• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

Factsnapp

Factsnapp

Factsnapp is een website waarop je geld kunt verdienen door mee te doen aan online onderzoeken. Het panel voert marktonderzoek uit voor bedrijven die op zoek zijn naar snelle resultaten. Als lid van het panel kun je meedoen aan die onderzoeken. Hiervoor krijg je een vergoeding van 10 cent per vraag. Wil je weten of het de moeite waard is om je als panellid aan te melden bij Factsnapp en hoeveel je zou kunnen verdienen door daar enquêtes in te vullen? Lees dan snel verder.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Vergoeding van maar liefst 10 cent per vraag.
 • Handige app voor op je smartphone.
 • Door de app kun je waar en wanneer je wilt enquêtes invullen.
 • Relatief korte onderzoeken die snel in te vullen zijn.

Minpunten:
 • Er wordt slechts twee keer per jaar uitbetaald.

terug naar menu ↑

Over Factsnapp

Factsnapp bestaat sinds 2018 en is opgericht door Kien Onderzoek en PanelWizard. Deze Nederlandse bedrijven hebben beiden jarenlange ervaring op het gebied van marktonderzoek, en de laatste naam behoort al jaren tot de beste onderzoekspanels van Nederland.

Omdat er vanuit klanten steeds meer vraag kwam naar onderzoeken die snel en zelfstandig uitgevoerd konden worden, hebben de bedrijven het panel Factsnapp opgericht. Dit panel is in de meeste opzichten net even frisser en moderner dan de andere panels die je online tegenkomt.

Factsnapp stelt klanten in staat om zelf onderzoeken te starten. Hierbij kunnen ze zelf bepalen hoeveel vragen het onderzoek bevat en binnen welke tijd ze respons willen. Hierdoor kunnen bedrijven een onderzoek starten waar ze graag binnen enkele uren resultaat van willen ontvangen.

Naast dat Factsnapp in handen is van mensen die heel goed weten wat ze doen, is het bedrijf ook lid van allerlei bracheorganisaties. Daardoor weet je zeker dat de kwaliteit van het panel goed is, dat ze zich aan de (inter)nationale richtlijnen voor marktonderzoek houden en dat jouw gegevens er veilig zijn.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Om je aan te melden als lid van Factsnapp kun je op de website terecht. Onder het kopje ‘panelleden’ kun je op ‘word panellid’ klikken. Daar vul je wat persoonlijke gegevens en andere vragen in om je te kunnen registreren. De vragen die je bij je aanmelding dient te beantwoorden, zijn er zodat het panel weet voor welke onderzoeken ze jou uit kunnen nodigen. Het aanmelden is gratis en vrijblijvend.

Als er een onderzoek beschikbaar is waar jij geschikt voor bent, krijg je daar een uitnodiging voor. Je kunt op dat moment zelf bepalen of je mee wilt doen aan het onderzoek of niet. Het meedoen is namelijk nooit verplicht. Er wordt van tevoren duidelijk aangegeven hoeveel vragen een onderzoek bevat. Zo weet je ook direct hoeveel geld het meedoen je op zal leveren.

Zodra je een onderzoek hebt afgerond, wordt de beloning daarvoor bijgeschreven in je account. Daar kun je precies zien hoeveel geld je al hebt verdiend door mee te doen aan de onderzoeken. Bij dit panel is het niet mogelijk om zelf te bepalen wanneer je het geld wilt laten uitbetalen, dit doen ze namelijk standaard twee keer per jaar. Het bedrag wordt dan overgemaakt naar je bankrekening.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je precies zou kunnen verdienen bij Factsnapp hangt uiteraard van een aantal dingen af. Zo is het maar net hoeveel onderzoeken er (voor jou) beschikbaar zijn en hoeveel geld die onderzoeken opleveren. De vergoeding van 10 eurocent per vraag is in ieder geval een van de hoogste vergoedingen die tegenkomt.

Wil je graag zoveel mogelijk geld verdienen met het invullen van enquêtes? Dan raden we je aan om je aan te melden bij de panels in de top 8 best betaalde enquête sites. Door actief deel te nemen aan de onderzoeken van die panels, zou je tot wel enkele tientallen euro’s per maand kunnen verdienen.

terug naar menu ↑

Is Factsnapp betrouwbaar?

Als we kijken naar de bedrijven achter Factsnapp, dan durven we wel te zeggen dat dit panel betrouwbaar is. Dat blijkt ook wel uit de ISO certificeringen waarover ze beschikken en de brancheorganisaties waar ze lid van zijn. Wel zijn er online wat klachten over het panel te vinden, maar die gaan voornamelijk over problemen met de app.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Factsnapp.com beschikt over een pagina waarop je de meest voorkomende vragen kunt vinden. Mocht je daar geen antwoord op jouw vraag kunnen vinden, dan heb je verschillende opties. Zo kun je een e-mail sturen naar de klantenservice, maar je kunt ook gebruikmaken van de handige chatfunctie. Als de support op dat moment online is, heb je binnen de kortste keren antwoord op jouw vraag. Voor wie liever wil bellen, is er ook een telefoonnummer op de website te vinden.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Factsnapp gaat netjes met jouw privacy om. Je persoonlijke gegevens worden anoniem behandeld en je hoeft niet bang te zijn dat ze verkocht worden aan derden of dat ze voor andere doeleinden gebruikt worden. De website maakt daarnaast gebruik van een strenge beveiliging van hun databestanden. Door de ISO certificeringen van het moederbedrijf, en de gedragscodes van MOA en ESOMAR waar het bedrijf zich aan houdt, weet je dat je gegevens veilig zijn.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account verwijderen? Dan kun je dat op ieder gewenst moment doen door in te loggen in je persoonlijke Factsnapp omgeving en daar je account te verwijderen. Daarnaast wordt je account automatisch verwijderd als je langer dan 12 maanden niet hebt meegedaan aan een onderzoek.

terug naar menu ↑

Advies

Er zijn eigenlijk geen goede redenen om je niet bij dit panel aan te melden. Ze geven je een fijne vergoeding per vraag en de korte onderzoeken zijn ideaal om even tussendoor te doen. Wel raden we je aan om je eerst bij de beste enquête sites van Nederland aan te melden. Factsnapp kan dan als leuk extraatje dienen.

Heb je ervaring met Factsnapp?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Minke

  Tot nu toe goede ervaring!

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring Factsnapp

  5.0 uit 5
  1
  0
  0
  0
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl