• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen
Geld verdienen met schrijven – Zo doe je dat!

Geld verdienen met schrijven – Zo doe je dat!

Ben jij goed met woorden en vind je het leuk om teksten te schrijven? Dan is het mogelijk om daar je geld mee te verdienen. Wil je weten op welke manieren je geld kunt verdienen met schrijven, waar je dat kunt doen en wat je daarvoor nodig hebt? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Teksten schrijven voor geld

Als je graag geld zou willen verdienen met schrijven, dan heb je verschillende opties om dat te kunnen doen. Zo kun je online aan de slag gaan als tekstschrijver of copywriter, maar ook offline kun je geld verdienen met schrijven. Hieronder bespreken we meerdere manieren waarop je geld kunt verdienen met schrijven.

terug naar menu ↑

Online teksten schrijven voor geld

Dagelijks verschijnen er duizenden artikelen op het internet. Daarnaast worden er nieuwe websites gebouwd die voorzien moeten worden van tekst en moeten er productomschrijvingen bij nieuwe producten in webshops worden geschreven. Dan heb je natuurlijk ook nog vacatureteksten die geschreven moeten worden en social media posts die geplaatst worden door bedrijven waar een goede tekst bij moet komen. Als je geld wilt verdienen met online schrijven, kun je onder andere:

 • In opdracht teksten schrijven, bijvoorbeeld als freelancer
 • Als schrijver in loondienst gaan werken
 • Een blog beginnen en geld verdienen met affiliate marketing
 • Geld verdienen met artikelen schrijven als ghostblogger
 • Schrijven voor platformen
terug naar menu ↑

Offline teksten schrijven voor geld

Naast dat je tegenwoordig een hoop mogelijkheden hebt als het gaat om geld verdienen met online teksten schrijven, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om geld te verdienen met teksten schrijven voor offline media. Zo kun je bijvoorbeeld artikelen schrijven voor in een tijdschrift, teksten schrijven voor brochures of als copywriter meedenken over offline reclame. Als je geld wilt verdienen met offline schrijven, kun je bijvoorbeeld:

 • Boeken schrijven
 • Voor een krant of tijdschrift werken
 • Met copywriting geld verdienen door voor een bedrijf te gaan werken
terug naar menu ↑

Hoe word je een tekstschrijver?

Om een tekstschrijver te worden, hoef je niet per se een opleiding te volgen. Wat wel belangrijk is, is dat je goed bent in taal en dat je foutloze teksten kunt schrijven. Als je nog niet eerder als tekstschrijver hebt gewerkt, kan het slim zijn om eerst een cursus tekstschrijven te volgen. Zo is het bijvoorbeeld handig om kennis te hebben over SEO (Search Engine Optimization). Ook zijn er online cursussen voor copywriters te vinden, waarmee je alle kneepjes van het vak kunt leren.

Als je weet hoe je goede SEO-teksten schrijft of wat je in huis moet hebben als copywriter, dan kun je geld gaan verdienen met jouw skills.

terug naar menu ↑

Hoe verdien je geld met schrijven?

Geld verdienen met schrijven doe je tegenwoordig het makkelijkst online. Niet alleen omdat daar veel werk te vinden is, maar ook omdat het makkelijker is om toegang te krijgen tot dat werk. Het werken als freelancer is daarnaast een goede manier om aan opdrachten te komen. Wil je meer zekerheid? Dan zou je op zoek kunnen gaan naar een baan in loondienst als copywriter of tekstschrijver. Hieronder bespreken we een aantal platformen waarop je online geld zou kunnen verdienen als tekstschrijver.

Textbroker

Textbroker is een online platform waarop klanten opdrachten kunnen plaatsen voor tekstschrijvers en vertalers. De tekstschrijvers en vertalers kunnen die opdrachten vervolgens aannemen en er geld mee verdienen. Om aan de slag te kunnen gaan als tekstschrijver voor Textbroker dien je je aan te melden op de website. Hiervoor worden voorbeelden van jouw werk gevraagd, zodat Textbroker kan bepalen of je bij ze past en van welk niveau je teksten zijn. Als je toegelaten wordt tot het platform kun je geld gaan verdienen. Hoeveel geld je verdient is deels afhankelijk van je niveau.

