• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 151 artikelen
Geld verdienen als respondent

Geld verdienen als respondent

Lijkt het je superleuk om je mening te geven over de meest uiteenlopende onderwerpen? Dan is (extra) geld verdienen als respondent echt iets voor jou. Als je aan de slag gaat als respondent, dan kan jouw mening bijdragen aan de verbetering of aanpassing van een product, dienst of marketingstrategie. Het leukste is dat je voor het geven van je mening ook nog eens een fijne vergoeding krijgt. Zo kun je op een flexibele en leuke manier wat geld bijverdienen. Wil je meer weten over het werken als respondent? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Werken als respondent

Respondenten zijn onmisbaar voor bedrijven. Het werken met respondenten is voor een bedrijf namelijk dé mogelijkheid om te zien hoe een product of dienst door klanten ontvangen wordt en waar mogelijke verbeterpunten zitten. Op die manier kan het bedrijf een product of dienst optimaliseren, waardoor ze er meer aan kunnen verdienen. Dat is dan ook direct de reden dat bedrijven bereid zijn om hun respondenten een leuke vergoeding te geven.

Als je als respondent wilt werken, dan kun je je aanmelden bij onderzoekbureaus die online marktonderzoeken uitvoeren. Door vervolgens een profiel aan te maken, waarin je onder andere aangeeft waar je woont, wat je doet en wat je interesses zijn, kunnen bedrijven jou uitkiezen om mee te doen aan hun onderzoek. Daarom is het slim om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen en om ervoor te zorgen dat de informatie die erin staat compleet en actueel is. Zo weet je zeker dat je onderzoeken zult ontvangen waarvoor jij de juiste respondent bent.

Het fijne aan werken als respondent is dat je dit kunt doen waar en wanneer jij dat wilt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is namelijk een apparaat met internet, zodat je toegang hebt tot het onderzoek. Je kunt het werk doen als je lekker in je joggingbroek op de bank hangt, maar bijvoorbeeld ook tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Een erg flexibele manier om geld te verdienen, dus. Zo is het werken als respondent een prima bijbaan.

terug naar menu ↑

Waar kun je geld verdienen als respondent?

Dé manier om geld te verdienen als respondent, is door je aan te melden bij online onderzoekpanels. Deze panels voeren onderzoeken uit voor bekende merken, maar ook voor kleinere bedrijven. Als respondent ga je onder andere vragenlijsten invullen en reclames of websites beoordelen. Daarnaast kan het zo zijn dat je nieuwe producten uit mag testen, voordat deze op de markt komen.

Wie serieus aan de slag wil gaan als respondent doet er goed aan om zich alleen aan te melden bij betrouwbare onderzoekspanels. Zo voorkom je dat je uiteindelijk niet betaald krijgt of dat de website jouw gegevens gebruikt voor andere doeleinden. Daarnaast is het verstandig om ook gelijk voor de panels te kiezen die het beste betalen, zodat je het maximale uit je werk kunt halen.

Daarom hebben we de best betaalde en meest betrouwbare panels van Nederland en België voor je op een rijtje gezet. Wil je zoveel mogelijk geld verdienen met betaald marktonderzoek? Dan doe je er goed aan om je bij meerdere panels aan te melden. Zo heb je toegang tot meer onderzoeken. En hoe meer onderzoeken je invult, hoe meer je kunt verdienen. Het aanmelden bij de panels in ons overzicht is gratis en vrijblijvend. Een aantal panels geeft je zelfs een beloning voor je aanmelding.

Tip: Schrijf je in op de nieuwsbrief van Enquêteplein om op de hoogte te blijven van al het nieuws omtrent nieuwe onderzoekpanels. Zo loop je nooit een interessant onderzoek mis.

terug naar menu ↑

Hoeveel levert het meedoen aan betaald marktonderzoek op?

Hoeveel je kunt verdienen door te werken als respondent is onder andere afhankelijk van hoeveel tijd je aan het werk besteedt. Als je graag zoveel mogelijk geld wilt verdienen met het doen van betaald marktonderzoek, dan doe je er goed aan om jezelf bij zoveel mogelijk van de panels in ons overzicht aan te melden. Door deel te nemen aan alle onderzoeken die voor jou beschikbaar zijn, en door er een gewoonte van te maken om dit wekelijks te doen, kan het werken als respondent je enkele honderden euro’s per maand opleveren.

Het meedoen aan betaald marktonderzoek is dus een leuke en flexibele manier om een extra zakcentje te verdienen. Wel doe je er goed aan om je even te verdiepen in de verschillende onderzoekspanels en de werkwijze die ze hebben. Sommige onderzoekpanels keren de bedragen die je met de onderzoeken verdient uit op je bankrekening, terwijl andere panels je verdiensten overboeken naar je PayPal-rekening. Naast onderzoekspanels die je belonen met geld, zijn er ook panels waar je betaald wordt met waardebonnen.

Marktonderzoek doen voor waardebonnen

Sommige onderzoekspanels belonen hun respondenten met punten, die je vervolgens in kunt wisselen voor een waardebon naar keuze. Het verdienen van waardebonnen in plaats van geld, kan je mogelijk afschrikken. Toch is het zonde om je hierdoor niet bij een bepaald panel aan te melden. Het verdienen van waardebonnen door mee te doen aan een onderzoek is namelijk absoluut interessant.

De waardebonnen die je kunt verdienen door te werken als respondent zijn namelijk vaak van grote (web)winkels. Zo kun je onder andere waardebonnen krijgen van Bol.com, Zalando, ICI Paris XL of IKEA. Maar je kunt je verdiende punten ook inwisselen voor een waardebon die op meerdere plekken te besteden is, zoals bijvoorbeeld een VVV Cadeaukaart. Hierdoor kan het meedoen aan onderzoeken voor waardebonnen erg interessant zijn.

terug naar menu ↑

Een bijbaan met verantwoordelijkheden

Als je meedoet aan betaald marktonderzoek, dan heb je een aantal verantwoordelijkheden. Onderzoekspanels vinden het belangrijk dat je die verantwoordelijkheden serieus neemt. Zo wordt er van je verwacht dat je de onderzoeken eerlijk invult. Zomaar even wat dingen aanvinken, is dus zeker niet de bedoeling. Bedrijven betalen je immers niet voor onzinnige antwoorden.

De panels controleren daarom of de respondenten een onderzoek serieus hebben genomen. Heb je dat niet gedaan? Dan is de kans aanwezig dat je account geblokkeerd wordt. In dat geval kun je niet meer voor dat onderzoekspanel aan de slag als respondent.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl