• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen

Ezoic

Ezoic

Wil je graag geld verdienen met advertenties op jouw website en ben je op zoek naar het beste platform om daarvoor te gebruiken? Dan is de kans groot dat je Ezoic bent tegengekomen in je zoektocht naar een geschikte partij. Ezoic wordt vaak genoemd als alternatief voor Google AdSense. Wil je weten hoe Ezoic werkt, wat de voor- en nadelen van deze aanbieder zijn en of dit platform betrouwbaar is? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Niet alleen advertenties, maar ook een beter werkende website
 • Ezoic bepaalt wat de beste ruimtes voor advertenties op jouw website zijn
 • Duidelijk en overzichtelijk dashboard met statistieken

Nadelen:
 • Het installeren is ingewikkeld
 • Niet alles is gratis
 • Geen mogelijkheid om je bankrekening te koppelen (betaling via bijv. PayPal)
 • Slecht bereikbare klantenservice
 • Engelstalig platform

terug naar menu ↑

Over Ezoic

Ezoic is in 2010 opgericht als oplossing voor mensen die via hun website geld willen verdienen met het weergeven van advertenties op hun pagina’s. Naar eigen zeggen richt Ezoic zich niet alleen op het optimaal weergeven van advertenties, maar ook op betere prestaties van jouw website. Zo zeggen ze de beste technologie om UX te verbeteren te leveren.

Ezoic heeft inmiddels wereldwijd vijf kantoren en meer dan 375 werknemers. Ze ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde manier en bereikten in 2021 1,03 miljard unieke bezoeken per maand vanuit hun gezamenlijke klantenbestand.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Ezoic?

Ezoic wordt vaak genoemd als een (beter) alternatief voor Google AdSense. Dit omdat de verdiensten bij Google AdSense vaak relatief laag liggen en dat platform geen extra opties biedt als het gaat om het verbeteren van je website.

Ezoic is net als Google AdSense ook aantrekkelijk als jouw website niet zo heel veel bezoekers per maand trekt. Voor veel advertentieprogramma’s heb je namelijk meer dan 50.000 bezoekers per maand nodig. Voor Ezoic geldt dit niet. 

Je aansluiten bij Ezoic kun je doen via de website. Tijdens je aanmelding geef je aan hoeveel unieke bezoekers jouw website per maand trekt. Zo word je aangemeld voor het juiste programma: Ezoic Acces Now voor websites met minder dan 10.000 paginaweergaven per maand of het ‘gewone’ programma voor websites met meer dan 10.000 paginaweergaven per maand. Ezoic geeft je toegang tot uitleg over het platform en advertenties, zodat je weet hoe het programma werkt en hoe je advertenties op je website kunt plaatsen.

Wanneer je je aanmeldt, kun je gebruikmaken van de gratis proefperiode van 30 dagen. Daarna ga je, afhankelijk van welk abonnement je kiest, wel of niet betalen. De abonnementen verschillen qua prijs. Zo heb je onder andere Ezoic Pro voor $5,99 per maand. Premium en VIP zijn alleen toegankelijk op uitnodiging.

Nadat je je hebt aangemeld, dien je Ezoic te installeren. Over het installatieproces zijn online verschillende klachten te vinden. Zo schijnt het behoorlijk ingewikkeld te zijn en kampen meerdere mensen met het probleem dat hun website eruit ligt na de installatie.

Zodra je Ezoic hebt geïnstalleerd, kunnen er advertenties weergegeven worden op jouw website. Je kunt zelf kiezen wat voor advertenties er weergegeven mogen worden. Zo kun je bepaalde onderwerpen uitsluiten en aangeven waar je advertenties wilt weergeven en waar niet. Ook heb je controle over wat voor soort advertenties er weergegeven worden.

Bij Ezoic verdien je, net als bij Google AdSense, geld met de advertenties op jouw website.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je via Ezoic kunt verdienen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • Het onderwerp van je website
 • Hoeveel bezoekers jouw website trekt
 • Hoeveel tijd mensen doorbrengen op je website
 • Wat je doelgroep is

Het onderwerp van je website bepaalt voor een deel wat voor advertenties er op jouw website geplaatst kunnen worden en hoeveel je daarmee verdient. Sommige onderwerpen verdienen namelijk beter dan andere. Ook de doelgroep van jouw website is belangrijk. Als jouw website zich richt op een doelgroep met meer geld, willen adverteerders ook meer betalen om advertenties op jouw website te plaatsen. Ook hoeveel bezoekers je hebt, en hoeveel tijd ze doorbrengen op jouw website, is van invloed op jouw inkomsten. 

Omdat de verdiensten afhangen van verschillende factoren, is het niet mogelijk om te voorspellen hoeveel je kunt verdienen met advertenties via Ezoic. Wel is bekend dat Ezoic over het algemeen beter betaalt dan bijvoorbeeld Google AdSense, waar je gemiddeld 3 tot 5 euro per 1000 paginaweergaven verdient.

terug naar menu ↑

Is Ezoic betrouwbaar?

Ezoic is een betrouwbaar advertentieprogramma. Je kunt ervan uitgaan dat je daadwerkelijk geld verdient met de advertenties op jouw website en dat dat geld netjes wordt uitgekeerd.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Als je vragen hebt over jouw account of over advertenties, of als je tegen problemen aanloopt, dan kun je het antwoord op veel vragen vinden in het Help Center op de website. Staat jouw vraag daar niet bij? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Dit kan onder andere via chat (als die beschikbaar is) of via het aanmaken van een ticket. Als je een vraag via een ticket stelt, kan het even duren voordat je antwoord krijgt. Door de beperkte mogelijkheden om contact op te nemen, kan het lastig zijn om snel een probleem op te lossen.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Wil je weten welke gegevens Ezoic verzamelt en wat ze daarmee doen? Dan kun je dat lezen in het privacybeleid op de website. Daar lees je onder andere ook hoe Ezoic jouw gegevens beschermt.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account op Ezoic verwijderen? Dan kun je dat zelf regelen via de website. Hiervoor kun je een ticket aanmaken met het verzoek om jouw account te verwijderen.

terug naar menu ↑

Conclusie

Ezoic kan een goed alternatief zijn voor Google AdSense als je graag geld wilt verdienen met advertenties op jouw website. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat het installatieproces niet altijd even gemakkelijk en vlekkeloos verloopt en dat de klantenservice niet altijd goed bereikbaar is. Online zijn veel succesverhalen te lezen over Ezoic. Houd er rekening mee dat veel van deze succesverhalen gesponsord zijn door Ezoic en dus geen realistische beeld schetsen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat is Ezoic?
Ezoic is een advertentieprogramma dat ervoor zorgt dat eigenaren van websites advertenties op hun website kunnen laten plaatsen en daar vervolgens geld mee kunnen verdienen.

Wie gebruikt Ezoic?
Ezoic is te gebruiken door mensen die een website hebben en daar graag geld mee willen verdienen. Ook kleinere websites kunnen zich aanmelden. Je hebt namelijk geen minimale hoeveelheid bezoekers per maand nodig.

Is Ezoic beter dan Google AdSense?
Bij Ezoic verdien je over het algemeen meer dan via Google AdSense. Ook zorgt Ezoic voor meer dan alleen advertenties op je website, daar je website ook verbeterd wordt. Google AdSense is daarentegen makkelijker te installeren en kent weinig problemen. Ook kun je Google AdSense integreren met Google Analytics.

Heb je ervaring met Ezoic?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl