• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
Snel geld verdienen als student

Snel geld verdienen als student

Geld verdienen als student is vaak geen keuze, maar een must. Als student is het leven namelijk behoorlijk duur. Er zijn dan ook een hoop studenten die aan het einde van hun banksaldo nog een week of twee overhebben voordat ze opnieuw geld zullen krijgen. Om te voorkomen dat je dagenlang niets anders kunt eten dan droog brood, is het daarom slim om een manier te vinden om geld bij te verdienen. Maar hoe kun je snel geld verdienen als student? In dit artikel hebben we een aantal opties voor je verzameld.

Hoe verdien je geld als student?

Als je als student geld wilt verdienen, dan kun je natuurlijk naar het café of restaurant bij jou om de hoek lopen om te vragen of ze nog personeel nodig hebben. Werken in de horeca is dan ook voor veel studenten dé manier om geld te verdienen. Hoewel het werken in de horeca een prima oplossing is, is deze vorm van geld verdienen niet voor iedereen even geschikt. Je moet immers vaak beschikbaar zijn in de avonduren en in het weekend. En je moet toch wel gastvrij zijn en van mensen houden om dit werk te kunnen doen. Past het werken in de horeca niet zo bij jou? Dan zijn er gelukkig een hoop andere manieren om geld te verdienen als student.

terug naar menu ↑

Als student geld verdienen met een bijbaantje

Ben je als student op zoek naar een leuk bijbaantje, waarbij je slechts een paar uur in de week werkt om wat geld te verdienen? Dan heb je flink wat opties. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als:

 • maaltijdbezorger
 • post- of krantenbezorger
 • schoonmaker
 • klantenservicemedewerker
 • productiemedewerker
 • winkelmedewerker
 • promotiemedewerker
 • verkoper (aan de deur)

Met elk van bovenstaande bijbaantjes kun je geld bijverdienen als student. Het voordeel van deze baantjes is dat je ze uitvoert voor een baas, waardoor je enige zekerheid hebt met betrekking tot het loon dat je per maand (of per week) zult ontvangen. Die zekerheid is voor veel mensen erg prettig.

Het werken voor een baas heeft echter ook een aantal nadelen. Zo zijn de werktijden vaak niet heel flexibel, waardoor je niet (altijd) zelf kunt bepalen wanneer je wilt werken. Daarnaast is de kans aanwezig dat je het werk niet erg leuk of uitdagend vindt.

Gelukkig voor de mensen die van bovenstaande baantjes alles behalve enthousiast worden, zijn er ook nog een hoop andere manieren waarop je geld kunt bijverdienen als student.

terug naar menu ↑

Online geld verdienen als student

Wat dacht je bijvoorbeeld van online geld verdienen als student? Dit kun je in de meeste gevallen gewoon vanaf je bank doen. In je joggingbroek. Wanneer jij dat wilt. Klinkt dat als muziek in je oren? Dan zijn er flink wat manieren om online geld te verdienen als student. Zo kun je bijvoorbeeld:

Geld verdienen met het invullen van enquêtes

Ben jij iemand die graag je mening geeft over bepaalde producten of diensten? Of denk jij vaak na over hoe bedrijven bepaalde dingen beter aan hadden kunnen pakken? Dan is het invullen van enquêtes voor geld echt iets voor jou. Het grootste voordeel is dat je dit kunt doen waar en wanneer je wilt. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een apparaat met internetverbinding en een paar minuten van je tijd. Zo kun je bijvoorbeeld even een enquête invullen tijdens de reclame van je favoriete tv-programma, of terwijl je in het ov zit onderweg van of naar huis. Zo kun je de tijd die je anders zou gebruiken om doelloos door je social media te scrollen, gebruiken om geld te verdienen. De vergoeding per ingevulde enquête kan oplopen tot wel 7 euro per onderzoek.

Tip: Door je in te schrijven op de nieuwsbrief van Enquêteplein heb je direct toegang tot de beste onderzoekspanels van dit moment en word je ook nog eens op de hoogte gehouden van nieuwe panels.

Snel geld verdienen met cashback shoppen

Cashback shoppen is een slimme manier om geld te verdienen aan aankopen die je online doet. Door je aan te melden bij een cashback website, zoals Cashback XL, krijg je direct toegang tot alle lopende acties. Is er een actie voor een webshop waar jij iets wilt kopen? Dan kun je via de link op de cashback website geld verdienen met jouw aankoop. Shop je vaak online? Dan is cashback shoppen een ideale manier om snel geld te verdienen.

Online geld verdienen met affiliate marketing

Heb jij een eigen website en lijkt het je leuk om daar geld mee te verdienen? Dan is affiliate marketing echt iets voor jou. Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen door reclame te maken voor producten en diensten voor andere bedrijven. Deze reclame plaats je op jouw website. Op het moment dat iemand via de link op jouw website een aankoop doet, krijg jij daar een vergoeding voor. Zo kun je simpel geld verdienen met je eigen website. Wil je op deze manier geld bijverdienen? Dan kun je je aanmelden bij een affiliate netwerk zoals Daisycon.

Andere manieren om online geld te verdienen als student

Naast bovenstaande manieren om online geld te verdienen als student, zijn er uiteraard ook andere opties als je graag online geld wilt verdienen. Zo kun je bijverdienen door:

 • deel te nemen aan spaarprogramma’s
 • te werken als virtual assistant
 • teksten te schrijven voor online tekstbureaus
 • aan de slag te gaan als social media specialist
 • cursussen of tutorials aan te bieden
 • logo’s of huisstijlen te ontwerpen
terug naar menu ↑

Thuis geld verdienen als student

Hoewel bovenstaande opties voor online geld verdienen als student allemaal vanuit huis gedaan kunnen worden, zijn er ook nog andere opties als je graag thuis geld wilt verdienen als student. Denk bijvoorbeeld aan:

Productiewerk vanuit huis

Productiewerk vanuit huis bestaat in de meeste gevallen uit vrij simpel werk, zoals folders vouwen, stickers op enveloppen plakken, dingen inpakken of pennen in elkaar zetten. Lijkt deze vorm van geld bijverdienen als student je leuk? Dan kun je je aanmelden bij een thuiswerkcentrale. Een betrouwbare thuiswerkcentrale is Produktiewerk.nl, waar je je in kunt schrijven om gekoppeld te worden aan productiewerk vanuit huis. Wil je weten of een bedrijf bij jou in de buurt op zoek is naar thuiswerkers? Dan kun je de advertenties in de lokale krant in de gaten houden of het advertentiebord in de supermarkt checken.

Oppassen op kinderen

Lijkt het je leuk om geld te verdienen door op kinderen te passen? Dan kun je jezelf aanbieden als oppas. Vaak is de snelste manier om aan oppaswerk te komen door in je omgeving rond te vragen. Een andere manier is om je in te schrijven op een website zoals Oudermatch.nl. Een oppasbaantje is ideaal voor wie een bijbaantje zoekt voor in de avonduren en weekenden, maar ook voor wie standaard een dag in de week vrij is. Een bijkomend voordeel is dat je tussendoor vaak best wat tijd hebt om te studeren.

Hondenuitlater of dierenoppas

Ben jij dol op dieren? Dan kun je snel geld verdienen met het uitlaten van honden. Naast dat je kunt genieten van een fijne wandeling en een beetje beweging, kun je op deze manier ook nog eens een leuk bedrag bijverdienen. Ook als dierenoppas is een leuk zakcentje bij te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld dagelijks bij mensen langsgaan die op vakantie zijn om de dieren eten en aandacht te geven. Of een week (of langer) in het huis van vakantievierende mensen verblijven, zodat de huisdieren niet alleen zijn. Een simpele manier om extra geld te verdienen.

Meedoen aan medisch onderzoek

Wil je snel geld verdienen? Dan kun je dit doen door mee te doen aan medische onderzoeken. Tijdens dit soort onderzoeken worden bijvoorbeeld nieuwe soorten medicatie getest. Om mee te kunnen doen aan een onderzoek is het belangrijk dat je aan de voorwaarden voldoet. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat je last kunt krijgen van bepaalde bijwerkingen. De meeste medische onderzoeken vinden plaats in een onderzoekscentrum en duren een aantal dagen tot weken. In veel gevallen ben je verplicht om deze tijd binnen het onderzoekscentrum door te brengen. Hier staat vaak een flinke vergoeding tegenover. Wil je meedoen aan medische onderzoeken? Dan kun je de websites van PRA, QPS en CHDR eens bekijken.

Andere manieren om thuis geld te verdienen als student

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om vanuit huis geld te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld:

 • werken als administratief thuiswerker
 • huisgemaakte maaltijden verkopen via thuisafgehaald.nl
 • aan de slag als telefonist vanuit huis
 • werken als telemarketeer
 • zelfgemaakte producten verkopen
terug naar menu ↑

Hoe kun je snel geld verdienen als student?

Als je snel geld wilt verdienen als student, dan heb je flink wat opties. Zo zijn er diverse online mogelijkheden om snel wat extra geld bij te verdienen. Start bijvoorbeeld vandaag nog met het invullen van betaalde enquêtes of gebruik jouw website voor affiliate marketing. Ook offline zijn er voldoende mogelijkheden om snel wat extra geld te verdienen. Ga bijvoorbeeld aan de slag als hondenuitlater of telefonist. Of doe mee aan medische onderzoeken om zo in korte tijd een flink bedrag bij te verdienen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl