• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 151 artikelen
Hoe kom ik aan gratis geld? – 11 tips

Hoe kom ik aan gratis geld? – 11 tips

Ben je op zoek naar manieren om aan gratis geld te komen? Dan zit je hier goed. In dit artikel gaan we namelijk in op een aantal goede manieren om gratis geld te verdienen. Welke manier daarvan het beste bij jou past, hangt helemaal af van wie je bent, wat je wilt en waar je naar op zoek bent. Meer weten? Lees dan snel verder.

Gratis geld

Gratis geld, het klinkt als iets wat onmogelijk is. Dat is het niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarop je met relatief weinig moeite geld kunt krijgen. In sommige gevallen is het zelfs zo dat je dat geld nu laat liggen. Dat is zonde. Daarom vind je hieronder 11 tips om aan gratis geld te komen.

terug naar menu ↑

1. Verkoop overbodige spullen

We beginnen even met een makkelijke: verkoop je overbodige spullen. Dat is namelijk geld wat je nu laat liggen. Letterlijk. Door die spullen op websites als Marktplaats, Facebook Marketplace en Vinted te zetten, kun je er geld mee verdienen. Zonde dus om die spullen en/of kleding te laten liggen.

terug naar menu ↑

2. Bekijk je uitgaven kritisch

Een andere makkelijke manier om per direct gratis geld te krijgen, is door eens kritisch naar je uitgaven te kijken. Zijn alle abonnementen die je hebt echt nodig? En de verzekeringen die je hebt? Kunnen die verzekeringen of abonnementen niet toevallig goedkoper? Door even de tijd te nemen en gebruik te maken van vergelijkingswebsites kun je maandelijks een hoop geld besparen. Dit geldt trouwens ook voor je boodschappen.

terug naar menu ↑

3. Speel spelletjes

Speel je graag spelletjes en lijkt het je wel wat om daar geld mee te verdienen? Dan is dat goed mogelijk! Je kunt bijvoorbeeld je gameplays streamen op bekende platformen, games testen voor geld of geld verdienen met het spelen van kaart- en sportspellen.

In de wereld van spellen valt veel geld te verdienen. Als je jouw gameplays streamt op platformen als YouTube of Twitch en daar naamsbekendheid mee opbouwt, dan kun je al snel meer dan €1.000 per maand verdienen met gamen. Ben je goed in kaartspellen of spellen als Bubble Shooter? Dan verdien je daar al snel €0.80 tot maar liefst €11 per gewonnen spel mee.
Meer weten over spelletjes spelen voor geld? Lees dan ons artikel over geld verdienen met spelletjes

terug naar menu ↑

4. Ga cashback shoppen

Wist je dat je geld terug kunt krijgen op aankopen die je online doet? Dit kan door middel van cashback shoppen. Door je aan te melden bij de beste cashback websites krijg je toegang tot korting bij duizenden webshops. Het fijne is dat je hier nauwelijks iets extra’s voor hoeft te doen. Je klikt simpelweg op de link voor korting op de cashback website, waarna je wordt doorgestuurd naar de webshop. Daar koop je wat je wilt kopen. Vervolgens wordt een aantal weken later de korting teruggestort. Simpel.

terug naar menu ↑

5. Meld je aan bij een spaarprogramma

Ben je op zoek naar extra inkomsten? Dan kun je je aanmelden bij de beste spaarprogramma’s van dit moment. Spaarprogramma’s geven je de mogelijkheid om supermakkelijk gratis geld te verdienen. Allereerst krijg je bij de meeste spaarprogramma’s direct een aanmeldbonus, waar je niets voor hoeft te doen. Vervolgens kun je geld gaan verdienen met het lezen van mails, het klikken op links en het bekijken van reclame. 

terug naar menu ↑

6. Doe mee aan (online) onderzoeken

Ook het meedoen aan (online) onderzoeken is een goede manier om aan gratis geld te komen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je aanmelden bij de beste enquête sites van dit moment. Daar krijg je vaak al een bonus voor je aanmelding. Vervolgens kun je waar en wanneer het jou uitkomt online onderzoeken invullen en daar geld mee verdienen.

Ook kun je meedoen aan medische onderzoeken. Door je aan te melden als proefpersoon voor bijvoorbeeld nieuwe medicatie kun je de wetenschap helpen en daar een leuk bedrag mee verdienen, zonder dat je daar veel voor hoeft te doen.

terug naar menu ↑

7. Test producten

Lijkt het je leuk om nieuwe producten uit te testen? Dan zijn er verschillende panels waar jij aan de slag kunt als producttester. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe smaken chips of thee testen, maar ook nieuwe apparaten en gadgets. In sommige gevallen mag je de geteste producten houden of krijg je geld voor het testen van het product.

terug naar menu ↑

8. Word mystery shopper

Geld verdienen met winkelen? Dat kan als je aan de slag gaat als mystery shopper. Door je aan te melden als mystery shopper kun je opdrachten aannemen die bij jou passen. Vervolgens voer je die opdracht uit en laat je de opdrachtgever weten hoe jouw ervaring in de winkel was. Zo kan het zijn dat je een aankoop in een bepaalde winkel moet doen of een vraag moet stellen aan een medewerker. Nadat jij jouw bevindingen hebt doorgespeeld, wordt het afgesproken bedrag uitbetaald.

terug naar menu ↑

9. Laat honden uit

Vind jij het heerlijk om elke dag een stuk te wandelen? Dan kun je daar je geld mee verdienen door voortaan iemands hond mee te nemen om die uit te laten. Zo kun jij geld verdienen met je wandeling en zijn de baasjes en de hond ook blij. Laat in je omgeving weten dat je beschikbaar bent of plaats een bericht op social media of in de lokale supermarkt, zodat mensen jou kunnen inschakelen.

terug naar menu ↑

10. Ga oppassen

Wil je geld verdienen met het kijken van series, films of het spelen van games? Denk er dan eens over na om te gaan oppassen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je het ook daadwerkelijk leuk vindt om op kinderen te passen, want dat is je hoofdtaak. Zodra die kinderen op bed liggen, kun jij onderuit op de bank serie of film gaan kijken, terwijl je betaald wordt. 

Er zijn trouwens ook veel mensen die een oppas zoeken voor een huisdier, bijvoorbeeld omdat ze op vakantie gaan. Soms mag je dan zelfs in iemands huis verblijven én krijg je een leuk bedrag om op hun huisdier te passen. Ideaal als je dol bent op dieren en graag extra geld wilt verdienen.

terug naar menu ↑

11. Start je eigen crowdfunding

Deze tip is voor mensen die geld nodig hebben voor een bepaalde grote uitgave. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je door een noodlottig ongeval in financiële problemen bent geraakt, geld nodig hebt voor een hulpmiddel of hulphond, of omdat je graag een (zakelijke) droom wilt waarmaken. In dat geval kun je (online) een inzamelingsactie starten om dat geld bij elkaar te krijgen.

terug naar menu ↑

Gratis geld

Het is vaak makkelijker dan je denkt om aan gratis geld te komen. Zo kun je overbodige spullen verkopen, je abonnementen en verzekeringen opzeggen of oversluiten, en op zoek gaan naar manieren om geld bij te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld geld terugkrijgen op je online aankopen, geld verdienen met (online) onderzoeken of bijverdienen door op kinderen of dieren te passen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je gratis geld online?

Gratis geld online krijgen kan door middel van cashback shoppen, spaarprogramma’s of het meedoen aan online onderzoeken. Ook affiliate marketing is een goede manier om online geld te verdienen en een passief inkomen op te bouwen.

Hoe kan ik vandaag nog aan geld komen?

Vandaag nog aan geld komen kan door overbodige spullen te verkopen, door te handelen of beleggen in aandelen of door online enquêtes in te vullen. Ook kun je (online) klusjes uitvoeren om snel geld te verdienen.

Hoe kom ik snel aan €1000?

Doe mee aan een medisch onderzoek, ga online enquêtes invullen en verkoop de spullen die je niet meer gebruikt. Heb je hulp nodig in de vorm van geld? Dan kun je eventueel aan crowdfunding denken.

3 Opmerkingen
  1. Heb geen geld meer

  2. Ja geweldig dit

    Laat een reactie achter

    enqueteplein.nl