Greatcontent

Een ander platform waarop je als tekstschrijver terechtkunt is Greatcontent. De werkwijze van dit platform is eigenlijk hetzelfde als Textbroker. Klanten plaatsen opdrachten en jij kunt die als tekstschrijver aannemen. Ook hier zul je eerst voorbeelden van je werk moeten insturen, voordat je eventueel voor het platform mag werken. Het classificatieniveau dat het platform je geeft, bepaalt voor een deel hoeveel je per geschreven tekst kunt verdienen.

Fiverr

Fiverr is een platform waarop allerlei opdrachten uit de creatieve sector geplaatst worden. Zo kun je er ook als schrijver aan de slag. Om aan werk te komen, kun je twee dingen doen: reageren op opdrachten en je eigen diensten aanbieden. Zo kun je zelf opdrachten vinden en kunnen klanten zien wat jij voor ze kunt doen.

Sitedeals

Sitedeals is een website waarop je (freelance) opdrachten kunt vinden en je eigen diensten kunt aanbieden. Je kunt het een beetje zien als een soort marktplaats voor professionals. Het gebruik van dit platform kan handig zijn als je opdrachten zoekt, al is er wel veel concurrentie.

Tip: Online zijn meer platformen te vinden. Check wel altijd even of die betrouwbaar zijn.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je met artikelen schrijven?

Het is lastig om te voorspellen hoeveel je kunt verdienen met het schrijven van teksten of artikelen. Het ligt er namelijk voor een groot deel aan op welke manier je dat doet. Als je in loondienst werkt, krijg je uiteraard een uurloon. Een tekstschrijver verdient dan gemiddeld €15,80 per uur. Tekstschrijvers die werken als zzp’er rekenen vaak een uurtarief van €55 tot €90 euro. Als je voor een platform als Textbroker gaat werken, krijg je per woord betaald. Hoeveel dit is, hangt af van je niveau.

terug naar menu ↑

Schrijven voor geld

Lijkt het je leuk om geld te verdienen met schrijven? Dan heb je een hoop opties. Zo kun je als copywriter aan de slag gaan voor bedrijven, je eigen blog beginnen, voor online tekstbureaus gaan werken of je inschrijven als freelancer om zelf klanten binnen te halen. Daarnaast zou je ook in loondienst als tekstschrijver kunnen werken of boeken kunnen schrijven. Houd er rekening mee dat (goed betaald) werk vinden als tekstschrijver niet makkelijk is. Er is veel concurrentie en bij bekende platformen verdien je vaak relatief weinig. Daarnaast kost het als freelancer tijd om een goede naam op te bouwen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe verdien je geld als tekstschrijver?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen als tekstschrijver. Zo kun je artikelen schrijven voor opdrachtgevers, in loondienst gaan werken of bijvoorbeeld een eigen blog beginnen. Ook is het mogelijk om geld te verdienen via bekende platformen als Textbroker en Greatcontent.

Hoeveel verdien je met teksten schrijven?

Hoeveel je verdient met het schrijven van teksten hangt af van de manier waarop je dat doet. Als zzp’er kun je gemiddeld €55 tot €90 per uur verdienen met het schrijven van teksten. In loondienst is dit gemiddeld €15,80 per uur. Als je voor een online tekstbureau gaat werken, word je vaak per woord betaald. Dan hangen de verdiensten dus deels af van hoe snel je werkt.

Kan je leven van schrijven?

Als je als tekstschrijver voor een bedrijf gaat werken of naam opbouwt als freelancer, dan is het heel goed mogelijk om daarvan te leven. Wil je boeken schrijven? Dan is het heel lastig om daarvan te kunnen leven. In Nederland zijn er ongeveer 100 schrijvers die rond kunnen komen van hun boeken. 

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl