze review lees je namelijk of Review.nl betrouwbaar is, wat de voor- en nadelen van dit panel zijn en hoe het testen van producten op dit platform precies werkt. Zo kun je bepalen of het de moeite waard is om je in te schrijven of dat je beter op zoek kunt gaan naar een ander platform om producten te testen.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Veel verschillende producten
 • Ook dure producten zoals camera’s, laptops en koelkasten
 • Gratis producten testen

Nadelen:
 • Geen vergoeding voor het testen
 • Je mag het geteste product niet houden

terug naar menu ↑

Over Review.nl

Review.nl is onderdeel van Kieskeurig.nl. Dit platform biedt mensen de mogelijkheid om zich aan te melden als producttester om producten voor diverse bedrijven uit te testen. Zo kun je onder andere wasmachines, tv’s, laptops en koelkasten testen.

Kieskeurig.nl is waarschijnlijk wel een website die je kent. Deze populaire vergelijkingswebsite is onderdeel van het bedrijf Reshift. Reshift Digital BV is naar eigen zeggen dé content-specialist van Nederland. Het bedrijf maakt, distribueert en meet unieke content, waarmee ze elke maand 8 miljoen mensen bereiken via hun toonaangevende merken, zoals: Kieskeurig.nl, BesteProduct.nl, het Power Unlimited magazine en onder andere de bladen Zoom en SHUTR.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Review.nl?

Review.nl biedt mensen de kans om nieuwe producten te testen. In ruil daarvoor dien je een review over het product te schrijven. Om producten te kunnen testen, zul je je eerst moeten aanmelden als lid van het testpanel. Dit kun je doen via de website door een gebruikersnaam te kiezen, je e-mailadres op te geven en een wachtwoord in te vullen.

Nadat je je aanmelding voltooid hebt, kun je een product uitkiezen dat jij graag zou willen testen. Anders dan bij veel andere testpanels, is de keuze uit testproducten bij Review.nl groot. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het testen van beveiligingscamera’s, sporthorloges, laptops en airfryers. Bij elk product staat duidelijk aangegeven tot wanneer je je voor dat product kunt aanmelden.

Voordat je je aanmeldt voor een product kun je eerst alles over het product lezen in de productomschrijving. Ook vind je onder het kopje ‘Testpanel informatie’ gelijk meer informatie over het gewenste profiel van mogelijke testers. Ben jij degene die ze zoeken? Dan kun je je aanmelden om dat product te testen.

Tijdens je aanmelding voor een testproduct zul je een korte vragenlijst moeten invullen. Dit is zodat het Review.nl Testpanel de beste kandidaten voor het testen van dat product kan selecteren. Om een waardevolle review te verkrijgen, moeten ze natuurlijk wel voor mensen kiezen die binnen de doelgroep passen. Pas jij perfect binnen de doelgroep en word jij uitgekozen? Dan krijg je een bevestigingsmail met daarin een link om jouw deelname te bevestigen. Dit dien je binnen 24 uur te doen om het product daadwerkelijk te ontvangen.

Zodra je het testproduct hebt ontvangen, mag je het gaan testen. Hierbij ga je onder andere kijken naar de voordelen en nadelen van het product en hoe jouw ervaring met het product is. Zodra de testperiode voorbij is, ga je eerlijke reviews over het geteste product schrijven. Die reviews post je op de websites die in de testpanel briefing staan. In die briefing staat ook waar je op moet letten bij het schrijven van de reviews.

Als je deelneemt aan het Review.nl Testpanel, dan is het belangrijk dat je altijd een zo eerlijk mogelijke review schrijft. Zolang je duidelijk onderbouwt waarom je wel of niet tevreden bent over het product maakt het niet uit of jouw review positief of negatief is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het schrijven van een negatieve review ervoor zal zorgen dat je in het vervolg niet meer geselecteerd zal worden om een product te mogen testen.

Na de testperiode dien je het testproduct weer te retourneren. Hoe je dit kunt doen, vind je onder het tabje ‘Afhandeling’.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Met het testen van producten via het Review.nl Testpanel verdien je geen geld. Je test de producten omdat je het leuk vindt om nieuwe producten te ontdekken en daar eerlijk je mening over te geven. Na het testen van het product dien je het weer te retourneren. Je mag het product dus niet houden.

terug naar menu ↑

Is Review.nl betrouwbaar?

Ja, het Review.nl Testpanel is zeker betrouwbaar. Niet alleen is het panel onderdeel van de bekende vergelijkingswebsite Kieskeurig.nl, maar de ervaringen die je online kunt vinden over het testen van producten voor dit panel zijn ook positief.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

De meeste vragen die je zou kunnen hebben over het testen van producten, de selectieprocedure en het schrijven van reviews kun je op de pagina met veelgestelde vragen vinden. Staat jouw vraag daar niet tussen of wil je graag meer informatie hebben over een bepaald onderwerp? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice van Review.nl is bereikbaar via e-mail en telefoon.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Wil je alles weten over jouw privacy als producttester en wat er met jouw persoonlijke gegevens wordt gedaan door het Review.nl Testpanel? Dan kun je daar alles over vinden in het Privacy- en Cookiebeleid op de website.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account op Review.nl verwijderen? Dan kun je hiervoor contact opnemen met de klantenservice. Door een e-mail te sturen naar het panel met het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld, kun je een verzoek indienen om jouw account op de website te verwijderen.

terug naar menu ↑

Conclusie

Wie graag producten als laptops, koelkasten en camera’s wil testen, kan dit doen door zich als producttester te registreren op Review.nl. Daar kun je je aanmelden op de producten die getest moeten worden door een korte vragenlijst in te vullen. Als je geselecteerd wordt, mag jij het product gaan testen, waarna je het weer retour stuurt. In ruil voor het gratis testen van het product, schrijf je eerlijke reviews over het betreffende product op de door het panel aangewezen websites.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe werkt review NL?
Review.nl is een testpanel dat producten uittest en beoordeelt. Als lid van het panel mag je nieuwe producten testen om daar vervolgens een review over te schrijven. Zo weten consumenten wat ze van een product kunnen verwachten en kun jij als tester nieuwe producten uitproberen.

Hoe kan ik gratis producten testen?
Om gratis producten te testen, kun je je aanmelden bij een testpanel. Bekende panels waar je producten kunt testen, zijn onder andere: Toluna, Review.nl, Reviewclub en Buzzer.

Wat is een testpanel?
Een testpanel bestaat uit verschillende mensen die bepaalde dingen testen en beoordelen. Dit kunnen producten zijn die getest moeten worden, maar bijvoorbeeld ook reclames, websites of nieuwe verpakkingen van producten.

Heb je ervaring met Review.nl?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Jelle

  Erg fijn en betrouwbaar! Super gevoel om mee te helpen mensen een keuze te laten maken terwijl je zelf ook nog kan overwegen om het product te kopen! Heb al veel reviews gemaakt, de ene beter dan de andere. Overal gewoon uitstekend. Wel lastig om geselecteerd te worden

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring Review.nl

  4.0 uit 5
  0
  1
  0
  0
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl