• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

EnquêteVergelijk.nl

EnquêteVergelijk.nl

EnquêteVergelijk.nl is een website waarop je je kunt aanmelden als je graag geld zou willen verdienen met het invullen van enquêtes. Nadat je je hebt ingeschreven, krijg je toegang tot de panels waarmee de website samenwerkt. EnquêteVergelijk.nl is zelf dus géén onderzoekspanel en het aanmelden op deze website is dan ook eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je meer weten? In deze review lees je onder andere hoe de website precies werkt, wat de plus- en minpunten zijn en of deze tussenpartij betrouwbaar is.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Geen

Minpunten:
 • EnquêteVergelijk is zelf geen onderzoekspanel, maar slechts een tussenpartij.
 • Je kunt op de website zelf geen geld verdienen met het invullen van enquêtes.
 • Ze krijgen geld voor jouw gegevens van de onderzoekspanels waarmee ze samenwerken.
 • De website is overbodig. Je kunt je namelijk ook gewoon zelf aanmelden bij de beste onderzoekspanels van Nederland en België.

terug naar menu ↑

Over EnquêteVergelijk.nl

EnquêteVergelijk.nl is onderdeel van het Engelse bedrijf Marketing VF Ltd. De website verdient geld aan mensen die graag enquêtes willen invullen, door als een soort tussenpartij te fungeren. Jij schrijft je in op de website om toegang te krijgen tot bepaalde onderzoekspanels waar zij mee samenwerken, en zij krijgen daar vervolgens een vergoeding voor.

Op zich is er niet zoveel mis met dit soort websites. Vooral als de websites je voorzien van goede informatie en tips, kan het aanmelden op de website van zo’n tussenpartij namelijk echt wel een meerwaarde hebben en ervoor zorgen dat je meer geld kunt verdienen. In het geval van EnquêteVergelijk.nl lijkt dit niet helemaal het geval, waardoor het waarschijnlijk vooral een website is die uit is op jouw gegevens om daar zelf van te profiteren.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Als je je inschrijft bij EnquêteVergelijk, dan krijg je toegang tot de panels die deze tussenpartij aanbeveelt. Vervolgens kun je geld verdienen door mee te doen aan onderzoeken van die panels. Tot zover klinkt het inschrijven bij EnquêteVergelijk.nl als een goed idee. Het is ook nog eens gratis en vrijblijvend, waardoor er geen reden lijkt te zijn om je niet bij deze website aan te melden. Maar lees even verder.

EnquêteVergelijk.nl ontvangt geld van de partijen met wie ze samenwerken door jouw persoonlijke gegevens aan hen te verkopen. Hierdoor kun je je afvragen of de enquête sites die je in hun overzicht zult vinden ook daadwerkelijk de beste panels zijn.

Het probleem zit hem een beetje in dat laatste punt. EnquêteVergelijk.nl beveelt enquête sites aan waar zij een samenwerking mee hebben. Hoewel hier natuurlijk best goede onderzoekspanels tussen zullen zitten, ben je er niet van verzekerd dat je je ook echt inschrijft bij de beste panels die online te vinden zijn. Daarnaast kun je je afvragen wat de partijen aan wie jouw gegevens worden verkocht daar precies mee zullen doen.

Daarom is het goed om te bepalen of het inschrijven bij EnquêteVergelijk.nl voor jou een meerwaarde heeft. Je kunt je namelijk ook gewoon zelf inschrijven bij de beste enquête sites, zonder gebruik te maken van een tussenpartij. In ons handige overzicht vind je direct ook de grootste voordelen van deze panels, waardoor je in één oogopslag kunt zien wat je van een panel kunt verwachten en of dat iets voor jou is.

Tip: Ben je op zoek naar reviews van de onderzoekspanels? In onze reviews over enquête sites lees je alles over de ervaringen met de panels van dit moment.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Op EnquêteVergelijk.nl zelf kun je niets verdienen. Dit doe je bij de panels met wie zij samenwerken. Omdat je niet zeker weet of de panels die door de website worden aangeraden ook daadwerkelijk de beste zijn, kun je beter onze top 8 best betaalde enquête sites bekijken en je bij een of meer van die panels aanmelden. Op die manier zou je enkele tientallen euro’s per week kunnen verdienen met het meedoen aan online onderzoeken.

terug naar menu ↑

Is EnquêteVergelijk betrouwbaar?

In principe is de website betrouwbaar, maar het is wel zo dat ze jouw gegevens doorverkopen aan de websites met wie zij samenwerken. Het probleem is een beetje dat je geen zicht hebt op wat er vervolgens met jouw gegevens zal gebeuren. Voor iedereen die waarde hecht aan de bescherming van zijn/haar persoonlijke gegevens kan dit een behoorlijk nadeel zijn.

Verder is opvallend dat EnquêteVergelijk.nl een aantal positieve reviews van Trustpilot op de site vermeld. Zo scoort de site een 8.7, terwijl op trustpilot.com een 2.4 vermeld staat. Het gaat om negatieve reviews, veelal met de woorden: “allemaal nep, onbetrouwbaar, een en al nep, onbetrouwbare neppe Trustpilot reviews, niet te vertrouwen”.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je vragen over de werkwijze van de website of wil je weten met welke panels ze samenwerken? Dan is het haast onmogelijk om een antwoord op die vragen te krijgen. De website beschikt bijvoorbeeld niet over een pagina waar je het antwoord op de meest gestelde vragen kunt vinden. Daarnaast zijn er geen contactgegevens op de website te vinden, wat niet echt klantvriendelijk is.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Bij het inschrijven op de website, worden er verschillende gegevens verzameld, waaronder je e-mailadres, geslacht en geboortedatum. Deze gegevens worden doorgestuurd naar een of meer serviceproviders. Het kan zijn dat jouw gegevens hierbij naar gebieden buiten de EER (Europese Economische Ruimte) worden overgedragen. 

Om te bepalen wat die serviceproviders met jouw gegevens doen, zul je de tijd moeten nemen om de privacyverklaringen van die partijen door te nemen. Meer informatie over hoe EnquêteVergelijk.nl omgaat met jouw gegevens en privacy, kun je vinden in het privacybeleid op hun website. Vragen over dit onderwerp kun je stellen via dataprotection@mvfglobal.com.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Als je je aanmeldt op EnquêteVergelijk.nl dan maak je geen account aan op die website zelf, maar op de websites met wie zij samenwerken. Daar kun je je dan ook afmelden. Wel kan het zijn dat je e-mails van EnquêteVergelijk.nl ontvangt. Daarvoor kun je je afmelden door op de afmeldlink in zo’n e-mail te klikken. We raden je ook aan enquetevergelijk@safe-sender.net te blokkeren.

terug naar menu ↑

Advies

Als je graag enquêtes in wilt vullen voor geld, dan is het aanmelden op EnquêteVergelijk.nl eigenlijk overbodig. Je kunt je in plaats daarvan beter aanmelden bij een of meer van de 8 best betaalde enquête sites van Nederland. Het aanmelden bij EnquêteVergelijk levert jou namelijk niets op.

Heb je ervaring met EnquêteVergelijk.nl?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door yaya

  hmmmmmm

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door najia

  ik heb het uitgeprobeerd en het is heel goed

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  2 ervaringen EnquêteVergelijk.nl

  5.0 uit 5
  2
  0
  0
  0
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl