• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen
Hobby om geld mee te verdienen – 17 hobby’s die geld opleveren

Hobby om geld mee te verdienen – 17 hobby’s die geld opleveren

Lijkt het je leuk om elke dag te doen wat je het allerleukst vindt en daar geld mee te verdienen? Dan is dat een goede reden om eens te kijken of het in jouw geval mogelijk is om van je hobby je werk te maken. Ben je benieuwd welke hobby’s geld zouden kunnen opleveren? In dit artikel lees je alles over hobby’s om geld mee te verdienen.

Een hobby die geld oplevert

Veel mensen hebben een hobby. Hobby’s leveren je plezier op, zorgen voor ontspanning en zijn vaak een leuke tijdsbesteding. Maar wist je dat jouw hobby je in sommige gevallen ook geld kan opleveren?

terug naar menu ↑

Hobby waar je geld mee kan verdienen

Er zijn veel verschillende hobby’s waar je geld mee kan verdienen. Hieronder bespreken we een aantal van die hobby’s:

terug naar menu ↑

1. Online shoppen

Is jouw grootste hobby online shoppen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want daar kun je geld mee verdienen. Door je aan te melden op een goede cashbackwebsite krijg je namelijk geld terug op jouw online aankopen!

terug naar menu ↑

2. Schrijven

Hou je van schrijven? Dan is dat een goede hobby om geld mee te verdienen. Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met schrijven. Zo kun je onder andere:

terug naar menu ↑

3. Vertalen

Naast dat je teksten kunt schrijven, kun je ook geld verdienen met teksten vertalen. Dus lijkt het je leuk om teksten of boeken te vertalen of om de ondertiteling bij een film of serie te schrijven? En spreek en schrijf jij vloeiend een andere taal? Dan zou je jouw skills kunnen inzetten om geld te verdienen. Vertalen kan onder andere via een online platform.

terug naar menu ↑

4. Games spelen

Is jouw hobby het spelen van games? Dan kun je daar geld mee verdienen door die games te streamen op een platform als Twitch of YouTube. Zo kun je geld verdienen aan volgers en de advertenties voor of tijdens jouw video’s. 

Het is ook mogelijk om games uit te testen of om geld te verdienen op een online platform als EazeGames. Daar speel je de leukste vaardigheidsspellen voor geld.

Meer weten? Lees dan: Geld verdienen met spelletjes.

terug naar menu ↑

 5. Muziek maken

Ben jij goed in het maken van beats, speel jij de sterren van de hemel op jouw gitaar of kun je als de beste zingen? Dan kun je daar geld mee verdienen. Je kunt bijvoorbeeld optreden in kroegen en bars of jezelf verhuren voor op feestjes. Maar er zijn ook andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld liedjes maken en die verkopen via je eigen website of een bekend platform. Je kunt ook samples van beats maken en die verkopen op platformen als BeatStars.

terug naar menu ↑

6. Illustreren 

Ben jij goed in tekenen? Dan is dat een leuke hobby die geld oplevert als je weet waar je moet zijn. Je kunt bijvoorbeeld als freelancer aan de slag gaan voor uitgeverijen van kinderboeken of jouw illustraties zelf verkopen. Bijvoorbeeld door ze te laten afdrukken als poster of door ze op T-shirts, mokken of petten te laten drukken.

Via platformen als Fiverr kun je jezelf ook aanbieden als illustrator. Zo kun je reageren op mensen die een opdracht plaatsen voor een illustratie.

terug naar menu ↑

7. Websites of logo’s maken

Vind jij het leuk om websites te bouwen of om logo’s te maken? Ook daar kun je geld mee verdienen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door je in te schrijven als zzp’er, maar je kunt ook in loondienst voor een bedrijf gaan werken die dit als business heeft.

terug naar menu ↑

8. Foto’s maken

Ben jij goed in foto’s maken? Dan is dat een goede hobby om geld mee te verdienen. Je kunt je foto’s bijvoorbeeld aanbieden op stockfoto websites of ze verkopen via een webshop of social media. Daarnaast kun je ook als freelancer aan de slag gaan, zodat je evenementen, bruiloften of familieportretten kunt schieten.

terug naar menu ↑

9. Content creëren

Breng jij dagelijks uren door op social media en vind je het leuk om content te maken? Dan zou je daar geld mee kunnen verdienen. Door veel volgers binnen te halen, zou je bijvoorbeeld geld kunnen verdienen met gesponsorde deals of affiliate marketing. Ook kun je aan de slag gaan als content creator voor een bedrijf of als freelancer.

terug naar menu ↑

10. YouTube-video’s maken

Vind jij het leuk om video’s te maken, waarin je bijvoorbeeld delen uit je eigen leven laat zien of waarin je een top 10 van de meest gevaarlijke diersoorten deelt? Dan kun je vandaag nog beginnen met geld verdienen via YouTube. 

terug naar menu ↑

11. Meubels opknappen

Hou jij wel van schilderen en restaureren? Dan kun je tweedehands meubels inkopen om die vervolgens op te knappen en met winst te verkopen.

terug naar menu ↑

12. Honden uitlaten

Gek op honden en wandelen? Dan kun je die hobby gebruiken om geld te verdienen door aan de slag te gaan als hondenuitlater. 

terug naar menu ↑

Andere opties:

Natuurlijk zijn er nog meer opties, zo kun je bijvoorbeeld ook geld verdienen met:

 1. Koken of bakken
 2. Bijles geven
 3. Tuinieren
 4. Bier brouwen
 5. Klussen
terug naar menu ↑

Hoeveel geld mag je verdienen met je hobby?

Wil je graag bijverdienen met je hobby? Dan mag je in 2023 €8.520 belastingvrij bijverdienen. In sommige gevallen ziet de Belastingdienst je als ondernemer als je geld verdient met je hobby. Check daarom altijd goed waar jouw activiteiten onder vallen.

terug naar menu ↑

Waarmee kun je veel geld verdienen?

Veel geld verdienen kan onder andere door een baan met een goed salaris te zoeken. Daarnaast kun je ook veel geld verdienen met online werk, zoals affiliate marketing. Ook beleggen, spullen inkopen en verkopen en social media kunnen je veel geld opleveren.

terug naar menu ↑

Hoe kan je binnen een paar uur geld verdienen?

Wil je snel geld verdienen? Dan kun je onder andere klusjes gaan doen bij mensen thuis. Ook kun je enquêtes invullen, meedoen aan spaarprogramma’s, online spellen spelen of overbodige spullen verkopen.

Meer tips nodig? Lees dan: Geld verdienen in 1 uur – 10 tips voor geld binnen een uur

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Kunnen hobby’s winstgevend zijn?

Hobby’s kunnen zeker winstgevend zijn. Sommige hobby’s kunnen zelfs uitgroeien tot een succesvol bedrijf, waarmee je een constante stroom aan inkomsten kunt verwachten. Zo kun je doen wat je leuk vindt en daar ook nog eens flink wat geld mee verdienen.

Hoe kun je in korte tijd veel geld verdienen?

In korte tijd veel geld verdienen kan door enquêtes in te vullen, mee te doen aan spaarprogramma’s en door spelletjes te spelen. Ook kun je gaan handelen in (tweedehands) producten, een eigen webshop starten of gaan beleggen.

Waar is het meeste geld mee te verdienen?

Als je graag veel geld wilt verdienen, dan kun je het beste gaan werken als onderzoeker klinische chemie, piloot, commercieel directeur of medisch specialist. Ook met handel kan veel geld verdiend worden, net als met social media en affiliate marketing.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl