• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
Beste crypto om in te investeren in 2023 | Top 5 cryptomunten

Beste crypto om in te investeren in 2023 | Top 5 cryptomunten

Investeren in crypto is al jaren enorm populair. Wil jij ook gaan investeren in crypto en ben je benieuwd in welke crypto investeren een slimme zet is? In dit artikel vertellen we je alles over de beste crypto van dit moment, welke crypto veel waard wordt en welke coin zal gaan stijgen in 2023.

Investeren in crypto

Als je gaat beleggen in crypto, dan beleg je in een van de vele verschillende cryptomunten die op dit moment beschikbaar zijn op de markt. Niet elke cryptomunt is echter hetzelfde, waardoor het soms lastig is om te bepalen in welke coin je zou moeten investeren. Enkele bekende cryptomunten zijn:

 • Bitcoin
 • Ethereum
terug naar menu ↑

In welke crypto investeren?

Doordat er zo’n enorm aanbod aan cryptomunten is, kan het behoorlijk lastig zijn om te bepalen in welke je nu het beste kunt investeren. Bij het kiezen van een cryptomunt om in te investeren, is het in ieder geval niet slim om blind op de woorden of ervaringen van anderen af te gaan. Op die manier weet je namelijk helemaal niet wat je kunt verwachten. 

Doe daarom altijd voldoende research naar de munt waar je interesse in hebt. Zo weet je wie er achter de munt zitten en krijg je een beeld van hoe de munt zal ontwikkelen en wat je kunt verwachten, waardoor je bijvoorbeeld minder zult schrikken van dalende prijzen.

terug naar menu ↑

De beste cryptomunten van 2023

Wil je weten wat nu eigenlijk de beste cryptomunten van 2023 zijn, zodat je kunt bepalen of je in een van die munten zou willen investeren? Hieronder bespreken we de 5 beste cryptomunten van dit moment. 

Let op: Deze lijst dient slechts ter informatie en is geen aanmoediging om de benoemde munten te kopen. Wij zijn dan ook op geen enkele manier verantwoordelijk voor eventuele verliezen. Lees je altijd goed in voordat je een munt koopt, zodat je weet wat de risico’s zijn en of de munt de juiste keuze voor jou is.

terug naar menu ↑

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin is al jaren de meest populaire cryptomunt ter wereld. De afgelopen 6 jaar is Bitcoin gemiddeld 300% in waarde gestegen. De verwachting is dat de waarde van de munt de komende jaren ook zal blijven stijgen. Bitcoin wordt daarnaast al op verschillende plekken als geldig betaalmiddel geaccepteerd.

terug naar menu ↑

2. Ethereum (ETH)

Ethereum is na Bitcoin de populairste cryptomunt op de markt. Ethereum loopt op sommige vlakken zelfs voor op Bitcoin. Zo zijn de transfers bijvoorbeeld sneller en kan Ethereum meer transacties aan. Daarnaast ondersteunt Ethereum ‘smart contract’ technologie. Ethereum zal naar verwachting ook de komende jaren zeer populair blijven.

terug naar menu ↑

3. Binance Coin (BNB)

De Binance Coin is de cryptomunt van het handelsplatform Binance. Deze munt is qua werking niet te vergelijken met de andere munten in dit lijstje. De Binance Coin kun je namelijk gebruiken op het Binance platform om met korting te kopen en verkopen. Omdat het aantal beschikbare munten de komende jaren naar verwachting zal verminderen, zal de waarde waarschijnlijk flink gaan stijgen.

terug naar menu ↑

4. Cardano

Cardano is opgericht door een van de oprichters achter Ethereum, waardoor deze cryptomunten op elkaar lijken. Cardano onderscheidt zich van andere munten doordat de blockchain de enige is waarbij wetenschappelijk onderzoek gedaan is om te bepalen waar de problemen in de praktijk liggen. Deze munt is nog in ontwikkeling, waardoor het absoluut een interessante investering kan zijn.

terug naar menu ↑

5. Solana

Solana wordt gezien als een concurrent van Ethereum en dat komt vooral doordat de kosten op de blockchain bij Solana veel lager zijn. Daarnaast focust Solana zich op de toekomst, waarbij alledaagse producten met crypto gekocht kunnen worden. Het afgelopen jaar is Solana ontzettend gegroeid en naar verwachting zal deze munt voorlopig ook nog niet uitgegroeid zijn.

terug naar menu ↑

Welke Coin gaat stijgen in 2023?

Als we gaan kijken naar welke crypto er naar verwachting zullen stijgen in 2023, dan is dat altijd, ondanks goede analyses, een gok. Niemand weet namelijk zeker wat er met een munt zal gebeuren. Van de cryptomunten die we hierboven hebben besproken, wordt in ieder geval verwacht dat ze ook in 2023 zullen stijgen. Andere munten die dit jaar waarschijnlijk in waarde zullen stijgen, zijn:

 • Chainlink
 • Polkadot
 • Polygon
 • Decentraland
terug naar menu ↑

Welke Crypto wordt veel waard?

Ben je benieuwd welke goede cryptomunten naar verwachting veel waard zullen worden? Dan zijn dit crypto om zeker in de gaten te houden:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Binance Coin
 • Cardano
 • Solana

Daarnaast hebben ook de volgende cryptomunten een hoop potentie:

 • Polkadot
 • Ripple
 • Polygon
 • Stellar
 • Dash
 • Monero
terug naar menu ↑

Bij welke broker kun je de beste crypto kopen?

Er zijn veel verschillende brokers waar je crypto kunt kopen. Welke van deze brokers het beste is, hangt onder andere af van hoeveel je van handelen in crypto weet, hoeveel ervaring je hebt en welke munt je graag zou willen kopen. Vergelijk daarbij ook altijd de kosten van brokers. De beste cryptobrokers van dit moment zijn:

Kies vooral voor een broker die bij je past. Sommige brokers bieden een gratis proefaccount aan, waarmee je het platform kunt ontdekken en met virtueel geld kunt oefenen met beleggen. Dit is zeker aan te raden voor beginnende beleggers.

terug naar menu ↑

Welke Crypto kun je het beste kopen?

Op het moment dat je wilt investeren in crypto, dan wil je dat natuurlijk wel doen in munten die betrouwbaar zijn en die naar verwachting in waarde zullen stijgen. Munten die aan deze voorwaarden voldoen, zijn onder andere Bitcoin, Ethereum en Cardano. Daarnaast wordt ook van Solana, de Binance Coin en Polkadot verwacht dat ze in waarde zullen toenemen.

Welke crypto je het beste kunt kopen, achterhaal je door de tijd te nemen om research te doen. Zo kun je je inlezen in wat je van bepaalde munten kunt verwachten, hoe hun geschiedenis eruitziet en met welke plannen ze bezig zijn. Op die manier kun je bepalen of het voor jou wel of niet interessant is om voor die munt te kiezen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat is de meest veelbelovende crypto?

De meest veelbelovende crypto is op dit moment Ethereum. Deze munt blijft ontwikkelen, waarbij ook gefocust wordt op betere oplossingen voor het milieu. Deze munt zal naar verwachting de komende jaren in waarde blijven stijgen.

Welke crypto gaat je rijk maken?

Er bestaat geen formule waarmee je gegarandeerd rijk zult worden. Wel zijn er bepaalde crypto die naar verwachting in waarde zullen stijgen, waardoor je er geld aan kunt verdienen. Een aantal munten die de moeite waard kunnen zijn, zijn Bitcoin, Ethereum en Cardano.

Welke crypto is het beste om in te investeren?

De beste crypto om in te investeren zijn crypto die een bewezen groei hebben doorgemaakt en nog niet klaar zijn met ontwikkelen en groeien, waardoor de waarde van de munt waarschijnlijk zal stijgen. Munten die aantrekkelijk kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Cardano.

1 Reactie
 1. Love Hate Inu is de meest belovende cripto munt voor 2023 !!

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl