• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
Beleggingsrekening – Tips + de 4 beste beleggingsrekeningen

Beleggingsrekening – Tips + de 4 beste beleggingsrekeningen

Ben je van plan om te gaan beleggen? Dan heb je daar een beleggingsrekening voor nodig. Wil je weten wat een beleggingsrekening precies is, waar je die kunt openen en waar je op moet letten bij de keuze voor de beste beleggingsrekening? In dit artikel lees je er alles over.

Disclaimer
Beleggen is altijd risicovol en je kunt al je geld verliezen, dus beleg daarom geen geld dat je niet kunt missen. Dit artikel is geen financieel advies, dus doe daarom zelf altijd onderzoek voordat je geld belegt.

Wat is een beleggingsrekening?

Een beleggingsrekening is een bankrekening die je nodig hebt om te kunnen beleggen. Het verschil met een gewone bankrekening is dat je een beleggingsrekening niet kunt gebruiken om betalingen mee uit te voeren of geld over te schrijven. Je kunt een beleggingsrekening zien als een soort spaarrekening. Vanaf je beleggingsrekening kun je, net als met een spaarrekening, alleen geld overmaken naar een betaalrekening die op jouw naam staat. Dit wordt ook wel de tegenrekening genoemd.

terug naar menu ↑

Waar kun je een beleggingsrekening openen?

Een beleggingsrekening kun je bij verschillende aanbieders openen. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gevallen gewoon bij je eigen bank terecht. Onder andere ABN AMRO, ING en SNS Bank bieden beleggingsrekeningen.

Je opent een beleggingsrekening bij de bank of de broker waar je wilt gaan beleggen. Hierdoor kun je dus ook meerdere beleggingsrekeningen hebben.

terug naar menu ↑

Beleggingsrekening openen bij een broker

Naast dat je bij je eigen bank een beleggingsrekening zou kunnen openen, kun je dit ook bij een zogeheten online broker doen. Een broker is een soort tussenpartij, waardoor jij als particulier kunt handelen op de beurs. Via een broker kun je zelf beleggingsproducten kopen en verkopen. Hierdoor draag je zelf de verantwoordelijkheid over je beleggingen.

Er zijn brokers die je de mogelijkheid bieden om te beleggen in fondsen. Hierdoor kun je ook met relatief weinig kennis en een relatief laag bedrag beleggen in aandelen, obligaties en andere beleggingsproducten.

Brokers waar je een beleggingsrekening kunt openen om te beleggen in fondsen zijn onder andere:

Welke broker het beste bij je past, hangt af van wat je van een broker verwacht. Wil je een broker waar je als beginnend belegger goed zit, die een handige app heeft of waar je kunt handelen tegen lage tarieven? Bekijk dan de beste brokers van Nederland.

terug naar menu ↑

Wat is een goede beleggingsrekening?

Om te bepalen welke beleggingsrekening het beste bij je past, kun je naar een aantal zaken kijken, waaronder naar de kosten. Die kosten hebben namelijk uiteindelijk een grote impact op je rendement als je gaat beleggen. 

Ook is het goed om te kijken naar wat je wel en niet zelf wilt doen bij het bepalen van waar je een beleggingsrekening wilt openen. Bij sommige brokers krijg je haast geen hulp, terwijl andere brokers je allerlei nuttige tips en informatie geven over beleggen.

Een goede beleggingsrekening open je in ieder geval bij een goede broker. Afhankelijk van jouw wensen zijn dit de beste beleggingsrekeningen van 2023:

1. DEGIRO

DEGIRO is een van de meest populaire en goedkoopste brokers van Nederland. Deze broker biedt niet alleen een goede beleggingsrekening, maar je krijgt daarnaast ook toegang tot lage handelstarieven, een handige mobiele app en veel informatie over beleggen.

2. BUX Zero

BUX Zero is een erg goedkope en gebruiksvriendelijke aandelen app, waarmee beginnende beleggers gemakkelijk kennis kunnen maken met beleggen. Het openen van een beleggingsrekening is gratis.

3. eToro

eToro is een online broker waar je onder andere kunt handelen in aandelen en crypto. Deze broker onderscheidt zich door de copy trading functie, waarmee je de beleggingen van succesvolle beleggers kunt kopiëren. Door middel van het gratis proefaccount kun je zonder risico kennismaken met het platform en beleggen.

4. Saxo Bank

Saxo Bank is een broker met een groot aanbod. Dit betrouwbare platform is geschikt voor alle beleggers. Beginners kunnen er kennis opdoen door middel van webinars. De tarieven van Saxo Bank zijn relatief hoog in vergelijk tot de brokers hierboven.

terug naar menu ↑

Beleggingsrekeningen vergelijken

Wil je graag een beleggingsrekening openen, maar heb je geen idee waar je dat het beste kunt doen? Dan zou je gebruik kunnen maken van de vergelijkingstool van Finner. Hier kun je aangeven of je zelf wilt gaan beleggen of dat liever aan een expert overlaat. Kies je voor zelf beleggen? Dan kun je meer dan 25 brokers met elkaar vergelijken door om te beginnen een inlegbedrag in te vullen. Daarna kun je bepalen of je zelf een broker wilt kiezen uit het aanbod of dat je advies wilt van Finner om de beste broker te vinden.

Het fijne is dat je bij deze vergelijker ook gelijk kunt aangeven wat je van de broker verwacht. Zo kun je bijvoorbeeld aanvinken dat je toegang wilt krijgen tot online opleidingen, wat erg handig is als je een beginnende belegger bent. Ook kun je ervoor kiezen om alleen brokers weer te laten geven die een mobiele app hebben of waar je in fondsen van derden kunt investeren.

Zodra je alles hebt ingevuld, krijg je een duidelijk overzicht van de beschikbare brokers. Daar kun je ook gelijk zien hoe goed ze scoren en hoe het zit met de kosten voor het platform.

terug naar menu ↑

Waar kun je op dit moment het beste in beleggen?

Als je wilt beleggen, dan ben je vast benieuwd waar je dat het beste in kunt doen. Het simpele antwoord is: Je kunt het beste beleggen in iets wat bij je past. Elke vorm van beleggen kent namelijk zijn eigen risico’s en voor- en nadelen. Zorg daarom dat je goed weet wat beleggen inhoudt en welke vorm van beleggen het beste bij jou past.

Populaire investeringen van dit moment zijn onder andere:

 • Aandelen
 • Obligaties
 • Indexfondsen
 • Crypto
 • Onroerend goed

Zorg voordat je begint met beleggen dat je de kennis hebt die nodig is en dat je weet wat de risico’s zijn. Investeer daarnaast nooit meer dan je daadwerkelijk kunt missen.

terug naar menu ↑

Een beleggingsrekening openen

Een beleggingsrekening heb je nodig om te kunnen beleggen. Zo’n rekening kun je openen bij je bank of een online broker, afhankelijk van waar je wilt gaan beleggen. Welke beleggingsrekening het beste bij je past, hangt onder andere af van je doelen, kennis en hoe je wilt beleggen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat is de beste beleggingsrekening?

De beste beleggingsrekening is die van DEGIRO, maar ook BUX Zero en eToro zijn goede online brokers waar je een beleggingsrekening kunt openen. Kijk goed naar wat jij van een broker verwacht, hoe het zit met de kosten en wat jouw doelen zijn om de beste keuze te maken.

Wat zijn de kosten van een beleggingsrekening?

De kosten voor een beleggingsrekening hangen af van waar je die opent. Vergelijk daarom altijd goed de prijzen van verschillende online brokers. Het openen van een beleggingsrekening is bij veel brokers gratis. Wel kun je te maken krijgen met andere kosten.

Is beleggen via je bank verstandig?

Beleggen via je bank is vooral makkelijk, omdat het openen van een beleggingsrekening zo geregeld is. Daarnaast voelt beleggen via je eigen bank voor veel mensen vertrouwd. Beleggen via een broker is in veel gevallen goedkoper. Ook hebben brokers vaak een groter aanbod.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl