• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
Welke aandelen nu kopen (2023) – Tips voor beleggen in aandelen

Welke aandelen nu kopen (2023) – Tips voor beleggen in aandelen

Heb je spaargeld en wil je dat graag beleggen om er zo rendement over te behalen? Dan zou je jouw spaargeld kunnen investeren in aandelen. Maar welke aandelen kun je nu eigenlijk het beste kopen? In dit artikel bespreken we niet alleen de beste aandelen om nu te kopen, maar geven we je ook tips voor beleggen in aandelen.

Wat zijn aandelen?

Een aandeel is een bewijs dat je een deel van het vermogen van een bedrijf in handen hebt. Hierdoor heb je bepaalde rechten en deel je mee in de winst van de onderneming. Bedrijven geven aandelen uit als ze geld nodig hebben voor bijvoorbeeld een investering. Als jij zo’n aandeel koopt, dan stel je een bepaald bedrag ter beschikking aan het bedrijf. De waarde van een aandeel kan stijgen of dalen, afhankelijk van hoe het bedrijf presteert.

terug naar menu ↑

Aandelen kopen tips

Als je voor het eerst aandelen wilt gaan kopen, is het goed om een aantal dingen te weten. In welke aandelen ga je bijvoorbeeld investeren? En waar koop je die aandelen? Hieronder daarom een aantal tips:

1. Doe de kennis op die je nodig hebt

Wanneer je wilt gaan beleggen in aandelen is het belangrijk dat je weet hoe aandelen werken, welke risico’s beleggen met zich meebrengt en welke aandelen passen bij de manier waarop jij wilt beleggen. Online kun je hierover een hoop informatie vinden. Daarnaast bieden veel brokers webinars en trainingen om zo goed mogelijk te leren beleggen. Een van de beste tips die we je kunnen geven is: Maak een demo-account aan bij een goede broker. Zo kun je zonder risico oefenen en bekijken of beleggen in aandelen iets voor jou is.

2. Kies een aandeel

Voordat je een aandeel koopt, is het belangrijk dat je onderzoek doet naar welke aandelen gunstig zijn om in te investeren. Hierop is niet altijd een eenduidig antwoord mogelijk, omdat het afhangt van wat jouw doel is en wat voor aandelen je wilt kopen. Neem de tijd om dit uit te zoeken, zodat je weet waar je aan begint. De regel is: Investeer nooit in iets wat je niet begrijpt.

3. Kies een geschikte broker

Om aandelen te kunnen kopen heb je een broker of bank nodig. Bepaal daarom welke broker het beste bij je past. Welke broker spreekt jou het meest aan, biedt wat je zoekt, heeft gunstige prijzen en biedt een gebruiksvriendelijk platform? Inspiratie nodig? Bekijk dan vooral ook ons artikel over de beste Nederlandse brokers van dit moment.

4. Koop je aandeel

Zodra je weet wat voor aandelen je wilt kopen en waar je dat wilt doen, kun je daadwerkelijk overgaan tot de aankoop.

terug naar menu ↑

Welke aandelen kopen op dit moment?

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je op zoek bent naar de beste aandelen om nu te kopen, hebben we een lijstje samengesteld met aandelen die het naar verwachting goed gaan doen. Dit lijstje is puur informatief en dient niet als aanmoediging om de genoemde aandelen daadwerkelijk te kopen. Wij zijn dan ook op geen enkele manier verantwoordelijk voor eventueel verlies. Doe altijd zelf research naar aandelen, zodat je weet wat je koopt.

De beste aandelen om nu te kopen zijn in willekeurige volgorde:

1. ASML Holdings (ASML)

ASML is een aandeel van het Nederlandse bedrijf ASML Holdings, dat wereldwijd de meest geavanceerde chips maakt. Omdat tegenwoordig haast overal chips in zitten, is dit bedrijf onmisbaar. Dit is te zien in de groei van de laatste tijd en in de te verwachte groei die het bedrijf nog zal doormaken.

2. LVMH aandelen (MC)

LVMH staat voor Louis Vuitton Moët Hennessy. Dit is het grootste luxegoederenbedrijf ter wereld. De sector van luxegoederen heeft het vorig jaar ontzettend goed gedaan en de verwachting is dat dit in 2023 niet zal veranderen. Dit aandeel is er daarom zeker een om in de gaten te houden

3. AEX Shell (SHEL)

Shell is een bedrijf dat ruwe olie, aardgas en aardgasvloeistoffen exploreert en wint. Shell heeft het vorig jaar ontzettend goed gedaan en de verwachting is dat dit niet anders zal zijn in 2023. Mensen zullen namelijk hun huizen willen blijven verwarmen en willen blijven autorijden. Shell is daarnaast bezig met de energietransitie en zal zich steeds meer gaan richten op een toekomst zonder fossiele brandstof.

4. Unilever PLC

Unilever PLC is een onderneming die zich onder andere richt op beauty, persoonlijke verzorging en voeding. Zo bieden ze onder andere huid- en haarverzorgingsproducten en thee, sauzen en soepen aan. Doordat Unilever wijzigingen in het portfolio aan producten heeft aangebracht, is er meer groei mogelijk, waardoor dit aandeel zeker interessant kan zijn. 

5. Adyen N.V.

Adyen N.V. is het bedrijf achter een bekend betaalplatform dat in een groot deel van de wereld gebruik wordt. Doordat winkeliers en eigenaren van webshops over elke transactie een kleine vergoeding aan Adyen moeten betalen, ontvangt het bedrijf een constante stroom aan geld. De verwachting is dat online shoppen steeds populairder zal worden, waardoor het bedrijf zal blijven groeien.

terug naar menu ↑

Welke aandelen gaan stijgen in 2023?

Naar verwachting zullen de aandelen van Shell, DSM, ASML en Prosus behoorlijk gaan stijgen dit jaar. Ook van de aandelen van ING, Unilever en Adyen wordt verwacht dat ze zullen stijgen.

terug naar menu ↑

Welke aandelen stijgen het snelst?

De verwachting is dat de aandelen van ING het snelst zullen stijgen. Ook de aandelen van Unilever en Ford Motor Company zijn goede kanshebbers.

terug naar menu ↑

Waar moet je nu in beleggen 2023?

Waar je het beste in kunt beleggen, hangt voor een groot deel van jouw wensen en doelen af. Toch worden obligaties in 2023 als een van de aantrekkelijkste manieren om te beleggen gezien. Ook Europese en Amerikaanse aandelen worden gezien als een goede belegging in 2023.

terug naar menu ↑

Waar kun je het beste in beleggen?

Waar jij het liefst geld in wilt investeren, hangt af van je persoonlijke wensen. Om je een idee te geven van waar je het beste in zou kunnen beleggen, hebben we hieronder een aantal interessante opties verzameld:

 • Aandelen
 • ETF’s
 • Obligaties
 • Vastgoedfondsen
 • Crypto
terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Welke aandelen stijgen het hardst?

De aandelen van ING zijn de snelst stijgende aandelen uit Nederland. Dit maakt ING een van de meest populaire Nederlandse bedrijven om in te investeren.

Welke aandelen zijn nu goedkoop?

Goedkope aandelen in 2023 zijn onder andere die van CTP, Aegon, Deceuninck, PostNL en Exmar. Koop niet alleen aandelen omdat ze goedkoop zijn, maar bekijk altijd kritisch of die aandelen potentie hebben om te groeien.

Is beleggen op dit moment verstandig?

Als je gaat beleggen is het belangrijk dat je weet wat je doet en dat je het verstandig aanpakt. Door de juiste kennis op te doen en ervoor te zorgen dat je weet waar je in investeert, kan dit zeker een goed moment zijn om te beleggen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl