• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen

Respondenten.nl

Respondenten.nl

Werken als respondent is een fijne manier om wat geld bij te verdienen. Vooral mensen die graag hun mening over de meest uiteenlopende onderwerpen willen geven, zijn erg geschikt voor dit soort werkzaamheden. Ben je tijdens je zoektocht naar een website waar je als respondent kunt werken de website Respondenten.nl tegengekomen, en ben je benieuwd of je je bij die website in zou moeten schrijven? In deze review lees je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
  • Hoge vergoedingen.
  • Onderzoeken worden op locatie (en soms bij jou thuis) gedaan.
  • Handige app beschikbaar.

Minpunten:
  • Je mag maar 2 keer per jaar meedoen aan een onderzoek op locatie.
  • Weinig mogelijkheden om online enquêtes in te vullen.

terug naar menu ↑

Over Respondenten.nl

Respondenten.nl is een marktonderzoeksbureau in Amsterdam. Dit bedrijf voert marktonderzoeken uit op een iets andere manier dan je gewend bent van andere websites waarvoor je als respondent kunt werken. Als respondent van Respondenten.nl ben je namelijk vaak werkzaam op locatie.

De meeste onderzoeken vinden plaats in Amsterdam Oost of in Amersfoort. Niet toevallig zijn dat ook de plekken waar het bedrijf onderzoekslocaties heeft. In sommige gevallen komt er iemand bij je thuis om het onderzoek af te nemen en er bestaan zelfs onderzoeken die volledig (of gedeeltelijk) online worden afgenomen, zodat je de deur niet uit hoeft.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Respondenten.nl is niet echt te vergelijken met de meeste andere websites waarop je betaald krijgt voor het geven van je mening. Om je in te schrijven als respondent, surf je naar de website. Daar kun je je inschrijven met je e-mailadres of Facebook. Het aanmelden is gratis.

Zodra je bent ingeschreven, kun je je via de website of app aanmelden. Vervolgens kun je zien welke onderzoeken er op dit moment beschikbaar zijn en of er onderzoeken zijn die voor jou interessant en/of geschikt zijn. Bij de onderzoeken staat altijd duidelijk aangegeven wanneer ze plaatsvinden, hoeveel tijd ze in beslag nemen, hoe de onderzoeken worden afgenomen en hoe hoog de vergoeding is. Houd er wel rekening mee dat je de reiskosten en parkeerkosten in de meeste gevallen zelf moet betalen.

Als je je aanmeldt voor een onderzoek, dan zul je altijd eerst gebeld worden door een van de medewerkers van het bedrijf. Zij zullen je een aantal vragen stellen om er zeker van te zijn dat je tot de juiste doelgroep voor het onderzoek behoort. Is dat zo? Dan word je ingepland voor het onderzoek en mag je dus meedoen. 

Na het meedoen aan het onderzoek, zal de vergoeding die je daarvoor krijgt binnen 15 werkdagen overgemaakt worden op je bankrekening. Als respondent mag je maximaal 2 keer per jaar meedoen aan een onderzoek op locatie. Mocht het zo zijn dat er op het laatste moment nog mensen nodig zijn voor een onderzoek, dan kan er een uitzondering op die regel worden gemaakt.

De uitbetalingen voor het meedoen aan de onderzoeken worden geregistreerd als onkostenvergoeding. Als je niet meer dan 200 euro per jaar aan onkostenvergoedingen ontvangt, dan betaal je daar geen belasting over.

Naast de onderzoeken op locatie, zijn er ook online onderzoeken beschikbaar. Deze onderzoeken kun je gewoon vanuit huis doen. Zodra er een onderzoek beschikbaar is waar jij geschikt voor blijkt, dan krijg je daar een e-mail over. In die e-mail staat een link naar het onderzoek. 

Voor online onderzoeken krijg je een vergoeding in de vorm van punten. Die punten worden na het afronden van een onderzoek bijgeschreven op je account. Je kunt je punten inwisselen voor een cadeaubon van Bol.com, zodra je 1000 punten hebt gespaard. Dit staat gelijk aan €10,-.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Aan de onderzoeken op locatie kun je slechts twee keer per jaar meedoen. De vergoeding die je voor zo’n onderzoek krijgt, is per onderzoek verschillend. Zo kan het zijn dat je €65,- krijgt voor een onderzoek van 120 minuten. Maar het kan ook zijn dat je €70,- krijgt voor een gesprek van 60 minuten. Daarnaast kun je ook nog geld verdienen met online onderzoeken. 

Omdat er een beperkt aantal onderzoeken beschikbaar is, kun je bij Respondenten.nl niet zoveel verdienen als bij de beste onderzoekspanels.

terug naar menu ↑

Is Respondenten.nl betrouwbaar?

Ja, zeker. Vergoedingen worden netjes uitbetaald en je persoonlijke gegevens zijn er veilig.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Mocht je vragen hebben over je account, over de soorten onderzoeken die er worden afgenomen, of wil je weten wanneer een vergoeding voor een onderzoek zal worden overgemaakt? Op de pagina ‘FAQ’  op Respondenten.nl vind je het antwoord op deze en andere vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met de klantenservice door ze een e-mail te sturen. Ook is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Bij je inschrijving worden er diverse persoonlijke gegevens verwerkt, waaronder je naam, geboortedatum en je e-mailadres. Deze gegevens worden gebruikt om je uit te nodigen voor onderzoeken en om je toegang te verlenen tot je account. De gegevens die verzameld worden als je meedoet aan een onderzoek, kunnen gedeeld worden met de opdrachtgever voor wie het onderzoek is uitgevoerd. Meer informatie over hoe Respondenten.nl omgaat met jouw gegevens en privacy kun je in het privacystatement op de website vinden.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je niet langer lid zijn van Respondenten.nl? Dan kun je je uitschrijven door in te loggen op je persoonlijke profiel, daar kun je de optie ‘Uitschrijven’ vinden. Je uitschrijven kan ook via de link die in uitnodigingsmails te vinden is.

terug naar menu ↑

Advies

Lijkt het je leuk om op locatie mee te doen aan onderzoeken door middel van groepsgesprekken of interviews? Dan is aanmelden bij Respondenten.nl een goed idee. Wil je liever vanuit huis werken? Dan is Respondenten.nl niet de beste optie. In dat geval raden we je aan om je aan te melden bij de 8 beste onderzoekspanels.

Heb je ervaring met Respondenten.nl?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl