• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
Meedoen aan onderzoeken voor geld

Meedoen aan onderzoeken voor geld

Geld verdienen door mee te doen aan betaalde onderzoeken is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om mee te doen aan medische onderzoeken. Hierdoor draag je bij aan het onderzoek naar onder andere medicatie, waarvoor je vervolgens een fijne vergoeding ontvangt. Vind je het niet zo’n prettige gedachte om als proefkonijn te fungeren? Dan zijn er gelukkig ook nog heel wat andere manieren om betaald mee te doen aan onderzoeken, zoals bijvoorbeeld het invullen van enquêtes of het testen van producten of diensten. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden die je hebt als je graag betaald wilt meedoen aan onderzoeken.

Betaald meedoen aan medisch onderzoek

Medische onderzoeken zijn een goede manier om bijvoorbeeld nieuwe medicijnen uit te testen, voordat deze op de markt komen. Om deel te nemen aan zo’n onderzoek, kun je je inschrijven bij verschillende onderzoeksteams, waaronder:

 • PRA
 • QPS
 • CHDR

Om deel te kunnen nemen aan een onderzoek zul je aan de gestelde voorwaarden voor dat onderzoek moeten voldoen. Zo kunnen je geslacht, leeftijd, leefwijze en gezondheid invloed hebben op de vraag of je wel of niet geschikt bent. Een medisch onderzoek vindt meestal plaats in een onderzoekscentrum. In veel gevallen is het nodig om hier een aantal dagen (of zelfs weken) te verblijven. Hierdoor kunnen de onderzoekers je dagelijks monitoren en diverse tests doen.

Voor het meedoen aan medische onderzoeken worden vaak flinke vergoedingen uitgekeerd. Hier staat wel tegenover dat je last kunt krijgen van bepaalde bijwerkingen en dat je vaak langere tijd van huis bent.

terug naar menu ↑

Online meedoen aan onderzoeken voor geld: enquêtes invullen

Zie je het niet zitten om mee te doen aan medische onderzoeken? En ben je op zoek naar een manier om vanuit je luie stoel wat extra geld te verdienen? Dan is het invullen van enquêtes een heel goede manier om dit te doen.

Door online enquêtes in te vullen, kun je gemakkelijk wat extra geld verdienen. Het fijne is dat je het kunt doen wanneer het jou uitkomt. Zo kun je je dagelijkse reis met het openbaar vervoer, of de reclame op tv, gebruiken om geld te verdienen. Het enige wat je nodig hebt, is een telefoon, tablet of laptop met internet én een paar minuten van je tijd.

Als je graag betaald enquêtes in wilt gaan vullen, dan zijn er verschillende enquête sites waarop je dat kunt doen. Op deze websites worden jouw antwoorden beloond met een vergoeding in geld of waardebonnen. Om een goede start te maken, kun je je gratis en vrijblijvend aanmelden bij de beste en meest betrouwbare enquête sites.

Tip: Wil je graag op de hoogte blijven van de beste onderzoekspanels van dit moment en ander interessant nieuws? Meld je dan aan op de nieuwsbrief van Enquêteplein.

terug naar menu ↑

Hoeveel geld kun je verdienen met online enquêtes invullen?

Het invullen van een betaalde enquête kan je tot wel 7 euro opleveren. Hoeveel je precies kunt verdienen met het invullen van betaalde enquêtes is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hangt het onder andere af van:

 • hoe interessant je profiel is (waar woon je, hoe oud ben je, hoe leef je?)
 • hoeveel enquêtes je invult
 • van hoeveel panels je lid bent
 • hoe hoog de vergoeding is voor de ingevulde enquêtes
 • Meld je aan bij verschillende onderzoekpanels

Door je in te schrijven bij verschillende panels, krijg je toegang tot meer onderzoeken, waardoor je dus ook meer geld kunt verdienen. Zo kun je met het invullen van enquêtes enkele tientallen euro’s per week bijverdienen. Het inschrijven is gratis en levert je in sommige gevallen zelfs een leuke bonus op. Hierbij is het slim dat je op elke enquête site waar je je inschrijft, zorgt voor een compleet ingevuld profiel.

terug naar menu ↑

Zorg voor een compleet ingevuld profiel

Het gebeurt vaak dat mensen beginnen met het invullen van een online onderzoek om daar vervolgens na een paar vragen uitgegooid te worden, omdat ze toch niet geschikt blijken. Dit is zonde voor je tijd en de moeite. Om dit te voorkomen, is het slim om je profiel op de enquête site zo compleet mogelijk in te vullen. Op die manier wordt je alleen uitgenodigd voor enquêtes die écht bij je passen en voorkom je dat je voor niets aan een enquête begint.

terug naar menu ↑

Betaald nieuwe producten testen

Naast dat je geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes, kun je ook meedoen aan onderzoeken voor nieuwe producten. Hierbij krijg je een product thuisgestuurd om dat te testen, zodat je er vervolgens je mening over kunt geven. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een nieuwe douchegel uit mag proberen, of een nieuw soort snack mag proeven. In sommige gevallen is het zelfs zo dat je een nieuw apparaat uit mag testen, voordat het in de winkel komt. Niet alleen is het leuk dat je op deze manier producten mag testen die voor het publiek nog niet beschikbaar zijn, maar je krijgt er ook nog eens een leuke vergoeding voor.

Onder andere bij de volgende onderzoekpanels kun je ook producten testen:

Het testen van nieuwe producten is een leuke manier om betaald mee te doen aan onderzoeken. Wil je het beste halen uit je verdiensten? Dan kun je het testen van producten het beste combineren met het meedoen aan andere onderzoeken.

terug naar menu ↑

Websites en reclames bekijken voor geld

Een andere manier om extra geld te verdienen, is door websites en reclames te bekijken om daar vervolgens je mening over te geven. Via de panels die je in het overzicht van de beste onderzoekspanels vindt, kun je namelijk ook worden gevraagd om bepaalde reclames of websites te beoordelen. Door de website of reclame eerst uitgebreid te bekijken en vervolgens het bijbehorende onderzoek in te vullen, kun je op een leuke manier wat extra geld verdienen.

Het betaald meedoen aan onderzoeken naar nieuwe websites en reclames kun je goed combineren met het meedoen aan andere onderzoeken. Door je bij verschillende onderzoekspanels aan te melden en mee te doen aan zoveel mogelijk verschillende onderzoeken, kun je maandelijks een leuk bedrag bijverdienen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl